Als je een waarschuwing voor vloeistofdetectie op je iPhone ziet

Wanneer je een Lightning-kabel, USB-C-kabel of accessoire aansluit op je iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR of nieuwer, kan je iPhone je waarschuwen als er vloeistof in de connector wordt gevonden.

Als je een van deze waarschuwingen ziet, heeft je iPhone vloeistof gedetecteerd in de Lightning- of USB-C-connector of op de kabel of het accessoire. Om je iPhone en het accessoire te beschermen, is opladen en het aansluiten van accessoires niet mogelijk totdat de connector, de kabeluiteinden en het accessoire droog zijn.

ios-17-iphone-14-pro-charging-not-available-prompt

'Opladen niet mogelijk': verschijnt wanneer je de iPhone met een Lightning-connector aansluit op een oplader en er vloeistof wordt gedetecteerd.

ios-17-iphone-15-pro-liquid-detected-prompt

'Vloeistof gedetecteerd in USB‑C-connector': verschijnt wanneer je een accessoire of oplader aansluit op de iPhone met een USB-C-naar-USB-A-kabel en er vloeistof wordt gedetecteerd. Koppel de oplaadkabel onmiddellijk los.

Mogelijk zie je ook een van deze waarschuwingen:

• 'Vloeistof gedetecteerd in Lightning-connector': deze waarschuwing verschijnt wanneer je een Lightning-accessoire op de iPhone aansluit dat de iPhone niet oplaadt en er vloeistof wordt gedetecteerd.

• 'Vloeistof aangetroffen': deze waarschuwing verschijnt wanneer je een USB-C-accessoire op de iPhone aansluit en er vloeistof wordt gedetecteerd.

Als je de iPhone oplaadt terwijl de Lightning- of USB-C-connector nat is, kunnen de pinnen op de connector of kabel corroderen en permanent beschadigd raken of niet langer werken, waardoor er verbindingsproblemen ontstaan voor de iPhone of het accessoire.

Hoewel je de iPhone niet moet opladen wanneer deze nat is, kun je de iPhone nodig hebben in een noodgeval. Als je de iPhone opnieuw verbindt met de kabel of het accessoire, heb je de optie om bij een noodgeval de vloeistofdetectie te negeren en je iPhone toch op te laden.

Als je een draadloze oplader hebt, kun je die nog steeds gebruiken om de iPhone op te laden. Voor de beste resultaten moet je ervoor zorgen dat de iPhone droog is voordat je deze op een Qi-gecertificeerde oplader plaatst. Lees meer over het draadloos opladen van een iPhone.

Als je iPhone of accessoire nat is

Koppel de kabel los van je iPhone en koppel het andere uiteinde van de kabel los van de lichtnetadapter of het accessoire.

Sluit de kabel pas opnieuw aan als je iPhone en de kabel helemaal droog zijn.

Een iPhone drogen:

1. Tik de iPhone voorzichtig tegen je hand met de connector naar onder gericht om overtollige vloeistof te verwijderen. Laat de iPhone achter in een droge ruimte met enige luchtstroom.

2. Laat de iPhone ten minste 30 minuten drogen voor je deze probeert op te laden met een Lightning- of USB-C-kabel of op een accessoire probeert aan te sluiten.

3. Als je de waarschuwing opnieuw ziet, zit er nog steeds vloeistof in de connector of onder de pinnen van de kabel. Laat de iPhone tot een dag lang achter in een droge ruimte met enige luchtstroom. Je kunt gedurende deze tijd opnieuw proberen om een accessoire op te laden of aan te sluiten. Het kan tot 24 uur duren voordat de iPhone helemaal droog is.

4. Als je telefoon helemaal droog is maar nog steeds niet oplaadt, koppel je de kabel los van de adapter, haal je de adapter (indien mogelijk) uit het stopcontact en sluit je deze vervolgens opnieuw aan.

Een aantal dingen die je niet moet doen:

• Droog je iPhone niet met een externe warmtebron of perslucht.

• Plaats geen vreemde voorwerpen in de connector, zoals wattenstaafjes of papieren doekjes.

• Leg de iPhone niet in een zak met rijst. Kleine stukjes rijst kunnen de iPhone beschadigen als je dat wel doet.

Als je iPhone en accessoire niet nat zijn

Als je deze waarschuwing elke keer ziet wanneer je een kabel of accessoire aansluit, is die kabel of dat accessoire mogelijk beschadigd. Neem contact op met de fabrikant.

Als je deze waarschuwing elke keer ziet wanneer je een Apple Lightning-kabel, USB-C-kabel of accessoire aansluit, neem je contact op met Apple Support.