Als een Apple Watch is zoekgeraakt of gestolen

Als een Apple Watch zoek is, kunt u 'Zoek mijn iPhone' gebruiken om deze op te sporen en uw gegevens te beschermen.

Zo werkt het

Met 'Zoek mijn iPhone' kunt u een zoekgeraakte Apple Watch zoeken en beschermen. Als u 'Zoek mijn iPhone' al hebt ingesteld op de gekoppelde iPhone, is de functie ook automatisch ingeschakeld voor de Apple Watch. Als de Watch dus zoekraakt of wordt gestolen, kunt u deze met behulp van 'Zoek mijn iPhone' weer vinden. En dankzij Activeringsslot zijn uw Apple ID en wachtwoord vereist om de Apple Watch te wissen. Zonder deze gegevens kunnen anderen het apparaat niet met hun iPhone gebruiken.

Wanneer u 'Zoek mijn iPhone' gebruikt, kan een Apple Watch Series 4 (GPS + Cellular) of Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) gebruikmaken van GPS en een vertrouwde wifi- of mobiele verbinding om de locatie ervan bij benadering weer te geven. Apple Watch Series 3 (GPS) en Apple Watch Series 2 kunnen hiervoor GPS en een vertrouwde wifiverbinding gebruiken. Aangezien Apple Watch Series 1 geen GPS heeft, ziet u de locatie van de gekoppelde iPhone of de locatie van de wifiverbinding van de gekoppelde iPhone.

De Apple Watch van John op de kaart

Het apparaat op een kaart weergeven

Log in op iCloud.com of gebruik de Zoek mijn iPhone-app om de locatie van de Watch op een kaart te zien. Als de Watch in de buurt is, kunt u er een geluid op laten afspelen om u te helpen het apparaat te vinden.

Op de computer:

1. Ga naar iCloud.com.
  2. Log in met uw Apple ID.
  3. Open Zoek mijn iPhone.
  4. Klik achtereenvolgens op 'Alle apparaten' en op 'Apple Watch'.

Op een iPhone:

1. Open de app Zoek mijn iPhone.
  2. Log in met uw Apple ID en wachtwoord.
  3. Tik op de Apple Watch.

Als de locatie van de Watch op de kaart wordt weergegeven en het apparaat zich in de buurt bevindt, kunt u tikken of klikken op 'Speel geluid af'. De Watch speelt een geluid af tot u op 'Sluit' tikt.

Als de locatie van de Watch niet op de kaart wordt weergegeven, is het apparaat mogelijk niet verbonden met een wifi- of mobiel netwerk of met de gekoppelde iPhone.

Bericht

Verloren-modus activeren op Apple Watch

Als een Apple Watch zoekraakt, kunt u het apparaat onmiddellijk vergrendelen via iCloud.com of de gekoppelde iPhone. U doet dit door de verloren-modus te activeren op de Watch. U kunt er dan een aangepast bericht met uw telefoonnummer naartoe sturen. De vinder van de Apple Watch weet dan waar u te bereiken bent.

1. Open 'Zoek mijn iPhone' en tik of klik op uw Apple Watch.
  2. Op de iPhone tikt u op 'Taken'.
  3. Tik of klik op 'Verloren-modus'. Bevestig op de iPhone dat u de Watch wilt vergrendelen en tik op 'Verloren-modus inschakelen'.
  4. Voer een telefoonnummer in waarop u bereikbaar bent en tik op 'Volgende'.
  5. Voer het bericht in dat u op het scherm van de Watch wilt weergeven.
  6. Tik of klik op 'Gereed'.

'Zoek mijn iPhone' stuurt u een e-mailbericht om te bevestigen dat u de verloren-modus op de Apple Watch hebt geactiveerd.

Verloren-modus uitschakelen of annuleren

Als u de zoekgeraakte Apple Watch terugvindt, tikt u op de Watch op 'Ontgrendel' en voert u uw toegangscode in. De verloren-modus wordt automatisch uitgeschakeld en u kunt de Watch weer normaal gebruiken. U kunt de verloren-modus ook uitschakelen via de gekoppelde iPhone of iCloud.com.

Op de computer

1. Log in bij iCloud.com met uw Apple ID.
  2. Open Zoek mijn iPhone.
  3. Klik achtereenvolgens op 'Alle apparaten' en op 'Apple Watch'.
  4. Tik op 'Verloren-modus' > 'Schakel verloren-modus uit' > 'Schakel uit'.

Op een iPhone

1. Open de Zoek mijn iPhone-app en tik op de zoekgeraakte Apple Watch.
  2. Tik op 'Taken' en vervolgens op 'Verloren-modus'.
  3. Tik op 'Schakel verloren-modus uit' > 'Schakel uit'.

Als de locatie van de Apple Watch niet op de kaart wordt weergegeven

Als u 'Zoek mijn iPhone' niet had ingeschakeld toen de Apple Watch zoekraakte of werd gestolen, en de Watch niet verbonden is met een wifi- of mobiel netwerk of de gekoppelde iPhone, kunt u deze functie niet gebruiken om het apparaat te zoeken. U kunt echter wel deze stappen volgen om uw informatie te helpen beschermen:

1. Activeer de verloren-modus op de Apple Watch. Wanneer de verloren-modus is geactiveerd op de Apple Watch, moet de toegangscode worden ingevoerd om 'Zoek mijn iPhone' uit te schakelen, de Watch te wissen of het apparaat te koppelen met een andere iPhone.
  2. Wijzig het wachtwoord van uw Apple ID. Door het wachtwoord van uw Apple ID te wijzigen, voorkomt u dat anderen toegang krijgen tot uw iCloud-gegevens of andere voorzieningen gebruiken vanaf het zoekgeraakte apparaat.
  3. Geef het verloren of gestolen apparaat aan bij de plaatselijke politie. De politie vraagt mogelijk het serienummer van het apparaat. Zoek het serienummer van het apparaat.

'Zoek mijn iPhone' is de enige manier om een zoekgeraakt of gestolen apparaat te zoeken of om de locatie ervan te volgen. Als 'Zoek mijn iPhone' niet was ingeschakeld op de Watch toen het apparaat zoekraakte, is er geen andere Apple voorziening om het apparaat te zoeken, de locatie ervan te volgen of het op een andere manier te signaleren.