RTT-gesprekken starten en ontvangen met uw Apple Watch

Lees hier hoe u het RTT-protocol (Real-Time Text) gebruikt voor tekstgesprekken op de Apple Watch.

Wat u nodig hebt

* RTT en TTY worden niet door alle providers en in alle regio's ondersteund. RTT- en TTY-functionaliteit is afhankelijk van uw provider en netwerkomgeving. In de Verenigde Staten verstuurt de iPhone bij een noodoproep speciale tekens of geluiden om de hulplijnmedewerker te waarschuwen. Of de hulplijnmedewerker deze geluiden kan ontvangen of hierop kan reageren, hangt af van uw locatie. Apple kan niet garanderen dat de operator een RTT- of TTY-oproep kan ontvangen of beantwoorden.

RTT configureren voor Apple Watch

U kunt RTT gebruiken voor tekstgesprekken op uw Apple Watch wanneer u de iPhone niet bij u hebt.

Zo configureert u RTT:

1. Open de Apple Watch-app op uw iPhone.
  2. Ga naar 'Toegankelijkheid' > 'RTT'.
  3. Schakel RTT in.

Een RTT-gesprek starten

Uw Apple Watch moet verbonden zijn met een mobiel netwerk om een RTT-gesprek te kunnen voeren. Lees hier hoe u een mobiele verbinding configureert.

Op een Apple Watch:

1. Tik op de Telefoon-app.
  2. Selecteer een contactpersoon en tik op het nummer dat u wilt bellen.
  3. Tik op 'RTT-gesprek'.
  4. Wanneer verbinding tot stand is gekomen, veegt u omhoog en tikt u op  'RTT'.
  5. Kies uit de standaard antwoorden, stuur een emoji of tik op de Schrijven-knop  om een tekstbericht te schrijven. Als u 'Verstuur direct' hebt ingeschakeld in Instellingen, ziet de ontvanger het bericht terwijl u typt. Anders voert u uw bericht in en tikt u op 'Verstuur'.

Een RTT-oproep beantwoorden

Als u RTT hebt geconfigureerd, kunt u als volgt een oproep beantwoorden en omzetten in een tekstgesprek.

1. Tik op 'Neem op' om de oproep te beantwoorden.
  2. Veeg omhoog en tik op  'RTT'.

Als u RTT niet hebt geconfigureerd, kunt u alsnog RTT-oproepen beantwoorden. Dit doet u als volgt.

1. Als er een RTT-oproep op uw Apple Watch binnenkomt, krijgt u dit bericht te zien: 'Met RTT kunnen ontvangers tijdens een telefoongesprek tekstberichten naar elkaar versturen. Deze voorziening wordt meestal gebruikt door slechthorenden. Tik op de RTT-knop om via tekstberichten met de beller te communiceren.'
  2. Tik op 'Begrepen' om de RTT-oproep te accepteren.