De Bestanden-app gebruiken op iPhone, iPad en iPod touch

Bewaar al uw bestanden in één handige app die u kunt bekijken en beheren vanaf elke iPhone, iPad en iPod touch. Zo vindt u gemakkelijk wat u zoekt, ongeacht waar u het hebt bewaard of welk apparaat u gebruikt.

De Bestanden-app brengt al uw bestanden bijeen in iOS 11. U kunt eenvoudig al uw bestanden bekijken, zoeken en ordenen op één enkele plaats. Niet alleen de bestanden op het apparaat dat u gebruikt, maar ook die in apps, op uw andere iOS-apparaten, in iCloud Drive en in andere cloudvoorzieningen.

Aan de slag

Als u uw iCloud Drive-bestanden niet wilt openen in de Bestanden-app, kunt u ervoor kiezen om alleen cloudvoorzieningen van andere leveranciers te downloaden en toe te voegen.

Apps van andere leveranciers toevoegen

Met de Bestanden-app kunt u cloudvoorzieningen van andere leveranciers toevoegen, zoals Box, Dropbox, OneDrive, Adobe Creative Cloud, Google Drive en meer, zodat u al uw bestanden op al uw apparaten kunt openen. De bestanden die u in iCloud Drive bewaart, worden automatisch in de Bestanden-app weergegeven, maar u moet uw overige cloudvoorzieningen configureren om deze ook in de Bestanden-app te kunnen openen.

Volg deze stappen op een iPhone, iPad of iPod touch met iOS 11 of hoger:

1. Download de cloudapp van een andere leverancier en configureer deze.
  2. Open de Bestanden-app.
  3. Tik op 'Locaties' > 'Wijzig'.
  4. Sleep de schuifknop om de apps van andere leveranciers die u wilt gebruiken in de Bestanden-app, in te schakelen.
  5. Tik op 'Gereed'.

Als u een cloudvoorziening van een andere leverancier niet ziet in de Bestanden-app, neemt u contact op met uw cloudaanbieder.

Bestanden zoeken

U kunt uw bestanden vinden door de Bestanden-app te openen en de locatie te kiezen van het bestand dat u zoekt.

Als 'Op mijn [apparaat]' niet als mogelijke keuze wordt weergegeven, betekent dat dat u geen bestanden lokaal hebt bewaard in Keynote, Numbers of Pages. Volg deze stappen om een kopie te maken van uw bestand en deze rechtstreeks op uw iPhone, iPad of iPod touch te bewaren:

1. Ga naar het bestand dat u op uw apparaat wilt bewaren.
  2. Tik op het bestand en kies 'Verplaats'.
  3. Kies onder 'Op mijn [apparaat]' de optie 'Numbers', 'Keynote' of 'Pages'.
  4. Tik op 'Kopieer'.

Bent u op zoek naar bestanden op uw andere apparaten? Volg de stappen voor uw apparaat.

• Op de Mac: ga naar de Finder > 'iCloud Drive'.
  • Op iCloud.com: ga naar de iCloud Drive-app.
  • Op uw pc met iCloud voor Windows: ga naar Verkenner > 'iCloud Drive'.

De bestanden geordend houden

Het is eenvoudig om alle bestanden die in iCloud Drive worden bewaard (inclusief Pages-, Numbers- en Keynote-documenten) te vinden en te ordenen. Als u veranderingen aanbrengt op het ene apparaat, worden uw wijzigingen automatisch bijgewerkt op elk apparaat met iCloud Drive.

U bent volledig vrij om bestanden te verplaatsen van iCloud Drive naar andere locaties in de Bestanden-app. Op een iPad sleept u gewoon de bestanden naar de map 'Op mijn iPad'. Volg deze stappen op een iPhone en iPod touch.

iCloud Drive-bestanden verplaatsen

1. Ga naar 'Selecteer'.
  2. Tik op het bestand dat u wilt verplaatsen.
  3. Tik op 'Verplaats' of .
  4. Kies de map waarnaar u het bestand wilt verplaatsen.
  5. Tik op 'Verplaats'.

