Als u bij de synchronisatie met iTunes fout -54 ziet

Klik op 'OK' om door te gaan met de synchronisatie. Als het materiaal niet wordt gesynchroniseerd, verzamelt u de iTunes-bibliotheekbestanden en controleert u op problemen met beveiligingssoftware van andere fabrikanten.

Wanneer u een iPhone, iPad of iPod touch met iTunes probeert te synchroniseren, ziet u mogelijk een waarschuwingsbericht met de melding:

"De iPhone [apparaatnaam] kan niet worden gesynchroniseerd. Er heeft zich een onbekende fout voorgedaan (-54)."

Dit kan gebeuren als een bestand op de computer of het iOS-apparaat is vergrendeld. In de meeste gevallen zal de synchronisatie doorlopen als u op 'OK' klikt onder in het bericht.

Als de synchronisatie van het materiaal niet doorloopt, herstart u de computer en het iOS-apparaat. Zorg bovendien dat u de nieuwste versie van iTunes en de nieuwste software-updates voor uw apparaat hebt. Als het probleem zich nog steeds voordoet, gaat u verder met de stappen hieronder.

De mediabestanden verzamelen in de iTunes-bibliotheek

De mediabestanden in de iTunes-bibliotheek zijn mogelijk opgeslagen op verschillende locaties. Probeer uw bestanden te verzamelen in de map 'iTunes Media'.

Controleren op eventuele problemen met beveiligingssoftware van andere fabrikanten

Bepaalde software van andere fabrikanten, waaronder beveiligingssoftware, kan het synchronisatieproces tussen de computer en het apparaat verstoren. Wijzig de instellingen van de beveiligingssoftware en controleer of hiermee het probleem is opgelost.

Een kleine hoeveelheid materiaal synchroniseren

Synchroniseer een kleine hoeveelheid materiaal per keer. Voeg telkens meer materiaal toe totdat de fout zich opnieuw voordoet. Als u op deze manier te werk gaat, kunt u vaststellen welk materiaal het probleem veroorzaakt.

Materiaal verwijderen en opnieuw downloaden

Als het probleem wordt veroorzaakt door materiaal uit de iTunes Store, verwijdert u dit materiaal en downloadt u het opnieuw. U kunt het materiaal ook direct downloaden naar een iPhone, iPad of iPod touch.

Materiaal verwijderen en opnieuw importeren

Als het materiaal niet afkomstig is uit de iTunes Store, verwijdert u het en importeert u het opnieuw vanuit de oorspronkelijke bron. Verwijder bijvoorbeeld een muzieknummer en importeer het vervolgens opnieuw vanaf de cd.

Pdf-bestanden verwijderen uit het synchronisatieproces

Dit probleem kan zich voordoen wanneer u iTunes-aankopen probeert over te zetten van een iOS-apparaat naar een computer. Het probleem kan zich ook voordoen wanneer u probeert te synchroniseren met iBooks, omdat hierbij hetzelfde proces wordt gebruikt. Als dit het geval is, is er mogelijk een probleem met een pdf-bestand dat door de iBooks-app is bewaard op het iOS-apparaat.

Om het probleem op te lossen, gebruikt u de deeloptie in iBooks op het apparaat om het pdf-bestand naar uzelf te mailen. Hierdoor wordt een kopie van het pdf-bestand bewaard in uw e-mailaccount en gedeeld met het e-mailadres van uw keuze, waartoe u toegang hebt vanaf uw computer. Daarna verwijdert u het pdf-bestand van het apparaat.