Als u apps niet kunt downloaden of bijwerken of als apps blokkeren

Lees wat u moet doen als apps niet worden geladen of bijgewerkt op een iPhone, iPad of iPod touch.

Sommige apps worden tijdens het downloaden mogelijk onderbroken. Probeer deze stappen:

Maak verbinding met wifi

Als u mobiele data of wifi gebruikt en problemen met een app ondervindt, maakt u verbinding met een ander wifinetwerk. U kunt mobiele data gebruiken voor apps die maximaal 150 MB* groot zijn.

Als u de wifiverbinding wilt controleren, streamt u een video op het internet om te zien of deze snel wordt geladen. Vraag hulp bij het verbinden met wifi of neem contact op met uw internetaanbieder voor meer hulp.

Onderbreek en herstart de download van de app

Als u een iPhone 6s of hoger hebt, drukt u stevig op de app op het beginscherm. U ziet mogelijk de opties 'Hervat downloaden', 'Onderbreek downloaden' of 'Annuleer downloaden'. Als de download van de app is onderbroken, tikt u op 'Hervat downloaden'. Als de app is geblokkeerd, tikt u op 'Onderbreek downloaden'. Druk vervolgens opnieuw stevig op de app en tik op 'Hervat downloaden'.

U kunt ook de App Store openen en tikken op 'Updates' om de downloads die bezig zijn en de apps die moeten worden bijgewerkt te zien.

Herstart het apparaat

Als de app op het beginscherm verschijnt maar grijs is of witte strepen erover heeft, verwijdert u de app niet. Herstart het apparaat, ga naar de App Store en download de app opnieuw.

Als u een app verwijdert, verliest u mogelijk al het bijbehorende materiaal.

Meer hulp

Neem contact op met Apple Support als u nog steeds problemen hebt met apps op een apparaat.

*Afhankelijk van uw land of regio is de downloadlimiet mogelijk hoger.