Bluetooth en wifi gebruiken in het bedieningspaneel

Lees hier hoe u wifi en Bluetooth kunt regelen vanuit het bedieningspaneel op uw iPhone, iPad en iPod touch.

Over wifi en Bluetooth

Wanneer u de wifi- of Bluetooth-knoppen in het bedieningspaneel uitzet, wordt de verbinding van uw apparaat met wifi en Bluetooth-accessoires onmiddellijk verbroken. Wifi en Bluetooth blijven beschikbaar, zodat u onderstaande functies kunt blijven gebruiken:

• AirDrop
  • AirPlay
  • Apple Pencil
  • Apple Watch
  • Continuïteit-functies, zoals Handoff en Instant Hotspot
  • Instant Hotspot
  • Locatievoorzieningen
  • Ontgrendel met Apple Watch

De verbinding met wifinetwerken verbreken

Open het bedieningspaneel op uw iPhone of iPod touch, of iPad en tik op de wifi-knop het wifisymbool. Het symbool wordt grijs en uw apparaat verbreekt de verbinding met alle netwerken waarmee u bent verbonden.

Wanneer wifi is uitgeschakeld, is de functie voor automatische verbinding met wifinetwerken in de omgeving uitgeschakeld totdat:

• U wifi inschakelt in het bedieningspaneel.
  • U verbinding maakt met een wifinetwerk via 'Instellingen' > 'Wifi'.
  • U naar een nieuwe locatie loopt of rijdt.
  • Het 5:00 uur lokale tijd is.
  • U uw apparaat herstart.

De verbinding met Bluetooth-accessoires verbreken

Open het bedieningspaneel op uw iPhone, iPod touch of iPad en tik op de Bluetooth-knop het Bluetoothsymbool. Het symbool wordt grijs en uw apparaat verbreekt de verbinding met alle accessoires waarmee het is verbonden, met uitzondering van Apple Watch, Instant Hotspot, Apple Pencil en Continuïteit-functies, zoals Handoff.

Als Bluetooth is uitgeschakeld, kunt u uw iOS- of iPadOS-apparaat niet meer verbinden met uw Bluetooth-accessoires totdat:

• U Bluetooth inschakelt in het bedieningspaneel.
  • U verbinding maakt met een Bluetooth-accessoire in 'Instellingen' > 'Bluetooth', of door te tikken op het AirPlay-symbool  of  door een Bluetooth-accessoire te selecteren.
  • Het 5:00 uur lokale tijd is.
  • U uw apparaat herstart.

Wifi en Bluetooth uitschakelen

Volg deze stappen als u wifi en Bluetooth helemaal wilt uitschakelen voor alle netwerken en apparaten:

• Schakel wifi uit door naar 'Instellingen' > 'Wifi' te gaan en wifi uit te schakelen.
  • Schakel Bluetooth uit door naar 'Instellingen' > 'Bluetooth' te gaan en Bluetooth uit te schakelen.

Probeer wifi en Bluetooth ingeschakeld te houden voor de beste ervaring op uw iOS- of iPadOS-apparaat.

De vliegtuigmodus schakelt wifi en Bluetooth mogelijk ook uit, tenzij u deze hebt ingeschakeld terwijl de vliegtuigmodus al geactiveerd was. Lees hier meer over het gebruik van wifi en Bluetooth in vliegtuigmodus.