Systeemvereisten voor AirPlay

Bekijk welke apparaten compatibel zijn met AirPlay en AirPlay 2.

Over AirPlay en AirPlay 2

Met AirPlay kunt u geluidsmateriaal streamen van een Apple apparaat naar een voor AirPlay geschikte luidspreker. U kunt ook video streamen of het scherm van uw iOS-apparaat of Mac synchroon weergeven op een Apple TV.

AirPlay 2 geeft u de mogelijkheid om muziek op meerdere luidsprekers in uw woning af te spelen of om in elke kamer iets anders af te spelen. U kunt video streamen naar smart-tv's die compatibel zijn met AirPlay 2 of Siri gebruiken op een iOS-apparaat om een film of tv-programma af te spelen in de kamer waar u wilt kijken.1 Bepalen wat u waar in huis afspeelt was nog nooit zo eenvoudig.

Als u AirPlay 2 wilt gebruiken, installeert u de nieuwste softwareversie en voegt u uw met AirPlay 2 compatibele luidsprekers of smart-tv's toe aan de Woning-app op uw iOS-apparaat

Zoek luidsprekers, ontvangers en smart-tv's die compatibel zijn met AirPlay 2.

Systeemvereisten voor AirPlay 2

De volgende apparaten ondersteunen het streamen met AirPlay 2. Raadpleeg deze pagina als uw apparaat voldoet aan de onderstaande vereisten, maar u geen gebruik kunt maken van AirPlay.

Apparaten waarmee u audio kunt afspelen via AirPlay 2

Apparaten waarmee u video kunt afspelen via AirPlay 2

Apparaten waarnaar u kunt streamen

Systeemvereisten voor AirPlay

De volgende apparaten ondersteunen het streamen met AirPlay. Raadpleeg deze pagina als uw apparaat voldoet aan de onderstaande vereisten, maar u geen gebruik kunt maken van AirPlay.

Apparaten waarvan u kunt streamen

• iPhone, iPad of iPod touch
  • Mac
  • iTunes op een Mac of pc
  • Apple TV 4K of Apple TV HD2

Apparaten waarnaar u kunt streamen

• HomePod
  • Apple TV 4K, Apple TV HD en Apple TV (2e of 3e generatie)
  • Luidsprekers die zijn verbonden met de geluidsuitvoerpoort op AirPort Express
  • Luidsprekers met 'Works with Apple AirPlay' (Werkt met Apple AirPlay) op de verpakking
  1. Als u Siri wilt gebruiken voor het bedienen en afspelen van video op een smart-tv, hebt u een met AirPlay 2 compatibele smart-tv nodig die HomeKit ondersteunt. HomeKit wordt niet ondersteund op smart-tv's van Samsung.
  2. U kunt alleen audio afspelen via AirPlay vanaf een Apple TV.
  3. Voor sommige luidsprekers van andere fabrikanten is een firmware-update nodig om streamen met AirPlay 2 te ondersteunen. Bekijk de website van de fabrikant voor meer informatie.