Op al uw apparaten toegang tot uw muziekverzameling met Apple Music

Als u al uw muziek op de iPhone, iPad, iPod touch, Mac, pc, Apple Watch Series 3 of nieuwer, Apple TV en HomePod wilt beluisteren, logt u eerst in bij Apple Music met uw Apple ID.

Inloggen bij Apple Music met uw Apple ID en iCloud-muziekbibliotheek inschakelen

Nadat u met uw Apple ID bent ingelogd bij Apple Music en iCloud-muziekbibliotheek hebt ingeschakeld, hebt u automatisch op al uw apparaten toegang tot uw muziek. U hoeft uw muziek niet handmatig te synchroniseren.

Uw HomePod heeft toegang tot uw Apple Music-verzameling nadat u het apparaat hebt geconfigureerd.

Meer informatie over Apple Music en hoe u zich kunt aanmelden.

De functies van Apple Music kunnen per land of regio verschillen. Lees wat er in uw land of regio beschikbaar is.

Als u niet bent geabonneerd op Apple Music

• U kunt eerdere aankopen opnieuw downloaden uit de iTunes Store op uw iOS-apparaat of computer. Zelfs als u een item hebt gekocht via uw iPhone, kunt u het opnieuw downloaden op uw Mac.
  • U kunt de muziek op uw iOS-apparaat handmatig met iTunes op uw computer synchroniseren met een USB-kabel of via wifi. Wanneer u handmatig synchroniseert, wordt uw materiaal van het ene naar het andere apparaat gekopieerd. Als u bijvoorbeeld uw iPhone synchroniseert met uw computer, wordt de geselecteerde muziek van iTunes op uw computer gekopieerd naar uw apparaat (als deze daar nog niet op staat). Uw muziekverzameling wordt lokaal bewaard op al uw apparaten; u kunt dus luisteren naar uw muziek zonder dat u daarvoor wifi of internet nodig hebt.

Wat gebeurt er met de muziek die al op het apparaat stond voordat u een abonnement bij Apple Music nam?

Wanneer u voor het eerst een abonnement afsluit voor Apple Music, inventariseren wij welke nummers er op uw iOS-apparaat of computer staan en vergelijken deze met de Apple Music-catalogus.

• Nummers die u hebt gekocht in de iTunes Store, zijn automatisch beschikbaar in uw Apple Music-bibliotheek als u voor Apple Music dezelfde Apple ID gebruikt waarmee u de muziek hebt gekocht.
  • Als uw versie van een nummer beschikbaar is in de Apple Music-catalogus, maken we dit direct beschikbaar op al uw apparaten gedurende de looptijd van uw abonnement.
  • Als we bepaalde nummers in uw verzameling niet kunnen koppelen aan nummers in de Apple Music-catalogus, kunt u iTunes op een Mac of pc gebruiken om een kopie naar de iCloud-muziekbibliotheek te uploaden. Nadat u het nummer hebt geüpload, is deze vanaf al uw apparaten toegankelijk.

Als er op uw iOS-apparaat of uw computer muziek staat die afkomstig is van andere bronnen dan Apple Music of de iTunes Store

• Uw muziekbibliotheek kan maximaal 100.000 nummers bevatten. Nummers die u hebt gekocht in de iTunes Store, tellen niet mee voor deze limiet.
  • Alleen nummers die kleiner zijn dan 200 MB of korter dan 2 uur, worden aan de iCloud-muziekbibliotheek toegevoegd.
  • Wij maken AAC 256 kbps-versies aan van nummers die in ALAC-, WAV- of AIFF-structuren zijn gecodeerd en voegen de AAC-versie dan toe aan de iCloud-muziekbibliotheek. Uw oorspronkelijke muziekbestand blijft op uw Mac of pc staan.
  • We voegen geen nummers toe aan de iCloud-muziekbibliotheek die zijn gecodeerd in AAC- of MP3-structuren die niet voldoen aan bepaalde kwaliteitscriteria.
  • Voordat we nummers die beveiligd zijn met Digital Rights Management (DRM) aan de iCloud-muziekbibliotheek kunnen toevoegen, moet u die nummers eerst machtigen om deze te kunnen afspelen op uw Mac of pc.

Apple Music is geen service voor het maken van reservekopieën. Zorg ervoor dat u een reservekopie van uw iOS-apparaten en uw Mac of pc maakt, zodat u een kopie hebt van de muziek en andere gegevens als het apparaat ooit vervangen wordt, of verloren of beschadigd raakt.

Spraakmemo's die zijn opgeslagen op uw iOS-apparaat of in uw iTunes-bibliotheek op uw Mac of pc, worden niet geüpload naar uw iCloud Music-bibliotheek.

Als er muziek ontbreekt of u als u geen muziek kunt afspelen