Als u apps niet kunt downloaden of bijwerken op een iPhone of ander Apple apparaat

Ontdek wat u kunt doen als u apps niet kunt laden of bijwerken op een iPhone, iPad of iPod touch, Apple Watch, Mac of Apple TV.

Lees wat u kunt doen als u apps niet kunt downloaden of bijwerken, met inbegrip van gratis apps, en er een bericht wordt weergegeven over facturering of betaling.

Als u apps wilt bijwerken, kunt u deze handmatig bijwerken of automatische updates inschakelen. Als de app echter niet wordt bijgewerkt of wordt onderbroken tijdens het downloadproces, probeert u deze stappen:

Maak verbinding met wifi

iPhone met wifi-instellingen. Er wordt een bericht weergegeven waarin staat dat er geen internetverbinding beschikbaar is.

Als u mobiele data of wifi gebruikt en problemen met een app ondervindt, maakt u verbinding met een ander wifinetwerk. Lees hoe u met wifi kunt verbinden op een iOS- of iPadOS-apparaat, op een Mac of op een Apple Watch.

Als u de wifiverbinding wilt controleren, streamt u een video van internet om te zien of deze snel wordt geladen. U kunt ook contact opnemen met uw internetaanbieder voor meer hulp.

Onderbreek en herstart het downloaden van de app

iPhone met een menu met opties om een download prioriteit te geven, te onderbreken of te annuleren en om apps te herschikken.

Als u vanuit het beginscherm stevig op de app drukt, ziet u mogelijk de opties 'Hervat downloaden', 'Onderbreek downloaden' of 'Annuleer downloaden'. Als het downloaden van de app is onderbroken, tikt u op 'Hervat downloaden'. Als de app is geblokkeerd, tikt u op 'Onderbreek downloaden'. Druk vervolgens opnieuw stevig op de app en tik op 'Hervat downloaden'.

Herstart het apparaat opnieuw

iPhone met een app met een wit raster met grijze lijnen.

Als de app op het beginscherm verschijnt, maar donker wordt weergegeven of een wit raster met grijze lijnen heeft, moet u de app niet verwijderen. Herstart het apparaat, ga vervolgens naar de App Store en download de app opnieuw. Lees hoe u een iOS- of iPadOS-apparaatApple Watch of Apple TV kunt herstarten.

Als u een app verwijdert, verliest u mogelijk al het bijbehorende materiaal.

Meer hulp

Als u nog steeds problemen ondervindt met de apps op uw apparaat, neemt u contact op met Apple Support.