Bewerken met apps en extensies van andere fabrikanten in Foto's

Lees hoe u foto's en video's bewerkt met extensies van andere fabrikanten in Foto's voor iOS en macOS. En ontdek hoe Foto's en apps van andere fabrikanten samenwerken op een Mac.

Apps en extensies van andere fabrikanten geven u meer opties voor het bewerken van foto's en video's in Foto's voor iOS en macOS. U kunt de wijzigingen van meerdere apps en extensies toepassen op een enkele foto of een combinatie van apps en extensies met de in Foto's ingebouwde bewerkingstools gebruiken.

Extensies van derden gebruiken op de iPhone, iPad of iPod touch

Leer hoe u apps vindt met extensies voor Foto's voor uw iOS-apparaat, extensies inschakelt, en hoe u deze gebruikt om foto's te bewerken.

iOS-apps installeren die extensies aanbieden

Gebruik de App Store op uw apparaat om apps te vinden en te installeren die alle bewerkingsopties van Foto's toelaten of extensies voor Foto's hebben. Als een app extensies voor Foto's heeft, staat dit meestal in de beschrijving. Zoek termen zoals 'Extensie voor Foto's' om meer apps te ontdekken.

U kunt kiezen uit de apps die vermeld zijn in Afbeeldingen sneller bewerken met extensies in de App Store.

Extensies inschakelen op uw iOS-apparaat

Na de installatie van apps met extensies voor Foto's op een iPhone, iPad of iPod touch schakelt u de extensies in:

1. Open de app Foto's en tik op een foto.
  2. Tik op 'Wijzig'en vervolgens op de knop 'Meer' met de drie punten.
  3. Veeg in het menu dat wordt weergegeven naar links totdat u de knop 'Meer' ziet. Tik vervolgens op deze knop.
    De knop 'Meer' om toegang te krijgen tot extensies van derden op iPhone
  4. U ziet de apps die extensies voor Foto's bevatten. U kunt de extensies in- of uitschakelen en omhoog of omlaag slepen om de volgorde te wijzigen. Tik op 'Gereed' wanneer u klaar bent.
    Een iPhone die extensies van derden weergeeft die kunnen worden in- of uitgeschakeld

Foto's bewerken met extensies op een iOS-apparaat

1. Open de app Foto's en tik op een foto.
  2. Tik op 'Wijzig' en vervolgens op de knop 'Meer' met de drie punten.
  3. Selecteer een app in het menu dat verschijnt.
    Een iPhone die beschikbare extensies van derden weergeeft
  4. Wijzig de foto met de tools van de extensie.
    Een foto die wordt bewerkt op de iPhone met een extensie van derden
  5. Klik op 'Gereed' wanneer u tevreden bent met de wijzigingen. U kunt een andere extensie kiezen om de foto verder te wijzigen of een van de ingebouwde wijzigingstools in Foto's gebruiken.
  6. Klik op 'Gereed' om de wijzigmodus te verlaten als u alle wijzigingen hebt aangebracht.

Extensies van derden gebruiken op een Mac

Leer hoe u apps vindt met extensies voor Foto's voor uw Mac, extensies inschakelt, en hoe u deze gebruikt om foto's te bewerken.

Mac-apps installeren die de mogelijkheid bieden om te bewerken of extensies aanbieden

In Foto's voor macOS is het eenvoudig om apps van andere fabrikanten te vinden:

1. Dubbelklik op een foto in de bibliotheek om deze in een enkele weergave te openen en klik op 'Wijzig'.
  2. Klik op de knop 'Meer' met de drie punten en kies vervolgens App Store.

De Mac App Store wordt geopend en geeft een selectie van apps van andere fabrikanten voor het bewerken van foto's die compatibel zijn met Foto's.

U kunt kiezen uit de apps die vermeld staan in Extensies voor het sneller bewerken Foto's in de App Store.

Extensies inschakelen op een Mac

Na de installatie van apps met extensies voor Foto's op een Mac schakelt u de extensies in:

1. Kies het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Extensies'.
  2. Klik links in de navigatiekolom op 'Fotobewerking'. De apps met extensies voor Foto's worden weergegeven.
    Beschikbare extensies van derden op een Mac-beeldscherm
  3. Schakel de extensies in die u wilt gebruiken in Foto's. U kunt de extensies ook omhoog of omlaag slepen om de volgorde waarin ze worden weergegeven in Foto's te wijzigen.

Foto's bewerken met extensies op de Mac

1. Dubbelklik op een foto in de bibliotheek om deze in een enkele weergave te openen en klik op 'Wijzig'.
  2. Klik op de knop 'Meer' met de drie punten.
  3. Kies een app in het menu dat verschijnt.
    Mac-beeldscherm waarop een extensie van een derde wordt gekozen
  4. Wijzig de foto met de tools van de extensie die verschijnen.
    Een afbeelding die wordt bewerkt met een extensie van een derde op een Mac-beeldscherm
  5. Klik op 'Bewaar wijzigingen' wanneer u tevreden bent met de wijzigingen. U kunt een andere extensie kiezen om de foto verder te wijzigen of een van de ingebouwde wijzigingstools in Foto's gebruiken.
  6. Klik op 'Gereed' om de wijzigmodus te verlaten als u alle wijzigingen hebt aangebracht.

Foto's bewerken met apps van andere fabrikanten op een Mac

Met Foto's voor macOS High Sierra en hoger kunt u een foto sturen naar de meeste fotoprogramma's van andere fabrikanten en vervolgens uw wijzigingen direct in uw bibliotheek bewaren.

1. Control-klik op een foto en kies 'Bewerk met' in het contextuele menu. Kies vervolgens uit de lijst met bewerkingsapps van andere fabrikanten op de Mac. U kunt ook klikken op een foto en vervolgens 'Afbeelding' > 'Bewerk met' kiezen in de menubalk.
  2. De foto wordt geopend in de app van een andere fabrikant die u hebt gekozen. Bewerk de foto en bewaar deze.
    Als de app de foto's in een andere structuur dan de standaardstructuur bewaart, zoekt u de optie om de foto te bewaren in JPEG of een andere structuur die door Foto's wordt ondersteund.

De bewerkte foto verschijnt automatisch in Foto's.

Meer informatie

• Wanneer u een foto bewerkt met extensies van andere fabrikanten of met de ingebouwde tools van Foto's, kunt u de originele foto altijd herstellen. Open de foto in de wijzigmodus en klik op 'Herstel origineel' op uw Mac of tik op 'Herstel' op een iOS-apparaat.
  • Als u iCloud-foto's gebruikt, worden uw foto's georganiseerd en up-to-date gehouden overal waar u dezelfde Apple ID gebruikt. Dus alle bewerkingen die u uitvoert op een apparaat, verschijnen ook op uw andere apparaten.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.