Als dual sim met twee nanosimkaarten niet werkt op uw iPhone

Lees hier hoe u problemen kunt oplossen die u mogelijk tegenkomt bij het gebruik van dual-sim met twee nanosimkaarten en uw iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max, iPhone XS Max of iPhone XR die zijn aangeschaft in het vasteland van China, Hongkong of Macau.

Uw abonnementen controleren

• Als u gebruik wilt maken van twee verschillende aanbieders, moet uw iPhone ontgrendeld zijn. Anders moeten beide abonnementen van dezelfde aanbieder zijn. Als een CDMA-aanbieder uw eerste simkaart aan u heeft verstrekt, ondersteunt uw tweede simkaart CDMA niet. Neem contact op met uw aanbieder voor meer informatie.
  • Beide abonnementen moeten geconfigureerd en klaar voor gebruik zijn.
  • Zorg ervoor dat u zich in een ondersteund dekkingsgebied bevindt en dat er geen storing is waar u zich bevindt.

U kunt twee fysieke simkaarten gebruiken in iPhone 11-, iPhone 11 Pro-, iPhone 11 Pro Max-, iPhone XS Max- en iPhone XR-modellen die zijn aangeschaft in het vasteland van China, Hongkong en Macau. Als u een iPhone SE (2e generatie) of een iPhone XS in Hongkong of Macao hebt gekocht, kunt u hulp krijgen bij dual-sim met een eSIM.

Ervoor zorgen dat u beide nanosimkaarten correct plaatst

Als u denkt dat beide simkaarten niet werken of dat de simkaartsleuf niet werkt, volgt u deze stappen:

1. Verwijder de simkaarthouder en controleer de simkaarten op tekenen van schade of corrosie.
  2. Verwijder de simkaarten uit de simkaarthouder en plaats de simkaarten vervolgens terug zoals hier wordt weergegeven.
  3. Zorg er hierbij voor dat de simkaarthouder volledig vastklikt en niet los zit.
  4. Open het bedieningspaneel en controleer of beide aanbieders in de statusbalk worden weergegeven.
  5. Ga naar 'Instellingen' > 'Mobiel netwerk' of 'Instellingen' > 'Mobiele data' en controleer of u beide abonnementen ziet.
  6. Tik op elk abonnement en controleer of de informatie klopt.

Neem in de volgende situaties contact op met uw aanbieder voor een nieuwe nanosimkaart:

• Als een simkaart in beide simkaartsleuven niet werkt.
  • Als een simkaart niet past of is gebogen.

Als de primaire of secundaire simkaartsleuf niet met meer dan één simkaart werkt, verwijdert u de simkaart die wel werkt en plaatst u alleen de simkaart die niet werkt. Als dat nog niet werkt, neemt u contact op met Apple Support

Als u in gesprek bent en 'Geen service' op uw andere lijn ziet

U kunt met uw iPhone één mobieledatanetwerk tegelijkertijd gebruiken. Als u één lijn gebruikt om te bellen, wordt op de andere lijn 'Geen service' weergegeven. Als uw aanbieder op uw andere nummer 'Bellen via wifi' ondersteunt en u 'Bellen via wifi' ook hebt ingeschakeld, kunt u inkomende gesprekken op dat nummer beantwoorden. Als u in gesprek bent op een lijn die niet uw standaardlijn voor data is, moet u 'Bellen via wifi' inschakelen voor uw standaardlijn voor data en 'Sta schakelen tussen mobiele data toe' inschakelen om oproepen op uw standaardlijn voor data te ontvangen.

Nog steeds hulp nodig?

Neem contact op met Apple Support als u nog steeds problemen ondervindt.