Siri-opdrachten gebruiken

In iOS 12 of hoger kunt u met Siri-opdrachten snel alledaagse taken uitvoeren met de apps die u het meeste gebruikt door te tikken of door het aan Siri te vragen.

Siri stelt opdrachten voor wanneer u die nodig hebt

Siri leert uw routines voor apps. Vervolgens stelt Siri een makkelijkere manier voor om routinetaken uit te voeren op het toegangsscherm of in Zoek.

Als u bijvoorbeeld elke dag met dezelfde app koffie bestelt, kan Siri uw lievelingsdrankje voorstellen.

Om een Siri-suggestie te gebruiken, tikt u erop op het toegangsscherm. U kunt ook naar beneden vegen vanaf het midden van het scherm; zo verschijnt Zoek en kunt u op de Siri-suggestie tikken.

Opdrachten toevoegen aan Siri

U kunt ook opdrachten uitvoeren door het aan Siri te vragen. U kunt ook de knop 'Voeg toe aan Siri' zoeken in uw favoriete apps en erop tikken om een zin naar keuze toe te voegen. Daarnaast kunt u naar 'Instellingen' gaan. Hier staan alle opdrachten die beschikbaar zijn op uw apparaat.

Opdrachten waarvoor een app op uw iOS-apparaat moet worden geopend, werken mogelijk niet op HomePod en Apple Watch.

Een opdracht toevoegen via een app van derden

1. Open de app op uw iOS-apparaat en tik op 'Voeg toe aan Siri'.
  2. Tik op .  Neem dan een zin naar keuze op waarmee Siri de opdracht moet gaan uitvoeren. Neem een eenvoudige zin op die u makkelijk onthoudt.
  3. Tik op 'Gereed'.

Een opdracht vanuit 'Instellingen' toevoegen

1. Ga op uw iOS-apparaat naar 'Instellingen' > 'Siri en zoeken'.
  2. Daar ziet u drie voorgestelde opdrachten. Tik op 'Alle opdrachten' om meer handelingen voor verschillende apps te zien.
  3. Tik op .
  4. Om een persoonlijke zin op te nemen, tikt u op . Neem een eenvoudige zin op die u makkelijk onthoudt.
  5. Tik op 'Gereed'.

Ziet u de opdracht niet die u wilt gebruiken?

Mogelijk moet u dan de app openen en de handeling uitvoeren voordat deze verschijnt in de lijst met voorgestelde opdrachten.

Apps van derden moeten eerst Siri-opdrachten ondersteunen. Pas daarna kunt u ze aan Siri toevoegen. Als u geen opdracht voor een app van derden ziet, controleer dan of de app is bijgewerkt en ga naar de App Store om te kijken of de app Siri-opdrachten ondersteunt.

U kunt ook de app 'Opdrachten' gebruiken om aangepaste opdrachten te maken waarin meerdere stappen in meerdere apps worden uitgevoerd.

Een opdracht uitvoeren met Siri

Nadat u op uw iOS-apparaat een opdracht aan Siri hebt toegevoegd, kunt u de opdracht uitvoeren door uw persoonlijke zin tegen Siri op uw iPhone, iPad, iPod touch, Apple Watch of HomePod te zeggen.

Zeg 'Hé, Siri' en vervolgens de persoonlijke zin die u voor de opdracht hebt ingesteld.

Opdrachten waarvoor een app op uw iOS-apparaat moet worden geopend, werken mogelijk niet op HomePod en Apple Watch.

Een opdracht verwijderen of de zin voor de opdracht aanpassen

Ga naar 'Instellingen' > 'Siri en zoeken' en tik op 'Mijn opdrachten'.

Om de zin voor de opdracht aan te passen, tikt u op de opdracht en daarna op 'Neem zin opnieuw op'.

Om een zin te verwijderen, veegt u naar links over de opdracht en tikt u op 'Verwijder'. U kunt ook op de opdracht tikken en vervolgens op 'Verwijder opdracht' tikken.

Voorgestelde opdrachten uit Zoek, Zoek op of het toegangsscherm uitschakelen

Als u geen Siri-suggesties of -opdrachten voor een bepaalde app wilt zien, gaat u naar 'Instellingen' > 'Siri en zoeken'. Scrol vervolgens naar beneden en tik op de app. Hier kunt u alle zoekopdrachten, suggesties en opdrachten voor die app uitschakelen. U kunt er ook 'Sta toe op toegangsscherm' uitschakelen, zodat suggesties voor die app op het toegangsscherm worden verwijderd.

Ga naar 'Instellingen' > 'Siri en zoeken', scrol naar beneden en schakel alle suggesties in Zoek, in Zoek op of op het Toegangsscherm uit.

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.