Een EPUB-boek aanmaken in Pages

Kies uit uiteenlopende, vooraf gedefinieerde boeksjablonen om interactieve EPUB-boeken aan te maken die kunnen worden bekeken in Apple Books.

Een sjabloon kiezen

Pages bevat twee categorieën sjablonen die speciaal zijn ontworpen voor het maken van EPUB-boeken. Een boeksjabloon kiezen:

1. Kies 'Archief' > 'Nieuw' in Pages op uw Mac.
    Tik of klik in documentbeheer in Pages op uw iPhone, iPad, iPod touch of op iCloud.com op de knop Nieuw document
  2. Scrol in de sjabloonkiezer omlaag naar de boeksjablonen.
  3. Kies de sjabloon die het meest geschikt is voor uw materiaal:
    • Kies een staande sjabloon voor boeken met hoofdzakelijk tekst. Bij een staande sjabloon kunt u kiezen voor dynamisch aanpasbare tekst wanneer u naar EPUB exporteert. De tekst in het geëxporteerde EPUB-boek past zich automatisch aan de verschillende formaten en richtingen van apparaten aan. Hierdoor kan uw boek er anders uitzien dan het originele document als u het boek in Apple Books of een andere lezer opent.*
    • Kies een liggende sjabloon voor boeken met veel afbeeldingen of met materiaal in kolommen. Liggende sjablonen worden met een vaste lay-out naar EPUB geëxporteerd. De lay-out in het geëxporteerde EPUB-boek blijft hetzelfde. De lay-out past zich niet aan het formaat of de richting van apparaten aan.

* U kunt uw op een staande sjabloon gebaseerde document exporteren als een EPUB met een vaste lay-out als u wilt dat de lay-out van uw staande EPUB-boek overeenkomt met de lay-out van uw document.

Een boek aanmaken in Pages

Nadat u een sjabloon hebt gekozen, kunt u tekst, foto's, afbeeldingengalerijen, video's, vormen, tabellen, diagrammen en uw eigen tekeningen aan het document toevoegen. U kunt audio direct opnemen op een pagina in het document en vervolgens hiernaar luisteren in uw EPUB. U kunt ook bewegende tekeningen maken. Deze worden afgespeeld in uw EPUB. En om zeker te zijn dat uw boek een inhoudsopgave heeft, gebruikt u de inhoudsopgaveweergave in Pages om er een toe te voegen.

In een staande sjabloon worden automatisch nieuwe pagina's aangemaakt naarmate u meer materiaal toevoegt. De tekst loopt automatisch van de ene pagina naar de andere.  In een liggende sjabloon moet u handmatig een nieuwe pagina toevoegen.

U kunt ook een gedeelte van het ene tekstverwerkingsdocument naar het andere kopiëren of een pagina uit het ene paginalay-outdocument naar het andere kopiëren. Lees hoe u pagina's en secties kopieert en plakt op een iPadiPhone en Mac.

Als u wilt dat de tekst van de ene pagina naar de andere loopt in een liggende sjabloon, kunt u gekoppelde tekstvakken gebruiken.

Pagina's handmatig toevoegen

Als u pagina's wilt toevoegen aan een liggende sjabloon op een Mac, kiest u 'Voeg in' > 'Pagina'.

Als u pagina's wilt toevoegen aan een liggende sjabloon op een iPad, tikt u op de knop 'Voeg pagina toe'  in de linkerkolom en kiest u een pagina.

Als u pagina's wilt toevoegen aan een liggende sjabloon op een iPhone of iPod touch:

1. Tik onderaan het scherm op de paginanummers.
  2. Houd de miniatuur ingedrukt voor de pagina waarna de nieuwe pagina moet komen en tik onderaan het scherm op 'Voeg pagina toe'. Als er meer dan één basispagina voor de sjabloon is, kiest u de pagina die u wilt. Anders wordt er automatisch een lege pagina toegevoegd.
  3. Als u de weergave met paginaminiaturen wilt sluiten, tikt u op de handgreep boven de miniaturen.

Het boek bekijken en delen

U kunt uw EPUB-boek weergeven en delen in Pages op uw iPhone, iPad, Mac of online op iCloud.com.

Pages op een iPhone of iPad

1. Open het document in Pages.
  2. Tik op de knop 'Meer' .
  3. Tik op 'Exporteer'.
  4. Tik op 'EPUB'.
  5. Tik op 'Verstuur'.
  6. Om uw boek weer te geven in de app Boeken op uw apparaat, kiest u 'Kopieer naar Apple Books'. Als u het boek wilt delen, tikt u op een app zoals Mail of Berichten.

Pages voor Mac

1. Open het document in Pages.
  2. Kies 'Archief' > 'Exporteer naar' > 'EPUB'.
  3. Klik op 'Volgende'.
  4. Selecteer een locatie voor het boek en klik vervolgens op 'Exporteer'.
  5. Als u het boek in de Boeken-app op uw Mac wilt bekijken, dubbelklikt u op het boekbestand. Als u het boek wilt delen, selecteert u het bestand in de Finder, klikt u op de knop 'Deel'  en kiest u een methode om het boek te delen.

Pages voor iCloud

1. Open het document in Pages.
  2. Klik op de knop 'Tools' en kies daarna 'Download een kopie'.
  3. Klik op 'EPUB' in het venster dat verschijnt.
  4. Klik op 'Download'.
  5. Als u het boek in de Boeken-app op een Mac wilt bekijken, dubbelklikt u op het boekbestand. Als u het boek op een Mac wilt delen, selecteert u het bestand in de Finder, klikt u op het symbool voor delen en kiest u een methode om het boek te delen.

Publiceren in Apple Books

U kunt uw boek rechtstreeks vanuit Pages publiceren in de Book Store in Apple Books op uw iPad, iPhone, Mac of online op iCloud.com.