Al uw berichten in iCloud bewaren

Uw hele berichtgeschiedenis wordt up-to-date gehouden in iCloud en is beschikbaar op al uw apparaten, ook als u een heel nieuw apparaat configureert.

Zo werkt het

Berichten in iCloud worden automatisch bijgewerkt, zodat u altijd dezelfde berichten ziet op alle apparaten waarop u iMessage gebruikt. Wanneer u berichten, foto's of gesprekken wist, worden ze van al uw apparaten verwijderd. En omdat al uw bijlagen in iCloud worden bewaard, bespaart u ruimte op uw apparaat.

U kunt Berichten in iCloud gebruiken op uw iPhone, iPad en Mac.

Berichten in iCloud inschakelen

U kunt Berichten in iCloud inschakelen via Instellingen op uw iPhone en iPad en via de voorkeuren van de Berichten-app op uw Mac.

iPhone toont apps met iCloud

Op een iPhone en iPad

1. Ga naar 'Instellingen'.
  2. Tik op '[uw naam]'.
  3. Tik op 'iCloud'.
  4. Schakel 'Berichten' in.

Op een Mac

1. Open Berichten.
  2. Kies 'Berichten' > 'Voorkeuren' in de menubalk.
  3. Klik op iMessage.
  4. Selecteer het aankruisvak naast 'Schakel Berichten in iCloud in'.

Mac iMessage instellingenscherm met 'Schakel Berichten in iCloud in'.

Berichten in iCloud uitschakelen

Wanneer u Berichten op uw iPhone, iPad of Mac uitschakelt, kunt u kiezen of u Berichten in iCloud alleen voor dat apparaat of voor al uw apparaten wilt uitschakelen. Alles wat u verstuurt en ontvangt via apparaten waarop Berichten in iCloud nog wel is ingeschakeld, wordt nog steeds opgeslagen in iCloud.

Op een iPhone en iPad:

1. Ga naar 'Instellingen'.
  2. Tik op '[uw naam]' > 'iCloud'.
  3. Schakel 'Berichten' uit.

Op een Mac:

1. Open Berichten.
  2. Kies 'Berichten' > 'Voorkeuren' in de menubalk.
  3. Klik op iMessage.
  4. Deselecteer het aankruisvak naast 'Schakel Berichten in iCloud in'.

Als u Berichten in iCloud uitschakelt op een iPhone of iPad, wordt uw berichtengeschiedenis bewaard in een afzonderlijke iCloud-reservekopie.

Maak optimaal gebruik van Berichten