AirPods verbinden en gebruiken

Met de AirPods kunt u naar muziek luisteren, telefoneren, Siri gebruiken en nog meer.

Voordat u begint

Als u AirPods (2e generatie) hebt, hebt u minimaal één van de volgende apparaten nodig:

Als u AirPods (1e generatie) hebt, hebt u minimaal één van de volgende apparaten nodig:

Lees hoe u uw AirPods configureert met een Mac of een apparaat dat niet van Apple is, zoals een Android-telefoon.

AirPods configureren met een iPhone

Als u de AirPods voor de eerste keer configureert, volgt u deze stappen:

1. Ga naar het beginscherm.
  2. Open de case, met daarin de AirPods, en houd deze naast de iPhone.
  3. Er verschijnt een configuratie-animatie op de iPhone.
  4. Tik achtereenvolgens op 'Verbind' en op 'Gereed'.
  5. Als u AirPods (2e generatie) hebt en u 'Hé, Siri' al hebt geconfigureerd op uw iPhone, kunt u 'Hé, Siri' direct gebruiken met uw AirPods. Als u 'Hé, Siri' nog niet hebt geconfigureerd en AirPods (2e generatie) hebt, wordt u door de configuratie geleid.

Als u bent ingelogd bij iCloud, worden de AirPods automatisch geconfigureerd voor alle ondersteunde apparaten die bij iCloud zijn ingelogd met dezelfde Apple ID.

Als u de AirPods niet kunt configureren, vraagt u om hulp.

Luisteren met de AirPods

Zodra u de AirPods uit de case haalt, zijn deze ingeschakeld en klaar voor gebruik. Wanneer u ze in uw oren stopt, spelen de AirPods automatisch de audio van het apparaat af. Als u een AirPod uit uw oor haalt, wordt de audio gepauzeerd. Als u beide AirPods uit uw oren haalt, wordt de audio gestopt. Als u luistert met één AirPod en u die uit uw oor haalt, wordt de AirPod gepauzeerd. Als u de AirPod binnen vijftien seconden weer in uw oor stopt, wordt het afspelen automatisch hervat.

AirPods zijn tegelijkertijd verbonden met de iPhone en de Apple Watch. Het geluid schakelt automatisch tussen beide.

Volg deze stappen om met de AirPods audio af te spelen van een ander apparaat of audio over te schakelen naar andere koptelefoons of luidsprekers.

Op een iOS-apparaat

1. Open het bedieningspaneel.
  2. Druk hard op de audiokaart in de rechterbovenhoek van het bedieningspaneel of houd deze ingedrukt om de audio te bedienen.
  3. Tik op  en kies dan het gewenste apparaat in de lijst.1

Op een Mac

Klik op de volumeregelaar  in de menubalk en kies de AirPods2 of andere luidsprekers onder 'Uitvoerapparaat'.

Uw apparaat bedienen

U kunt de AirPods gebruiken voor Siri en voor het afspelen van audio.

Bij AirPods (2e generatie) wordt Siri standaard ingeschakeld door 'Hé, Siri' te zeggen. En door dubbel te tikken op een AirPod, kunt u audio afspelen of vooruitspoelen.

Bij AirPods (1e generatie) wordt Siri standaard ingeschakeld wanneer u er dubbel op tikt.

Ongeacht welk model AirPods u hebt, u kunt elke AirPod instellen om het volgende te doen wanneer u er dubbel op tikt:

• Siri gebruiken3
  • Audio afspelen en pauzeren
  • Naar het volgende nummer gaan
  • Naar het vorige nummer gaan
  • Audio uitschakelen

Lees hoe u kiest welke taak elke AirPod moet uitvoeren wanneer u er dubbel op tikt.

Siri gebruiken

Bij AirPods (2e generatie) kunt u 'Hé, Siri' zeggen of dubbel tikken om Siri te gebruiken. Bij AirPods (1e generatie) tikt u dubbel om Siri te gebruiken.

U kunt Siri gebruiken met de AirPods om vragen te stellen en om te bellen. Siri kan ook de muziek bedienen en de AirPods controleren. Hier zijn enkele voorbeelden van verzoeken aan Siri:

• 'Speel mijn favoriete afspeellijst af.'
  • 'Zet het volume luider.'
  • 'Hoe kom ik van hieruit naar huis?'
  • 'Ga naar het volgende nummer.'
  • 'Pauzeer de muziek.'
  • 'Hoe is de batterij van mijn AirPods?'

Zoek meer Siri-voorbeelden.

De telefoon gebruiken

Als u een inkomend gesprek hebt terwijl u een van de AirPods in uw oor hebt, kan Siri u hiervan op de hoogte brengen. Tik dubbel om het gesprek te beantwoorden. Later kunt u dubbel tikken om op te hangen of naar een ander gesprek te schakelen.

De AirPods en case opladen

Om de AirPods op te laden, stopt u deze in de case en sluit u de klep.4 AirPods worden uitgeschakeld en opgeladen wanneer ze in de case zitten.

U kunt uw AirPods (1e of 2e generatie) opladen met de draadloze oplaadcase of AirPods-oplaadcase. Als u de draadloze oplaadcase hebt, kunt u draadloos opladen met een Qi-oplader. U kunt beide cases opladen door ze aan te sluiten op een Apple Lightning-naar-USB-kabel.

Meer informatie over opladen.

1. AirPods verschijnen hier alleen als ze in de buurt en klaar voor gebruik zijn.
  2. Als u de volumeregelaar niet ziet in de menubalk, leest u hier hoe u deze toevoegt.
  3. Als dubbel tikken om Siri te activeren niet werkt, gaat u naar 'Instellingen' > 'Siri en zoeken' en zorgt u ervoor dat 'Sta Siri toe bij vergrendeling' is ingeschakeld.
  4. Als u zowel AirPods (2e generatie) als AirPods (1e generatie) hebt, moet u ervoor zorgen dat u deze gescheiden houdt. Uw AirPods zullen niet opladen als u één AirPod van elk model in een oplaadcase plaatst.