Adapters voor de Thunderbolt 4-, Thunderbolt 3- of USB-C-poort op uw Mac

Lees hier meer over verschillende adapters voor de Thunderbolt 4-, Thunderbolt 3- of USB-C-poort op uw Mac.

De adapters en kabels in dit artikel werken met Mac-computers met Thunderbolt 4-poorten, Thunderbolt 3-poorten of een USB-C-poort. Als uw Mac slechts één poort heeft, ondersteunt deze geen Thunderbolt-verbindingen.

Bekijk de connector aan het uiteinde van de kabel die bedoeld is om op uw computer aan te sluiten om de juiste kabel of adapter voor uw Mac te vinden.

Thunderbolt 3 Thunderbolt-symbool of Thunderbolt 4  Thunderbolt-symbool

Als u voor uw beeldscherm of ander apparaat een Thunderbolt 3- of Thunderbolt 4-kabel gebruikt, bijvoorbeeld de Apple Thunderbolt 3-kabel, kunt u deze zonder adapter aansluiten op de Mac.

De Apple Studio Display, de Apple Pro Display XDR en het LG UltraFine 5K-display maken gebruik van Thunderbolt 3.

USB-C  USB-symbool

Als u voor uw apparaat een USB-C-kabel gebruikt, zoals de mophie USB-C-kabel met USB-C-connector, kunt u deze zonder adapter aansluiten op de Mac.

Het LG UltraFine 4K-display maakt gebruik van USB-C.

USB-A  USB-symbool

Als u voor uw apparaat een USB-A-kabel gebruikt, gebruikt u een USB-C-naar-USB-A-adapter, zoals de Apple USB-C-naar-USB-adapter, de Apple USB-C-naar-digitale-AV-multipoort-adapter, of de Apple USB-C-naar-VGA-multipoort-adapter om uw apparaat op uw Mac aan te sluiten.

Als u zonder een van deze adapters een iPhone, iPad of iPod touch wilt opladen aan een Thunderbolt 3- of USB-C-poort, kunt u daarvoor ook de Apple USB-C-naar-Lightning-kabel gebruiken.

Ethernet  Ethernetsymbool

Als u voor uw apparaat een ethernetkabel gebruikt, gebruikt u een USB-C-naar-Ethernet-adapter, zoals de Belkin USB-C-naar-Gigabit Ethernet-adapter.

Thunderbolt Thunderbolt-symbool of Thunderbolt 2  Thunderbolt-symbool

Als u voor uw Apple Thunderbolt Display of ander apparaat een Thunderbolt- of Thunderbolt 2-kabel gebruikt, gebruikt u de Apple Thunderbolt 3-naar-Thunderbolt 2-adapter.

Thunderbolt en Thunderbolt 2 zijn niet hetzelfde als Mini DisplayPort Mini DisplayPort-symbool. Ze hebben dezelfde vorm, maar de symbolen op de kabel en de poort zijn anders.

Mini DisplayPort Mini DisplayPort-symbool

Als u voor uw beeldscherm een Mini DisplayPort-kabel gebruikt, gebruikt u een USB-C naar Mini DisplayPort-kabel, zoals de USB-C-kabel met Mini DisplayPort-connector van mophie. Raadpleeg de fabrikant om na te gaan of deze kabel compatibel is met het model van de Mac en het beeldscherm.

Mini DisplayPort is niet hetzelfde als Thunderbolt of Thunderbolt 2 Thunderbolt-symbool. Ze hebben dezelfde vorm, maar de symbolen op de kabel en de poort zijn anders.

HDMI

Als u voor uw beeldscherm een HDMI-kabel gebruikt, gebruikt u de Apple USB-C-naar-digitale-AV-multipoort-adapter of een andere USB-C-naar-HDMI-adapter of -kabel. Als uw Mac een HDMI-poort heeft, kunt u uw beeldscherm zonder adapter op de Mac aansluiten.

DisplayPort

Als u voor uw beeldscherm een DisplayPort-kabel gebruikt, gebruikt u een USB-C-naar-DisplayPort-adapter of -kabel.

VGA

Als u voor uw beeldscherm een VGA-kabel gebruikt, gebruikt u een USB-C-naar-VGA-adapter, zoals de Apple USB-C-naar-VGA-multipoort-adapter of Belkin USB-C-naar-VGA-adapter.

DVI

Als u voor uw beeldscherm een DVI-kabel gebruikt, gebruikt u een USB-C-naar-DVI-adapter of -kabel. Raadpleeg de fabrikant om na te gaan of deze kabel compatibel is met het model van de Mac en het beeldscherm.

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.