Workflow gebruiken op uw iPhone, iPad en Apple Watch

Met de Workflow-app kunt u acties op uw iPhone, iPad en Apple Watch automatiseren.

Workflow is een automatiseringstool waarmee u elke combinatie van acties kunt slepen en neerzetten om krachtige workflows te creëren op uw iPhone, iPad of Apple Watch. Workflow bevat honderden acties waarmee de apps en het materiaal op uw apparaat kunnen worden gemanipuleerd. Dat biedt talloze nieuwe mogelijkheden voor het gebruik van uw iPhone, iPad en Apple Watch.

Wat is een workflow?

Een workflow is een reeks van acties die worden uitgevoerd om een bepaalde taak te voltooien. Workflows kunnen alledaagse taken vereenvoudigen door een aantal stappen te combineren tot een enkele tik, zelfs als daarbij meerdere apps betrokken zijn.

Met workflows kunnen de meest uiteenlopende acties worden geautomatiseerd. U kunt bijvoorbeeld navigatie-instructies opvragen voor de eerstvolgende afspraak in uw agenda, tekst verplaatsen van de ene app naar de andere, of zelfs onkostendeclaraties maken.

Wat is een actie?

Acties zijn de bouwstenen van een workflow. Elke workflow bestaat uit een reeks acties, en elke actie is één stap die een bepaalde functie uitvoert. Met 'Get Latest Photos' kunt u bijvoorbeeld de laatste foto's bekijken die u op uw apparaat hebt gemaakt. 'Make GIF' maakt van een reeks foto's een bewegende GIF, en 'Post on Facebook' maakt van het materiaal dat u selecteert, automatisch een bericht op Facebook.

Waar vind ik mijn workflows?

U vindt de workflows die u hebt gemaakt of gedownload, in het Workflows-gedeelte van de app. Elke workflow wordt voorgesteld door een rechthoek met afgeronde hoeken met een titel, een symbool en een kleur. Tik eenmaal op een workflow om deze te openen en te zien welke acties erin staan.

Hoe voer ik een workflow uit?

U voert een workflow als volgt uit vanuit de Workflow-app:

1. Ga naar 'My Workflows'.
  2. Open de gewenste workflow en tik op 'Run' .

Als u een workflow buiten de app om wilt uitvoeren, kunt u de workflow toevoegen aan het beginscherm. U kunt ook de Vandaagwidget, de actie-extensie of uw Apple Watch gebruiken.

Nieuwe workflows ontdekken

Wilt u nieuwe workflows aan uw verzameling toevoegen? Tik op de 'Gallery'-knop. In de Gallery vindt u creatieve en handige workflows die zorgvuldig door ons team zijn geselecteerd.

U kunt ook zelf een workflow maken.