Geld toevoegen aan uw Apple ID-saldo

U gebruikt een betaalmethode, zoals een creditcard of betaalkaart, om uw Apple ID-saldo te verhogen. Vervolgens gebruikt u uw Apple ID-saldo om bijvoorbeeld apps, games, muziek en iCloud-opslag te kopen.

Als u een betaalmethode wilt toevoegen aan uw Apple ID in plaats van uw Apple ID-saldo te verhogen, leest u hier hoe u dit doet.

Uw Apple ID-saldo verhogen op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Open de App Store-app.
  2. Tik op uw foto of op de knop 'Log in'  bovenaan het scherm.
  3. Tik op 'Verhoog Apple ID-saldo'.
    iPhone met de knop 'Verhoog Apple ID-saldo'.
  4. Om direct uw saldo te verhogen, tikt u op het bedrag dat u wilt toevoegen. Of tik op 'Set Up Auto Reload' (Configureer automatisch opladen) om uw saldo in de toekomst automatisch aan te vullen. Wat is 'Auto Reload' (Laad automatisch op)?
  5. Volg de instructies op het scherm om de aankoop te voltooien. Bij sommige betaalmethoden wordt u mogelijk gevraagd om uw aankoop te verifiëren met behulp van een sms-bericht of een andere methode.

Uw Apple ID-saldo verhogen op een Mac of pc

1. Open de App Store op uw Mac. Open iTunes voor Windows op een pc. Log in met uw Apple ID als u dit nog niet hebt gedaan.
  2. De pagina 'Accountinformatie' openen:
    • Klik op een Mac op uw naam of op de accountknop in de navigatiekolom. Klik vervolgens op 'Bekijk informatie' bovenaan het scherm.
    • Op een pc: kies bovenaan het iTunes-venster 'Account' > 'Mijn account tonen'. Log in met uw Apple ID en klik vervolgens op 'Toon account'.
  3. Klik op de pagina 'Accountgegevens' op 'Voeg geld toe aan account'.
    Mac met de optie 'Voeg geld toe aan account' in de App Store.
  4. Klik op het bedrag dat u wilt toevoegen. Of klik op 'Set Up Auto Reload' (Configureer automatisch opladen) om uw saldo in de toekomst automatisch aan te vullen. Wat is 'Auto Reload' (Laad automatisch op)?
  5. Klik op 'Volgende' en bevestig vervolgens uw selectie. Bij sommige betaalmethoden wordt u mogelijk gevraagd om uw aankoop te verifiëren met behulp van een sms-bericht of een andere methode.

Uw Apple ID-saldo automatisch opladen

Als u uw Apple ID-saldo automatisch wilt aanvullen, configureert u 'Auto Reload' (Laad automatisch op). U kunt uw saldo wekelijks, tweewekelijks of maandelijks aanvullen. Of u kunt uw saldo automatisch opladen als het saldo laag is.

Als u 'Auto Reload' (Laad automatisch op) wilt uitschakelen, gaat u terug naar de pagina 'Verhoog saldo'. Tik of klik vervolgens op 'Turn Off Auto Reload' (Schakel automatisch opladen uit).

* In sommige landen en regio's zijn deze oplaadopties mogelijk niet beschikbaar.

Meer hulp bij uw Apple ID-saldo