De instellingen van uw AirPods en AirPods Pro wijzigen

Lees hier hoe u de naam van uw AirPods wijzigt, verandert wat er gebeurt als u dubbel tikt op uw AirPods (1e en 2e generatie) of uw AirPods Pro (1e en 2e generatie) ingedrukt houdt.

AirPods een naam geven

1. Open uw oplaadcase.
  2. Doe de AirPods in uw oren en zorg dat ze verbonden zijn met uw iPhone, iPad of iPod touch. Ga vervolgens naar 'Instellingen' > 'Bluetooth'. U kunt ook gaan naar 'Instellingen' > 'AirPods'.
  3. Tik op de infoknop  naast uw AirPods.
  4. Tik op de huidige naam.
  5. Voer een nieuwe naam in voor uw AirPods.
  6. Tik op 'Gereed'.

De actie 'Houd ingedrukt' wijzigen op AirPods Pro

AirPods Pro hebben drie ruisbeheersingsmodi: actieve ruisonderdrukking, transparantiemodus en uit. U kunt tussen alle drie de ruisbeheersingsmodi schakelen in het bedieningspaneel of in 'Instellingen'.

Als u de druksensor op de steel van uw linker- of rechter-AirPod ingedrukt houdt, schakelen de AirPods Pro standaard tussen actieve ruisonderdrukking en de transparantiemodus. U kunt wijzigen welke ruisbeheersingsmodi de actie 'Houd ingedrukt' gebruikt:

AirPods-instellingen op een iPhone

1. Doe de AirPods in uw oren en zorg dat ze verbonden zijn met uw iPhone, iPad of iPod touch. Ga vervolgens naar 'Instellingen' > 'Bluetooth'. U kunt ook gaan naar 'Instellingen' > 'AirPods'.
  2. Tik op de infoknop  naast uw AirPods in de lijst met apparaten.
  3. Tik op 'Links' of 'Rechts' onder 'Houd AirPods ingedrukt' en zorg er vervolgens voor dat 'Ruisbeheersing' is geselecteerd.
  4. Selecteer de twee of drie ruisbeheersingsmodi die u wilt gebruiken met 'Houd ingedrukt'. Als beide AirPods zijn ingesteld om ruisbeheersingsmodi te wijzigen, geldt een wijziging van de actie-instellingen voor 'Houd ingedrukt' op één AirPod voor beide.

U kunt de actie 'Houd ingedrukt' ook instellen als manier om Siri te gebruiken. Tik in het instellingenscherm van de AirPods Pro op 'Links' of 'Rechts' en selecteer 'Siri'. U kunt één AirPod instellen voor Siri en de andere instellen om ruisbeheersingsmodi te wijzigen.

De actie 'Tik dubbel' op AirPods (1e en 2e generatie) wijzigen

U kunt kiezen wat er moet gebeuren wanneer u dubbel tikt op een van uw AirPods (1e en 2e generatie):

1. Open uw oplaadcase.
  2. Doe de AirPods in uw oren en zorg dat ze verbonden zijn met uw iPhone, iPad of iPod touch. Ga vervolgens naar 'Instellingen' > 'Bluetooth'. U kunt ook gaan naar 'Instellingen' > 'AirPods'.
  3. Tik op de infoknop  naast uw AirPods.
  4. Selecteer de linker- of rechter-AirPod om te kiezen op welke AirPod u dubbel wilt tikken voor Siri, het afspelen of pauzeren van audiomateriaal of om naar een ander nummer te springen.

Automatische oordetectie in- of uitschakelen

AirPods detecteren standaard of u ze al dan niet in uw oren draagt en ontvangen de audio van het apparaat. Als u een van de AirPods uit uw oor haalt, wordt het afspelen gepauzeerd en hervat. Als u beide AirPods uit uw oren haalt, wordt het afspelen gestopt en niet meer hervat. Als Automatische oordetectie is ingeschakeld en u de AirPods niet draagt, wordt de audio via de luidsprekers van uw apparaat afgespeeld.

Als u Automatische oordetectie uitschakelt, worden deze functies gedeactiveerd en wordt alle audio via de AirPods afgespeeld, of u ze nu draagt of niet.

De microfoon instellen op 'Links', 'Rechts' of 'Automatisch'

Elke AirPod heeft een ingebouwde microfoon waarmee u kunt bellen en Siri kunt gebruiken. De microfoon staat standaard ingesteld op 'Automatisch' zodat beide AirPods als microfoon optreden. Als u maar één AirPod gebruikt, dan fungeert deze als microfoon.

U kunt de microfoon ook instellen op 'Altijd links' of 'Altijd rechts'. U kunt de microfoon ook instellen op 'Altijd links' of 'Altijd rechts' om altijd de rechter- of linker-AirPod gebruik te laten maken van de microfoon, zelfs als u deze uit uw oor haalt of in de case stopt.