Live Photos maken en bewerken

Maak foto's die tot leven komen wanneer u ze aanraakt. Vervolgens kunt u een andere hoofdfoto kiezen, een leuk effect toevoegen, de Live Photo bewerken en deze delen met familie en vrienden.

Een Live Photo maken met de iPhone

Een Live Photo maken

Als u een Live Photo met de iPhone maakt, wordt er vastgelegd wat er anderhalve seconde vóór en na het nemen van een foto gebeurt. U krijgt niet alleen een geweldige foto, maar het hele moment, compleet met beweging en geluid. U maakt een Live Photo net zoals u een gewone foto maakt:

1. Open de Camera-app.
  2. Zorg dat de camera is ingesteld op de fotomodus en dat Live Photos is ingeschakeld. Als Live Photos is ingeschakeld, ziet u de Live Photo-knop  boven in de camera.
  3. Houd de iPhone stil.
  4. Tik op de sluiterknop .

Live Photos is standaard ingeschakeld. Als u liever een gewone foto maakt, tikt u op de Live Photo-knop  om Live Photos uit te schakelen. U kunt de instellingen van Camera behouden zodat Live Photos altijd in- of uitgeschakeld is. Ga naar 'Instellingen' > 'Camera' > 'Bewaar instellingen'.

een Live Photo bekijken op de iPhone

Laat uw foto's tot leven komen

Nadat u een Live Photo hebt gemaakt, kunt u het moment meteen opnieuw beleven in de Foto's-app.

1. Open de app Foto's.
  2. Ga naar het tabblad 'Foto's'.
  3. Tik op de Live Photo.
  4. Druk stevig op het scherm en houd vast.

U kunt ook genieten van uw Live Photo telkens als u de iPhone ontgrendelt. U stelt de Live Photo dan gewoon in als achtergrond van het toegangsscherm.

de hoofdfoto wijzigen op de iPhone

Een hoofdfoto wijzigen

Wilt u een andere hoofdfoto gebruiken dan de foto die u in de fotobibliotheek ziet? U kunt eenvoudig een nieuwe hoofdfoto kiezen uit de reeks beelden waaruit de Live Photo is opgebouwd:

1. Open de Live Photo.
  2. Tik op 'Wijzig'.
  3. Versleep de schuifknop om het beeld te wijzigen.
  4. Laat los en tik op 'Stel in als hoofdfoto'.
  5. Tik op 'Gereed'.

U kunt het Live Photo-effect ook uitschakelen door op 'Wijzig' te tikken en vervolgens op de Live Photo-knop te tikken . Als u van gedachten verandert, tikt u gewoon weer op de Live Photo-knop  in 'Wijzig'.

Live Photo-effecten toevoegen op de iPhone

Live Photo-effecten toevoegen

Met Live Photo-effecten zijn foto's expressiever, creatiever en gewoonweg leuker.

1. Open de Live Photo.
  2. Veeg omhoog tot u 'Effecten' ziet.
  3. Kies 'Herhaal', 'Stuiter' of 'Lange belichting'.

'Herhaal': verander een Live Photo die u graag ziet in een videolus. Kies zelf een foto of kijk op het tabblad 'Voor jou' om foto's te zien die geschikt zijn voor het maken van herhalingslussen.

'Stuiter': laat de Live Photo heen en weer bewegen. Eerst wordt de Live Photo afgespeeld zoals het echt is gebeurd en daarna wordt deze omgekeerd afgespeeld.

'Lange belichting': leg de elementen van tijd en beweging vast. Creëer een fantastisch effect dat vroeger alleen met een DSLR-camera kon worden vastgelegd. Vuurwerk verandert in heldere strepen die langs de donkere hemel trekken. Een waterval verandert in een magische nevel.

Live Photos bewerken

U kunt Live Photos bewerken net als alle andere foto's, met de tools die in de Foto's-app zijn ingebouwd. U kunt ze bijsnijden, filters toevoegen, de belichting aanpassen, enzovoort. U kunt zelfs het geluid inkorten of uitschakelen.

1. Open de Foto's-app en tik op het tabblad 'Foto's'.
  2. Tik op de Live Photo die u wilt bewerken.
  3. Tik op 'Wijzig' en breng de gewenste wijzigingen aan.
  4. Als u klaar bent, tikt u op 'Gereed'.

Live Photos delen

Laat uw familie en vrienden meegenieten van uw mooiste Live Photos. Ze kunnen uw Live Photo bekijken op hun iOS-apparaat of Mac.

1. Open de foto die u wilt delen en tik op de deelknop .
  2. Als u de gewone foto wilt delen en niet de Live Photo, tikt u linksboven op 'Live'.
  3. Kies hoe u de foto wilt delen. Als u de foto via Mail deelt, wordt de Live Photo verstuurd als een gewone foto.

Wanneer u een Live Photo op uw iPhone, iPad of iPod touch ontvangt via Berichten, tikt u op de foto om deze te openen en houdt u de foto stevig ingedrukt om deze tot leven te zien komen.

Als u Berichten gebruikt op een Mac, klikt u dubbel op de Live Photo om deze te openen. De Live Photo wordt één keer afgespeeld. Om de foto opnieuw af te spelen, klikt u op de knop 'LIVE' in de linkerbenedenhoek van de foto.

Als u de Live Photo bewerkt in een app van een andere leverancier, kan het Live Photo-effect verloren gaan.

Meer informatie

Leer, creëer en doe inspiratie op. Doe mee aan de praktische sessies die elke dag in de Apple Store plaatsvinden. Zoek Today at Apple-sessies bij u in de buurt.