'Personen' in Foto's op iPhone, iPad of iPod touch

Bekijk uw foto's aan de hand van de personen of groepen die erop afgebeeld staan. In Foto's worden de gezichten van mensen op uw foto's herkend en gegroepeerd zodat u ze een naam kunt geven of als favorieten kunt markeren.

Zo werkt het

Sorteer uw afbeeldingen op wat u het liefste ziet, de mensen die deel uitmaken van uw leven. De app Foto's gebruikt geavanceerde visuele computertechnieken om alle foto's te scannen en de personen, scènes en voorwerpen daarop te herkennen. Vervolgens kunt u de beste foto's, video's en Live Photos van iedere persoon in uw verzameling bekijken. Afhankelijk van het aantal foto's dat u hebt, kunt u ook een aandenkenfilm ervan bekijken. En als u iCloud-fotobibliotheek hebt ingeschakeld, blijven al uw favoriete personen of de personen die u opgeeft up-to-date op al uw apparaten met iOS 11 en macOS High Sierra of hoger.

Vrienden in het album 'Personen' zoeken

Foto's ordent de foto's van uw familie en vrienden in het album 'Personen'. U ziet een miniatuur van het gezicht van iedere persoon die uw apparaat herkent.

1. Open de app Foto's.
  2. Tik op het tabblad 'Albums'.
  3. Tik op het album 'Personen'.

Wilt u nog meer personen in uw album bekijken? Open gewoonweg de foto van iemand die u wilt toevoegen en veeg vervolgens omhoog om een miniatuur van die persoon bij 'Personen' te zien. Tik op de miniatuur. Tik op 'Voeg naam toe' en voer de naam van de persoon in of tik op een naam in de lijst. Tik op 'Volgende' > 'Gereed'. Als u iOS 10 gebruikt, tikt u in het album 'Personen' op 'Voeg toe'. Selecteer de miniaturen van de personen die u wilt weergeven en tik op 'Voeg toe'.

Een naam bij een gezicht zetten

Voeg een naam aan uw foto's toe om uw bibliotheek overzichtelijk te houden. In de app Foto's worden namen op een intelligente manier voorgesteld op basis van uw contacten, maar u kunt ook zelf een naam invoeren.

1. Tik op het gezicht waarvoor u een naam wilt opgeven.
  2. Tik boven in het scherm op 'Voeg naam toe'.
  3. Selecteer de naam van de persoon of typ deze volledig. Als u iOS 11 gebruikt, tikt u op 'Volgende'.
  4. Tik op 'Gereed'.

Soms wordt iemand in meerdere groepen geïdentificeerd. Als u alle foto's wilt samenvoegen in één groep, tikt u op 'Selecteer' en vervolgens op alle miniaturen van die persoon. Tik in de rechterbenedenhoek op 'Combineer'. Groepen worden ook samengevoegd als u deze dezelfde naam geeft.

Favoriete personen

U hebt veel vrienden en familie in het album 'Personen'. Personen die u het meest bekijkt, kunt u als favoriet markeren zodat u ze in de toekomst eenvoudiger kunt vinden.

Als u nog geen favorieten hebt ingesteld, ziet u  op al uw foto's of een leeg vakje met daarnaast de tekst 'Sleep favorieten hierheen' boven in het scherm.

Tik gewoon op om iemand aan Favorieten toe te voegen. Sleep in iOS 10 de persoon die u aan 'Favorieten' wilt toevoegen naar het lege vakje.

Voeg andere personen waartoe u eenvoudig toegang wilt toe aan 'Favorieten'. U kunt ook op de miniatuur van een persoon tikken, naar de onderkant van het scherm scrollen en op 'Maak deze persoon favoriet' tikken. Wilt u meerdere personen in één keer favoriet maken? Kies 'Selecteer', tik op iedere persoon die u aan 'Favorieten' wilt toevoegen en tik vervolgens op 'Maak favoriet' onder in het album 'Personen'.

Tip: op de iPhone 6s en nieuwer kunt u 3D Touch op een miniatuur van een gezicht toepassen en deze aan 'Favorieten' toevoegen.

Een miniatuurfoto wijzigen

Er wordt automatisch een miniatuur toegewezen aan iedere persoon die door de app Foto's wordt herkend. Als u een andere foto wilt gebruiken als iemands miniatuur, kunt u dit wijzigen via het scherm met de fotoverzameling.

1. Tik op de betreffende persoon in het album 'Personen'.
  2. Tik op 'Selecteer'.
  3. Tik op 'Toon gezichten' om alleen te focussen op het gezicht van deze persoon op elke foto.
  4. Tik op de foto die u wilt gebruiken.
  5. Tik op  > 'Stel in als hoofdfoto'.

Door elkaar gehaalde namen en gezichten herstellen

Als u merkt dat de verzameling een foto van iemand bevat die verkeerd is geïdentificeerd, kunt u deze foto verwijderen.

1. Tik op de persoon die u wilt verwijderen in het album 'Personen' > 'Selecteer'.
  2. Tik op 'Toon gezichten' om alleen te focussen op het gezicht van deze persoon op elke foto.
  3. Tik op elke foto die niet van de betreffende persoon is.
  4. Tik op  > 'Niet deze persoon'.