Als u fout -5000, -69, 13010 of 13014 ziet wanneer u muziek in iTunes synchroniseert

Lees wat u moet doen als u muziek van iTunes op uw computer niet kunt synchroniseren met uw iPhone, iPad of iPod touch.

Wanneer u iTunes gebruikt om muziek te synchroniseren met uw iPhone, iPad of iPod touch, ziet u mogelijk een waarschuwingsbericht. In het bericht wordt mogelijk gemeld dat uw apparaat niet kan worden gesynchroniseerd of dat iTunes een specifiek nummer niet kan kopiëren naar uw apparaat. Het bericht kan ook een van deze foutnummers hebben:

• Fout-5000
  • Fout -69
  • Fout 13010
  • Fout 13014

Controleer eerst of u de nieuwste versie van iTunes en de nieuwste software-updates voor uw apparaat hebt. Ga vervolgens verder met de volgende stappen.

De mediabestanden verzamelen in de iTunes-bibliotheek

De mediabestanden in de iTunes-bibliotheek zijn mogelijk opgeslagen op verschillende locaties. Verzamel uw bestanden om ervoor te zorgen dat het materiaal op één plaats wordt bewaard. Dit kan rechten corrigeren en het synchronisatieproces vereenvoudigen.

Controleren op eventuele problemen met beveiligingssoftware van andere fabrikanten

Bepaalde software van andere fabrikanten, waaronder beveiligingssoftware, kan het synchronisatieproces tussen de computer en het apparaat verstoren. Wijzig de instellingen van de beveiligingssoftware en probeer vervolgens opnieuw te synchroniseren.

Als u de fout nog steeds ziet

Het kan zijn dat er een probleem is met enkele specifieke nummers die u probeert te synchroniseren. Om de nummers te identificeren:

• Controleer of in het bericht wordt gemeld welke nummers het probleem veroorzaken.
  • Synchroniseer slechts enkele nummers tegelijkertijd en voeg meer nummers toe totdat het probleem zich opnieuw voordoet.

In geval van problemen met nummers die u in de iTunes Store hebt gekocht, kunt u deze verwijderen en vervolgens opnieuw downloaden. U kunt de nummers ook rechtstreeks downloaden naar uw iPhone, iPad, of iPod touch.

Mogelijk hebt u een probleem met nummers die u hebt gekopieerd van een cd of die u niet in de iTunes Store hebt gekocht. In dat geval verwijdert u deze en importeert u deze vervolgens opnieuw van de oorspronkelijke bron.

Vraag meer hulp

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.