Video's wijzigen op uw iPhone, iPad, iPod touch of Mac

Met de Foto's-app kunt u de lengte van uw video's aanpassen of ze vertraagd laten afspelen. Dit kan rechtstreeks vanaf de iPhone, iPad, iPod touch of Mac.

Een video inkorten

Is uw video te lang om te versturen via Mail of Berichten? Of wilt u maar een stukje ervan delen met uw vrienden en familie? Met de Foto's-app kunt u de begin- en eindtijd wijzigen, zodat de video wordt ingekort.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Open de Foto's-app en tik op de video die u wilt wijzigen.
  2. Tik op 'Wijzig'.
  3. Verplaats de schuifkoppen aan beide kanten van de tijdbalk van de video om de begin- en eindtijd aan te passen.
  4. Tik op afspeelknop voor een voorbeeld van de video.
  5. Tik op 'Gereed' en tik dan op 'Bewaar als nieuw fragment'.

De wijzigingen die u maakt in Foto's op uw iPhone, iPad of iPod touch, worden bewaard als een nieuwe video, zodat u naar keuze de kortere of de langere versie kunt gebruiken.

Op een Mac

1. Open de Foto's-app en dubbelklik op de video die u wilt wijzigen.
  2. Plaats de cursor op de video, klik op  en kies 'Kort in'.
  3. Beweeg de gele schuifknoppen aan beide kanten van de tijdbalk van de video om de begin- en eindtijd aan te passen.
  4. Klik op afspeelknop voor een voorbeeld van de video.
  5. Klik op 'Kort in'.

Als u van gedachten verandert en de volledige video terug wilt, opent u de video, klikt u op  en kiest u 'Stel inkorten opnieuw in'.

Een slowmotionvideo aanpassen

Als u een video hebt opgenomen in de cameramodus 'Slowmotion', kunt u instellen welk gedeelte van de video met het slowmotioneffect wordt afgespeeld. U kunt de video dus op normale snelheid laten afspelen en de video vertragen wanneer er iets gebeurt dat de kijker niet mag missen.

Tik op uw iPhone, iPad of iPod touch op 'Wijzig' in de slowmotionvideo die u wilt wijzigen. Op de Mac hoeft u alleen maar de cursor op de video te plaatsen. Vervolgens stelt u met de verticale witte lijnen in de tijdbalk van de video in waar het slowmotioneffect moet beginnen en eindigen.

Apps van andere leveranciers gebruiken

U kunt op uw iPhone, iPad of iPod touch ook apps van andere leveranciers downloaden om uw video's verder te wijzigen. Op de Mac kunt u ook extensies van andere leveranciers installeren die u naast de ingebouwde tools van Foto's kunt gebruiken. Lees meer over het wijzigen van foto's op de Mac met extensies van andere leveranciers.

Meer doen met Foto's

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.