Sms- en mms-berichten doorsturen vanaf uw iPhone naar uw Mac of iPad

Met sms-berichten doorsturen kunt u de sms-/mms-berichten die u op uw iPhone verstuurt en ontvangt, ook laten weergeven op uw Mac of iPad. Vervolgens kunt u het gesprek voortzetten op het gewenste apparaat.

Dezelfde tekstberichten die worden weergegeven op een iPhone en een Mac

Wanneer iemand u een sms- of mms-bericht stuurt op uw iPhone, wordt dit weergegeven als een groene tekstballon, terwijl iMessage-berichten worden weergegeven als een blauwe tekstballon. Wanneer u het doorsturen van sms-berichten configureert, kunt u sms- en mms-berichten van uw iPhone versturen en ontvangen vanaf elk apparaat dat voldoet aan de systeemvereisten voor Continuïteit.

Ook kunt u iCloud gebruiken om uw volledige berichtengeschiedenis up-to-date en beschikbaar te houden op al uw apparaten, zelfs wanneer u een nieuw apparaat configureert. Lees hoe u al uw berichten in iCloud bewaart.

Tekstberichten automatisch doorsturen naar uw andere apparaten

1. U moet op elk apparaat met dezelfde Apple ID ingelogd zijn bij iMessage.
    • iPhone of iPad: controleer welke Apple ID wordt weergegeven in 'Instellingen' > 'Berichten' > 'Stuur en ontvang via'.
    • Mac: Open de Berichten-app en kies 'Berichten' > 'Instellingen' (of 'Voorkeuren') en klik vervolgens op 'iMessage'. Controleer de Apple ID die wordt weergegeven.
  2. Op uw iPhone gaat u naar 'Instellingen' > 'Berichten' > 'Stuur sms door'.
    Als u 'Stuur sms door' niet ziet, gaat u naar 'Instellingen' > 'Berichten'. Schakel 'iMessage' uit en vervolgens weer in. Tik op 'Stuur en ontvang via', tik op 'Gebruik je Apple ID voor iMessage' en log vervolgens in met dezelfde Apple ID die u voor andere apparaten gebruikt.
  3. Selecteer de apparaten die tekstberichten moeten kunnen verzenden en ontvangen vanaf uw iPhone:
    De instelling 'Stuur sms door' op de iPhone
  4. Als u een apparaat kiest dat geen twee-factor-authenticatie gebruikt voor uw Apple ID, wordt er een verificatiecode weergegeven op al uw andere apparaten. Deze code voert u in op uw iPhone.

Zolang uw iPhone ingeschakeld is en verbonden is met wifi of een mobiel netwerk, kunnen nieuwe sms- of mms-berichten worden verzonden en ontvangen op de toegevoegde apparaten.

Tekstberichten handmatig doorsturen

1. Houd uw vinger op de berichtballon die u wilt doorsturen en tik dan op 'Meer'.
  2. Selecteer desgewenst verdere tekstberichten.
  3. Tik op 'Stuur door'  en geef een ontvanger op.
  4. Tik op 'Stuur' .