Info over de spat-, water- en stofbestendigheid van iPhone 7 en nieuwer

Lees meer over de spat-, water- en stofbestendigheid op uw iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus of iPhone X en wat u moet doen als uw iPhone per ongeluk nat wordt.

Uw iPhone is spat-, water- en stofbestendig en voldoet aan bestendigheidsnorm IP67 volgens IEC-standaard 60529 (getest onder gecontroleerde omstandigheden). Spat-, water- en stofbestendigheid kunnen na verloop van tijd afnemen als gevolg van normale slijtage. Vloeistofschade valt niet onder de garantie.

Om vloeistofschade te voorkomen, moet u het volgende vermijden:

• Zwemmen of in bad gaan met de iPhone
  • De iPhone blootstellen aan water onder druk of aan water met een hoge stroomsnelheid, zoals bij het douchen, waterskiën, wakeboarden, surfen, jetskiën, enzovoort
  • De iPhone gebruiken in een sauna of stoomcabine
  • De iPhone opzettelijk onderdompelen in water
  • De iPhone bedienen buiten het voorgestelde temperatuurbereik of in extreem vochtige omstandigheden
  • De iPhone laten vallen of blootstellen aan andere schokken
  • De iPhone demonteren, waaronder het verwijderen van schroeven

Stel een iPhone zo weinig mogelijk bloot aan zeep, wasmiddelen, zuren of zuurrijk voedsel alsook aan alle andere vloeistoffen zoals zout water, zeepwater, zwembadwater, parfum, producten tegen insecten, lotions, zonnebrandcrème, olie, lijmoplosmiddel, haarkleurmiddel of oplosmiddelen. Als de iPhone in contact komt met een van deze stoffen, volgt u de instructies om een iPhone schoon te maken.

Wat moet ik doen als mijn iPhone nat wordt?

Als vloeistof op een iPhone spat, veegt u deze af met een zachte, pluisvrije doek, zoals een lensdoekje. Zorg ervoor dat de iPhone droog is voordat u de simkaarthouder opent.

Om een iPhone te drogen, tikt u deze voorzichtig tegen uw hand met de Lightning-connector naar onder gericht en verwijdert u overtollige vloeistof. Laat de iPhone achter in een droge ruimte met enige luchtstroom. Wanneer u de iPhone voor een ventilator plaatst die rechtstreeks koele lucht in de Lightning-connector blaast, kan dat het droogproces bevorderen.

Droog de iPhone niet met een externe warmtebron en steek geen vreemde voorwerpen, zoals een wattenstaafje of een papieren doek, in de Lightning-connector.

Kan ik mijn iPhone opladen als deze nat is geworden?

Als uw iPhone is blootgesteld aan vloeistof, moet u alle kabels loskoppelen en kunt u het apparaat pas opladen als dat volledig droog is. Het gebruik van accessoires of het opladen terwijl de iPhone nat is, kan schade veroorzaken aan de iPhone. Laat uw apparaat ten minste 5 uur drogen voor u het oplaadt met een Lightning-kabel of verbindt met een Lightning-accessoire.

Voordat u uw iPhone draadloos kunt opladen, veegt u deze af met een zachte, pluisvrije doek, zoals een lensdoekje. Zorg ervoor dat uw iPhone droog is voordat u deze op een compatibel matje voor draadloos opladen legt.

Wat moet ik doen als mijn iPhone nat is en de luidspreker nu dof klinkt?

Controleer of er water in de microfoon of luidspreker is gekomen: plaats de iPhone, met de luidspreker naar onder gericht, op een pluisvrije doek om te zien of er water uit druppelt. Water in de poort kan de prestaties van de luidspreker of microfoon verminderen tot het helemaal is verdampt. Droog de iPhone volgens de hiervoor genoemde instructies.

Wat moet ik doen als er stof op mijn iPhone komt?

Als er stof of vuil op een iPhone komt, veegt u deze af met een zachte, pluisvrije doek, zoals een lensdoekje. Zorg ervoor dat de iPhone niet stoffig is voordat u de simkaarthouder opent. Gebruik geen reinigingsproducten of perslucht.