Sms- of mms-berichten doorsturen vanaf uw iPhone naar uw iPad, iPod touch of Mac

Met doorgifte van tekstberichten kunt u de sms-/mms-berichten die u op uw iPhone verstuurt of ontvangt, laten weergeven op uw Mac, iPad en iPod touch. Vervolgens kunt u het gesprek voortzetten op het gewenste apparaat.

Een iPhone naast een Mac. Beide apparaten geven hetzelfde gesprek weer.

Wanneer iemand u een sms- of mms-bericht stuurt op uw iPhone, wordt dit weergegeven als een groene tekstballon, terwijl iMessage-berichten worden weergegeven als een blauwe tekstballon. Wanneer u doorgifte van tekstberichten configureert, kunt u sms- en mms-berichten via uw iPhone versturen vanaf elke Mac, iPad of iPod touch die voldoet aan de systeemvereisten voor Continuïteit.

Doorgifte van tekstberichten configureren

1. Ga op een iPhone, iPad of iPod touch met iOS naar 'Instellingen' > 'Berichten' > 'Stuur en ontvang via'. Op de Mac opent u Berichten, kiest u 'Berichten' > 'Voorkeuren' en klikt u vervolgens op 'iMessage'. U moet op al uw apparaten met dezelfde Apple ID ingelogd zijn bij iMessage.
  2. Op uw iPhone gaat u naar 'Instellingen' > 'Berichten' > 'Stuur sms door'.*
  3. Selecteer de apparaten die tekstberichten moeten kunnen verzenden en ontvangen vanaf uw iPhone. Als u geen twee-factor-authenticatie gebruikt voor uw Apple ID, wordt er een verificatiecode weergegeven op al uw andere apparaten. Deze code voert u in op uw iPhone.

Zolang uw iPhone ingeschakeld is en verbonden is met een wifinetwerk of een mobiel netwerk, kunnen nieuwe sms- of mms-berichten worden verzonden en ontvangen op de toegevoegde apparaten.

Uw hele berichtengeschiedenis wordt up-to-date gehouden in iCloud en is beschikbaar op al uw apparaten, ook wanneer u een nieuw apparaat configureert. Lees hoe u al uw berichten in iCloud bewaart.

* Ziet u geen instelling op de iPhone om sms-berichten door te sturen? Ga naar 'Instellingen' > 'Berichten', schakel 'iMessage' uit en weer in, tik op 'Stuur en ontvang via', tik op 'Gebruik je Apple ID voor iMessage' en log vervolgens op uw andere apparaten in met dezelfde Apple ID.

Oudere tekstberichten doorsturen

1. Houd uw vinger op de spraakballon die u wilt doorsturen en tik dan op 'Meer'.
  2. Selecteer alle andere tekstberichten die u wilt doorsturen.
  3. Tik op 'Stuur door'  en geef een ontvanger op.
  4. Tik op 'Stuur' .