Adapters voor de Thunderbolt 3-poort of USB-C-poort op uw Mac

Lees hier meer over verschillende adapters voor de Thunderbolt 3- of USB-C-poorten op uw Mac.

De adapters en kabels in dit artikel werken met de volgende Mac-computers:

• Mac-modellen die in 2016 of later zijn geïntroduceerd met Thunderbolt 3-poorten of Thunderbolt-/USB 4-poorten. Deze poorten ondersteunen zowel Thunderbolt 3- als USB-C-verbindingen.
  • Mac-modellen die in 2015 of later zijn geïntroduceerd met USB-C-poorten. Deze poorten ondersteunen USB-C-verbindingen.

Bekijk de connector aan het uiteinde van de kabel die bedoeld is om op uw computer aan te sluiten om de juiste kabel of adapter voor uw Mac te vinden.

Thunderbolt 3  Thunderbolt-symbool

Als u voor uw beeldscherm of een ander apparaat een Thunderbolt 3-kabel gebruikt, zoals de Apple Thunderbolt 3-kabel, wordt de kabel zonder adapter op uw Mac aangesloten.

Het Apple Pro Display XDR en LG UltraFine 5K-display maken gebruik van Thunderbolt 3.

USB-C  USB-symbool

Als u voor uw apparaat een USB-C-kabel gebruikt, zoals de mophie USB-C-kabel met USB-C-connector, wordt de kabel zonder adapter op uw Mac aangesloten.

Het LG UltraFine 4K-display maakt gebruik van USB-C.

USB-A  USB-symbool

Als u voor uw apparaat een USB-A-kabel gebruikt, gebruikt u een USB-C-naar-USB-A-adapter, zoals de Apple USB-C-naar-USB-adapter, de Apple USB-C-naar-digitale-AV-multipoort-adapter, of de Apple USB-C-naar-VGA-multipoort-adapter om uw apparaat op uw Mac aan te sluiten.

Als u zonder een van deze adapters een iPhone, iPad of iPod touch wilt opladen aan een Thunderbolt 3-poort of USB-C-poort, kunt u in plaats daarvan gebruikmaken van de Apple USB-C-naar-Lightning-kabel.

Ethernet  Ethernet-symbool

Als u voor uw apparaat een Ethernet-kabel gebruikt, gebruikt u een USB-C-naar-Ethernet-adapter, zoals de Belkin USB-C-naar-Gigabit Ethernet-adapter.

Thunderbolt Thunderbolt-symbool of Thunderbolt 2  Thunderbolt-symbool

Als u voor uw Apple Thunderbolt Display of ander apparaat een Thunderbolt- of Thunderbolt 2-kabel gebruikt, gebruikt u de Apple Thunderbolt 3-naar-Thunderbolt 2-adapter

Thunderbolt en Thunderbolt 2 zijn niet hetzelfde als Mini DisplayPort Mini DisplayPort-symbool. Ze hebben dezelfde vorm, maar de symbolen op de kabel en de poort zijn anders.

Mini DisplayPort Mini DisplayPort-symbool

Als u voor uw beeldscherm een Mini DisplayPort-kabel gebruikt, gebruikt u een USB-C naar Mini DisplayPort-kabel, zoals de USB-C-kabel met Mini DisplayPort-connector van mophie. Raadpleeg de fabrikant om na te gaan of deze kabel compatibel is met het model van de Mac en het beeldscherm.

Mini DisplayPort is niet hetzelfde als Thunderbolt of Thunderbolt 2 Thunderbolt-symbool. Ze hebben dezelfde vorm, maar de symbolen op de kabel en de poort zijn anders.

DisplayPort

Als u voor uw beeldscherm een DisplayPort-kabel gebruikt, gebruikt u een USB-C-naar-DisplayPort-adapter of -kabel.

HDMI

Als u voor uw beeldscherm een HDMI-kabel gebruikt, gebruikt u de Apple USB-C-naar-digitale-AV-multipoort-adapter of een andere USB-C-naar-HDMI-adapter of -kabel.

VGA

Als u voor uw beeldscherm een VGA-kabel gebruikt, gebruikt u een USB-C-naar-VGA-adapter, zoals de Apple USB-C-naar-VGA-multipoort-adapter of Belkin USB-C-naar-VGA-adapter.

DVI

Als u voor uw beeldscherm een DVI-kabel gebruikt, gebruikt u een USB-C-naar-DVI-adapter of -kabel. Raadpleeg de fabrikant om na te gaan of deze kabel compatibel is met het model van de Mac en het beeldscherm.

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.