Je iPhone opsturen naar Apple voor service vanuit de Verenigde Staten of Canada

Lees hier hoe je je iPhone naar Apple opstuurt voor service.

Wil je een ander land of andere regio kiezen?

Nadat je contact hebt opgenomen met Apple voor service, krijg je een pakket toegezonden met daarin alles wat je nodig hebt om je product terug te sturen naar Apple.

Voordat je een iPhone opstuurt

Voer deze stappen uit voordat je je iPhone opstuurt voor reparatie of vervanging. Als je het apparaat niet kunt inschakelen of als het niet reageert, probeer dan zo veel mogelijk stappen af te ronden:

1. Maak een reservekopie van de iPhone.

2. Verwijder de iPhone uit de lijst met apparaten van je Apple ID.

3. Wis de iPhone en schakel hem uit.

4. Haal de simkaart uit je iPhone als je een simkaart gebruikt en bewaar deze op een veilige plaats. Als je een eSIM in je iPhone gebruikt, neem je contact op met je mobiele serviceprovider om de service indien nodig op te schorten.

De iPhone verpakken

1. Doe de iPhone in de zak. Stuur geen stereoheadset, USB-kabel, lichtnetadapter of andere accessoires mee. Als je andere items meestuurt in de doos, kunnen we die niet naar jou terugsturen.

Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding
  2. Plaats de zak in de verzenddoos.

Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding
  3. Verzegel de doos met tape en zorg ervoor dat de rood-zwart-witte batterijsticker duidelijk zichtbaar is aan de buitenkant van de doos.*

Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding
  4. Verwijder het bovenste label van de verzenddoos. Dit is je ontvangstbewijs. Laat het retourlabel op de doos zitten.

* Apple is niet verantwoordelijk voor schade tijdens de verzending.

De iPhone opsturen naar Apple

1. Zoek de naam van de vervoerder op het retourlabel.

2. Ga naar de website van de koerier om een ophaalafspraak te maken of om een afgiftelocatie te zoeken.

3. Vraag de koerier om een ontvangstbewijs.

4. Controleer de status van je serviceverzoek.

Je iPhone weer in gebruik nemen na service

1. Noteer het serienummer van de vervangende iPhone. Je vervangende Apple product wordt gedekt door een servicegarantie van 90 dagen of de resterende looptijd van de garantie van je product of je AppleCare-abonnement, waarbij de periode met de langste dekking geldt. Bestaande consumentenwetgeving is ook van toepassing op het vervangende product.

2. Laad de iPhone op.

3. Plaats de simkaart in de iPhone als je iPhone een simkaart gebruikt. Als je een e-sim in je iPhone gebruikt, neem je contact op met je mobiele serviceprovider om je nieuwe e-sim te configureren.

4. Herstel je iPhone vanaf een iCloud-reservekopie of vanaf een reservekopie op je computer.

5. Bekijk de lijst met apparaten van je Apple ID om te controleren of je bent ingelogd.

© 2024 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, iPhone en iTunes zijn handelsmerken van Apple Inc. die zijn gedeponeerd in de VS en andere landen en regio's. AppleCare is een servicemerk van Apple Inc. dat is gedeponeerd in de VS en andere landen en regio's. Andere in dit document vermelde product- en bedrijfsnamen zijn mogelijk handelsmerken van hun respectieve bedrijven.

MEDEDELING VOOR CONSUMENTEN IN CALIFORNIË

1. De serviceprovider dient de klant een schriftelijke schatting van de reparatiekosten te verstrekken (zoals vereist volgens artikel 9844 van de California Business and Professions Code). De serviceprovider mag geen kosten in rekening brengen voor verrichte werkzaamheden of geleverde onderdelen die de schatting overstijgen zonder voorafgaande toestemming van de klant. Indien dit schriftelijk is vastgelegd, is het de serviceprovider toegestaan een redelijk bedrag in rekening te brengen voor services die zijn uitgevoerd om de aard van het defect vast te stellen ter voorbereiding op de schriftelijke schatting van de reparatiekosten. Voor meer informatie kun je contact opnemen met het Bureau of Electronic and Appliance Repair, Department of Consumer Affairs, Sacramento, CA 95814, VS.

2. Een klant die dit product in Californië koopt, heeft gedurende de garantieperiode recht op service aan en reparatie van dit product. De garantieperiode wordt verlengd met het aantal hele dagen dat de koper niet over het product kan beschikken vanwege een reparatie die onder de garantie valt. Als het product een defect vertoont binnen de garantieperiode, blijft de garantie van kracht totdat het defect is hersteld. De garantieperiode wordt tevens verlengd indien de garantiereparaties niet zijn uitgevoerd vanwege vertragingen die het gevolg zijn van omstandigheden waarop de koper geen invloed heeft, of indien het defect niet is hersteld na de reparaties die onder de garantie vallen en de koper binnen 60 dagen nadat de reparaties zijn uitgevoerd, aan de fabrikant of verkoper mededeelt dat de reparaties geen effect hebben gesorteerd. Als het defect niet is hersteld na een redelijk aantal pogingen, kan de koper het product terugsturen om in aanmerking te komen voor een vervangend product of een terugbetaling, in beide gevallen met aftrek van een redelijk bedrag voor het gebruik van het product. Deze verlenging van de garantieperiode heeft geen gevolgen voor de bescherming en rechtsmiddelen die de koper op grond van andere wetten geniet.