Bestanden uit cloudvoorzieningen van andere leveranciers verplaatsen

1. Open het bestand dat u wilt verplaatsen.
  2. Tik op 'Deel' of  > 'Kopieer'.
  3. Open de map waarnaar u het bestand wilt verplaatsen.
  4. Druk stevig op het scherm.
  5. Kies 'Plak'.

Bekijk uw bestanden op naam, datum, grootte of toegevoegde tags. Met kleurige en persoonlijke labels kunt u tags naar wens toewijzen aan uw bestanden. Dat betekent dat u snel het project of document vindt dat u nodig hebt. U kunt ook zelf mappen aanmaken. Of u kunt de bestanden en mappen die u al hebt, een andere naam geven door er stevig op te drukken.

Een tag toevoegen

1. Ga naar 'Selecteer'.
  2. Tik op het bestand waaraan u een tag wilt toevoegen.
  3. Tik op 'Deel' of  >
  4. Kies de tag die u wilt toevoegen.

Tags beheren

1. Ga naar 'Locaties' > 'Wijzig'.
  2. Tik op de naam van een bestaande tag.
  3. Voer de naam in van de nieuwe tag.
  4. Tik op 'Gereed'.

Nieuwe mappen aanmaken

1. Ga naar 'Locaties'.
  2. Tik op 'iCloud Drive', 'Op mijn [apparaat]' of op de naam van een cloudvoorziening van een andere leverancier waar u de nieuwe map wilt bewaren.
  3. Als u 'Op mijn [apparaat]' kiest, tikt u op een bestaande Pages-, Numbers- of Keynote-map.
  4. Veeg omlaag op het scherm.
  5. Tik op .
  6. Voer de naam van de nieuwe map in. Tik vervolgens op 'Gereed'.

Als  niet of gedimd wordt weergegeven, ondersteunt de cloudvoorziening van een andere leverancier geen nieuwe mappen.

Bestanden met vrienden delen en bewerken

Wilt u een document met een vriend of collega delen? Stuur die persoon rechtstreeks vanuit de Bestanden-app een koppeling naar een bestand dat op iCloud Drive staat. Selecteer het bestand en tik op 'Deel' of . Verstuur vervolgens het bestand via AirDrop, Berichten, Mail, een gedeelde notitie en meer.

Of misschien wilt u in realtime samenwerken aan een project. Met de Bestanden-app kunt u dat ook met Pages-, Numbers- en Keynote-documenten doen. Selecteer het bestand en tik op 'Deel' of  > 'Voeg personen toe'. U kunt hen uitnodigen om samen te werken via Berichten of Mail, of u kunt een koppeling kopiëren en plakken. De deelnemers hebben elk een eigen kleur. En u kunt zien wanneer ze online zijn en actief werken aan het gedeelde document.

Bestanden uit de Bestanden-app verwijderen

Selecteer de bestanden die u wilt verwijderen en tik op 'Verwijder' of . Als u bestanden uit de map 'iCloud Drive' verwijdert, worden deze ook van uw andere apparaten verwijderd. De bestanden worden verwijderd van alle apparaten waarbij u met dezelfde Apple ID bent ingelogd.

Wanneer u een bestand uit iCloud Drive of Op mijn [apparaat] verwijdert, wordt het verplaatst naar de map 'Recent verwijderd'. Als u zich bedenkt of een bestand per ongeluk hebt verwijderd, hebt u 30 dagen om het terug te halen. Ga naar 'Locaties' > 'Recent verwijderd'. Selecteer het bestand dat u wilt bewaren en tik op 'Zet terug'. Na 30 dagen worden de bestanden in de map 'Recent verwijderd' gewist.

U kunt ook inloggen bij iCloud.com op een Mac of pc, naar 'iCloud Drive' gaan en kijken bij 'Recent verwijderd'. Of ga naar 'Instellingen' > 'Herstel bestanden'.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.