De app Meten gebruiken op een iPhone, iPad of iPod touch

Lees hier hoe u de grootte van objecten kunt vaststellen met de app Meten en de camera van uw iPhone, iPad of iPod touch. En leer hoe u objecten en mensen gemakkelijker kunt meten met de LiDAR-scanner op de 12,9-inch iPad Pro (4e generatie) en de 11-inch iPad Pro (2e generatie).

De app Meten maakt gebruik van augmented reality-technologie (AR) om uw apparaat om te toveren tot een meetlat. U kunt de grootte van objecten vaststellen, de afmetingen van rechthoekige objecten automatisch detecteren en een foto van de meting bewaren. En met de 12,9-inch iPad Pro (4e generatie) en de 11-inch iPad Pro (2e generatie) kunt u objecten gemakkelijker meten met zichtbare hulplijnen, de lengte van een persoon meten en uw meetgeschiedenis bekijken.

Voordat u begint

de app Meten gebruiken om één meting te doen

Eén meting doen

1. Open de app Meten en volg de instructies op het scherm, waarbij u wordt gevraagd uw apparaat te bewegen. Zo krijgt uw apparaat een referentiekader voor het object dat u wilt meten en het oppervlak waarop het zich bevindt. Blijf het apparaat bewegen tot er een cirkel met een stip in het midden wordt weergegeven.
  2. Beweeg het apparaat tot de stip zich op het beginpunt van uw meting bevindt en tik vervolgens op de knop 'Voeg toe' .
  3. Beweeg het apparaat langzaam tot de stip zich op het eindpunt van uw meting bevindt en tik vervolgens opnieuw op de knop 'Voeg toe' .

Nadat u een meting hebt gedaan, kunt u het begin- en eindpunt aanpassen. Raak een van de punten aan en sleep deze naar de gewenste plek. De meting wordt aangepast op het moment dat u een punt verplaatst.

Uw meting bewaren

Wanneer de meting wordt weergegeven, kunt u op het getal tikken om de grootte weer te geven in inches of centimeters. Tik op 'Kopieer'. De waarde wordt nu naar het klembord gekopieerd, zodat u deze in een andere app kunt plakken. Tik op 'Wis' om opnieuw te beginnen.

U kunt ook een foto maken waarop u het object en de meting kunt zien. Tik op de sluiterknop . De foto wordt linksonder op het scherm weergegeven. Tik erop om wijzigingen aan te brengen met 'Markeringen' of veeg naar links om de afbeelding te bewaren in de Foto's-app.

de app Meten gebruiken om meerdere metingen van een object te doen

Meerdere metingen doen

1. Nadat u de eerste meting hebt gedaan, beweegt u uw apparaat zo dat de stip zich op een andere plek op of nabij het object bevindt.
  2. Tik op de knop 'Voeg toe'  om met de tweede meting te beginnen en beweeg het apparaat zo dat de stip zich ergens op de bestaande meting bevindt.*
  3. Tik opnieuw op de knop 'Voeg toe' . De tweede meting wordt weergegeven.
  4. Herhaal deze stappen om zo veel metingen te doen als u wilt.

Tik op de knop 'Herstel'  om de laatste meting te verwijderen of tik op 'Wis' om opnieuw te beginnen.

* Extra metingen moeten ergens op een bestaande meting beginnen of eindigen. Anders worden alle eerdere metingen vervangen door de nieuwste.

de app Meten gebruiken om de afmetingen van een rechthoek vast te stellen

Een rechthoek meten

Als uw apparaat detecteert dat het object dat u opmeet vierkant of rechthoekig is, wordt er automatisch een meetvak om het object heen geplaatst. Tik op de knop 'Voeg toe' . Er worden metingen weergegeven voor de breedte en lengte van het object. Beweeg het apparaat een klein stukje. Het berekende gebied van het object wordt weergegeven.

Wanneer de meting wordt weergegeven, kunt u op het getal van het berekende gebied tikken om de lengte van de diagonaal en het gebied in vierkante inch of vierkante meter weer te geven.

De app Meten gebruiken met de 12,9-inch iPad Pro (4e generatie) en de 11-inch iPad Pro (2e generatie)

De 12,9-inch iPad Pro (4e generatie) en de 11-inch iPad Pro (2e generatie) maken gebruik van de LiDAR-scanner om u te helpen objecten sneller en nauwkeuriger te meten met de app Meten.

De lengte van een persoon meten

Wanneer de app Meten een persoon in de zoeker detecteert, meet deze automatisch de lengte van een persoon vanaf de grond tot de bovenkant van zijn of haar hoofd, hoed of haar. U kunt op de sluiterknop tikken om een foto te maken van de persoon en de gemeten lengte. Vervolgens kunt u Markeringen gebruiken op de foto en deze bewaren en delen.

Verticale en randhulplijnen gebruiken

De 12,9-inch iPad Pro (4e generatie) en de 11-inch iPad Pro (2e generatie) bieden hulplijnen waarmee u de hoogte en rechte randen van meubels, werkbladen en andere objecten eenvoudig en nauwkeurig kunt meten. Hulplijnen verschijnen automatisch aan de randen en bij het doen van een verticale meting.

Lijn uw begin- en eindpunt uit met de gele hulplijn en leg ze vast. Tik vervolgens op een meting om de uitgebreide informatie te zien die iPad Pro biedt. U kunt de hoogte, afstand van het object, hoek en meer van de meting bekijken.

Gedetailleerde metingen bekijken met de liniaalweergave

De app Meten op de 12,9-inch iPad Pro (4e generatie) en de 11-inch iPad Pro (2e generatie) biedt een liniaaloverlay voor lijnmetingen, zodat u de afmetingen van het object gedetailleerder kunt zien. Plaats uw iPad Pro dicht bij een lijnmeting om de liniaalweergave te zien en tik vervolgens op de sluiterknop om een foto te maken, zodat u de details kunt gebruiken om projecten te plannen.

Uw meetgeschiedenis bekijken

Tik op de lijstknop om alle metingen te zien die u tijdens de huidige sessie hebt verricht, waaronder de schermafbeeldingen die u hebt gemaakt. Dit helpt u bij het bijhouden van afmetingen terwijl u een ruimte of een reeks objecten meet. U kunt de afmetingen kopiëren naar Notities, Mail of elke app waarin u uw lijst wilt bewaren of ze wissen om opnieuw te beginnen.