Tekstberichten doorsturen vanaf uw iPhone

Met Doorgifte van tekstberichten kunt u de sms-/mms-berichten die u op uw iPhone verstuurt of ontvangt, laten weergeven op uw Mac, iPad en iPod touch. U kunt dan verdergaan met het gesprek vanaf het apparaat dat het dichtst bij u in de buurt is.

Een iPhone naast een Mac. Beide apparaten geven hetzelfde gesprek weer.

Wanneer iemand u een sms- of mms-bericht stuurt op uw iPhone, wordt dit weergegeven als een groene tekstballon, terwijl iMessage-berichten worden weergegeven als een blauwe tekstballon. Wanneer u Doorgifte van tekstberichten configureert, kunt u sms- en mms-berichten via uw iPhone versturen vanaf elke Mac, iPad of iPod touch die voldoet aan de systeemvereisten voor Continuïteit.

Doorgifte van tekstberichten configureren

1. Ga op al uw iOS-apparaat naar 'Instellingen' > 'Berichten' > 'Stuur en ontvang via'. Op de Mac opent u Berichten, kiest u 'Berichten' > 'Voorkeuren' en klikt u vervolgens op 'iMessage'. U moet op al uw apparaten met dezelfde Apple ID ingelogd zijn bij iMessage.
  2. Op uw iPhone gaat u naar 'Instellingen' > 'Berichten' > 'Stuur sms door'.*
    Het onderdeel 'Berichten' van Instellingen waarin de optie 'Stuur sms door' is gemarkeerd.
  3. Selecteer de apparaten die tekstberichten moeten kunnen verzenden en ontvangen vanaf uw iPhone. Als u geen twee-factor-authenticatie gebruikt voor uw Apple ID, wordt er een verificatiecode weergegeven op al uw andere apparaten. Deze code voert u in op uw iPhone.
    Het gedeelte 'Stuur sms door' van 'Instellingen' > 'Berichten' met de beschikbare apparaten die kunnen worden gekozen.

Zolang uw iPhone ingeschakeld is en verbonden is met een wifinetwerk of een mobiel netwerk, kunnen nieuwe sms- of mms-berichten worden verzonden en ontvangen op de toegevoegde apparaten.

Uw hele gespreksgeschiedenis wordt up-to-date gehouden in iCloud en is beschikbaar op al uw apparaten, ook als u een nieuw apparaat configureert. Lees hier hoe u al uw berichten in iCloud bewaart.

Ziet u geen instelling op de iPhone om sms-berichten door te sturen? Ga naar 'Instellingen' > 'Berichten', schakel 'iMessage' uit en weer in, tik op 'Stuur en ontvang via', tik op 'Gebruik je Apple ID voor iMessage' en log vervolgens op uw andere apparaten in met dezelfde Apple ID.

Oudere tekstberichten doorsturen

1. Houd uw vinger op de spraakballon die u wilt doorsturen en tik dan op 'Meer'.
  2. Selecteer alle andere tekstberichten die u wilt doorsturen.
  3. Tik op de knop 'Stuur door'  en geef een ontvanger op.
  4. Tik op de knop 'Stuur' .