Geld toevoegen aan je Apple accountsaldo

Je gebruikt een betaalmethode, zoals een creditcard of betaalkaart, om je Apple accountsaldo te verhogen. Vervolgens gebruik je je Apple accountsaldo om bijvoorbeeld apps, games, muziek en iCloud+ te kopen.

Als je een betaalmethode wilt toevoegen aan je Apple ID in plaats van je Apple accountsaldo te verhogen, lees je hier hoe je dit doet.

Je Apple accountsaldo verhogen op een iPhone of iPad

1. Open de App Store-app.

2. Tik op je foto, initialen of de inlogknopGeen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding bovenaan het scherm.

3. Tik op 'Voeg geld toe aan account'.

Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding
  4. Om direct je saldo te verhogen, tik je op het bedrag dat je wilt toevoegen. Of tik op 'Configureer automatisch opnieuw laden' om je saldo in de toekomst automatisch aan te vullen. Wat is 'Laad automatisch opnieuw'?

5. Volg de instructies op het scherm om de aankoop te voltooien. Bij sommige betaalmethoden wordt je mogelijk gevraagd om je aankoop te verifiëren met behulp van een sms-bericht of een andere methode.

In sommige landen en regio's kun je ook saldo toevoegen via de opties op de kaart 'Apple account' in de Wallet-app.

Je Apple accountsaldo verhogen op een Mac of pc

1. Open de App Store op je Mac. Op een pc open je de Apple Music-app of Apple TV-app. Log in met je Apple ID als je dit nog niet hebt gedaan.

2. Open de pagina 'Accountinformatie':

• Op een Mac: klik op je naam of op de accountknop in de navigatiekolom. Klik vervolgens op 'Accountinstellingen' bovenaan het scherm.

• Op een pc klik je op je naam of op de accountknop in de navigatiekolom. Klik vervolgens op 'Toon mijn account'.

3. Klik op de pagina 'Accountinformatie' op 'Voeg geld toe'.

Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding
  4. Klik op het bedrag dat je wilt toevoegen. Of klik op 'Configureer automatisch opnieuw laden' om je saldo in de toekomst automatisch aan te vullen. Wat is 'Laad automatisch opnieuw'?

5. Klik op 'Volgende' en bevestig je selectie. Bij sommige betaalmethoden wordt je mogelijk gevraagd om je aankoop te verifiëren met behulp van een sms-bericht of een andere methode.

Je Apple accountsaldo automatisch aanvullen

Als je je Apple accountsaldo automatisch wilt aanvullen, stel je 'Laad automatisch opnieuw' in. Je kunt je saldo wekelijks, tweewekelijks of maandelijks aanvullen. Of je kunt je saldo automatisch aanvullen als het saldo laag is.

Als je 'Laad automatisch opnieuw' wilt uitschakelen, ga je terug naar de pagina 'Verhoog saldo'. Tik of klik vervolgens op 'Schakel Laad automatisch opnieuw uit'.

In sommige landen en regio's zijn deze oplaadopties mogelijk niet beschikbaar.

Meer informatie over je Apple accountsaldo