Gebruik Bluetooth en wifi in het bedieningspaneel

Leer hoe u wifi en Bluetooth kunt bedienen vanuit het bedieningspaneel op uw iPhone, iPad en iPod touch.

Over wifi en Bluetooth

Wanneer u de wifi- of Bluetooth-knoppen in het bedieningspaneel schakelt, wordt de verbinding van uw apparaat met wifi en Bluetooth-accessoires onmiddellijk verbroken. Wifi en Bluetooth blijven beschikbaar, zodat u de volgende belangrijke functies kunt gebruiken:

• AirDrop
  • AirPlay
  • Apple Pencil
  • Apple Watch
  • Continuïteit-functies, zoals Handoff en Instant Hotspot
  • Instant Hotspot
  • Locatievoorzieningen

De verbinding met wifinetwerken verbreken

Open het bedieningspaneel en tik op het wifisymbool. Het symbool wordt grijs en uw apparaat verbreekt de verbinding met alle netwerken waarmee u bent verbonden.

Wanneer wifi is uitgeschakeld, is de functie voor automatische verbinding met wifinetwerken in de omgeving uitgeschakeld totdat:

• U wifi inschakelt in het bedieningspaneel.
  • U verbinding maakt met een wifinetwerk via 'Instellingen' > 'Wifi'.
  • U naar een nieuwe locatie loopt of rijdt.
  • Het 5:00 uur lokale tijd is.
  • U uw apparaat herstart.

De verbinding met Bluetooth-accessoires verbreken

Open het bedieningspaneel en tik op het bluetooth-symbool. Het symbool wordt grijs en uw apparaat verbreekt de verbinding met alle accessoires waarmee het is verbonden, met uitzondering van Apple Watch, Instant Hotspot, Apple Pencil en Continuïteit-functies, zoals Handoff.

Als Bluetooth is uitgeschakeld, kunt u uw iOS-apparaat niet meer verbinden met uw Bluetooth-accessoires totdat:

• U Bluetooth inschakelt in het bedieningspaneel.
  • U maakt verbinding met een Bluetooth-accessoire in Instellingen > Bluetooth, of door te tikken op  of  en een Bluetooth-accessoire te selecteren.
  • Het 5:00 uur lokale tijd is.
  • U uw apparaat herstart.

Wifi en Bluetooth uitschakelen

Volg deze stappen als u wifi en Bluetooth helemaal wilt uitschakelen voor alle netwerken en apparaten:

• Schakel wifi uit door naar 'Instellingen' > 'Wifi' te gaan en wifi uit te schakelen.
  • Schakel Bluetooth uit door naar 'Instellingen' > 'Bluetooth' te gaan en Bluetooth uit te schakelen.

Probeer wifi en Bluetooth ingeschakeld te houden voor de beste ervaring op uw iOS-apparaat.

De vliegtuigmodus schakelt wifi en Bluetooth mogelijk ook uit, tenzij u deze hebt ingeschakeld terwijl de vliegtuigmodus al geactiveerd was. Lees hier meer over het gebruik van wifi en Bluetooth in vliegtuigmodus.