AirPods verbinden en gebruiken

Met de AirPods kunt u naar muziek luisteren, telefoneren, Siri gebruiken en nog meer.

Voordat u begint

U hebt minimaal één van de volgende apparaten nodig:

Lees hoe u uw AirPods configureert met een Mac of een apparaat dat niet van Apple is, zoals een Android-telefoon.

AirPods configureren met een iPhone

Als u de AirPods voor de eerste keer configureert, volgt u deze stappen:

1. Ga naar het beginscherm.
  2. Open de case, met daarin de AirPods, en houd deze naast de iPhone.
  3. Er verschijnt een configuratie-animatie op de iPhone.
  4. Tik achtereenvolgens op 'Verbind' en op 'Gereed'.

Als u bent ingelogd bij iCloud, worden de AirPods automatisch geconfigureerd voor alle ondersteunde apparaten die bij iCloud zijn ingelogd met dezelfde Apple ID.

Als u de AirPods niet kunt configureren, vraagt u om hulp.

Luisteren met de AirPods

Zodra u de AirPods uit de case haalt, zijn deze ingeschakeld en klaar voor gebruik. Wanneer u ze in uw oren stopt, spelen de AirPods automatisch de muziek van het apparaat af. Als u een AirPod uit uw oor haalt, wordt de audio gepauzeerd. Als u beide AirPods uit uw oren haalt, wordt de audio gestopt.

AirPods zijn tegelijkertijd verbonden met de iPhone en de Apple Watch. Het geluid schakelt automatisch tussen beide.

Volg deze stappen om met de AirPods muziek af te spelen van een ander apparaat of muziek over te schakelen naar andere koptelefoons of luidsprekers.

Op een iOS-apparaat

1. Open het bedieningspaneel.
  2. Druk hard op de audiokaart in de rechterbovenhoek van het bedieningspaneel of houd deze ingedrukt om het geluid te bedienen.
  3. Tik op  en kies dan het gewenste apparaat in de lijst.1

Op een Mac

Klik op  in de menubalk en kies de AirPods* of andere luidsprekers onder 'Uitvoerapparaat'.

Dubbel tikken om het apparaat te bedienen

Terwijl u een van de AirPods in uw oor hebt, kunt u met twee snelle scherpe tikken op de buitenzijde van die AirPod een gesprek beantwoorden of beëindigen. Elke AirPod kan ook het volgende doen:

• Siri activeren2
  • Audio afspelen en pauzeren
  • Naar het volgende nummer gaan
  • Naar het vorige nummer gaan
  • Audio uitschakelen

Lees hoe u kiest welke taak elk van de AirPods moeten uitvoeren wanneer u er dubbel op tikt.

Hier vindt u meer informatie over het gebruik van Siri en het beantwoorden van gesprekken met AirPods:

Siri gebruiken

U kunt Siri gebruiken met de AirPods om vragen te stellen en mensen te bellen. Siri kan ook de muziek bedienen en de AirPods controleren. Hier zijn enkele voorbeelden van verzoeken aan Siri:

• 'Speel mijn favoriete afspeellijst af.'
  • 'Zet het volume luider.'
  • 'Hoe kom ik van hieruit naar huis?'
  • 'Ga naar het volgende nummer.'
  • 'Pauzeer de muziek.'
  • 'Hoe is de batterij van mijn AirPods?'

Zoek meer Siri-voorbeelden.

De telefoon gebruiken

Als u een inkomende gesprek hebt, kan Siri u hiervan op de hoogte brengen. Tik dubbel om het gesprek te beantwoorden. Later kunt u dubbel tikken om op te hangen of naar een ander gesprek te schakelen.

De AirPods en case opladen

Om de AirPods op te laden, stopt u deze in de case en sluit u de klep. AirPods worden uitgeschakeld en opgeladen wanneer ze in de case zitten.

U kunt zowel de AirPods als de case opladen door de case aan te sluiten op een Apple Lightning-naar-USB-kabel. Meer informatie over opladen.

1. AirPods verschijnen hier alleen als ze in de buurt en klaar voor gebruik zijn.
  2. Als dubbeltikken om Siri te activeren niet werkt, gaat u naar 'Instellingen' > 'Siri en zoeken' en zorgt u ervoor dat 'Sta Siri toe bij vergrendeling' is ingeschakeld.