Als u bij de synchronisatie met een computer fout -54 ziet

Als uw materiaal niet wordt gesynchroniseerd, verzamelt u de iTunes-bibliotheekbestanden en controleert u op problemen met beveiligingssoftware van andere makers.

Wanneer u een iPhone, iPad of iPod touch met een computer probeert te synchroniseren, ziet u mogelijk een waarschuwingsbericht met de melding:

"De iPhone [apparaatnaam] kan niet worden gesynchroniseerd. Er heeft zich een onbekende fout voorgedaan (-54)."

Dit kan gebeuren als een bestand op de computer of het iOS- of iPadOS-apparaat is vergrendeld. Klik op 'OK' om door te gaan met de synchronisatie.

Als uw materiaal niet wordt gesynchroniseerd:

Als het probleem nog steeds optreedt, probeert u de stappen hieronder.

De mediabestanden verzamelen op de computer

De mediabestanden in de Muziek-app of iTunes-bibliotheek zijn mogelijk bewaard op verschillende locaties. Probeer uw bestanden te verzamelen in één bibliotheek.

Controleren op eventuele problemen met beveiligingssoftware van andere fabrikanten

Bepaalde software van andere fabrikanten, waaronder beveiligingssoftware, kan het synchronisatieproces tussen de computer en het apparaat verstoren. Wijzig de instellingen van de beveiligingssoftware en controleer of hiermee het probleem is opgelost.

Een kleine hoeveelheid materiaal synchroniseren

Synchroniseer een kleine hoeveelheid materiaal per keer. Voeg telkens meer materiaal toe totdat de fout zich opnieuw voordoet. Als u op deze manier te werk gaat, kunt u vaststellen welk materiaal het probleem veroorzaakt.

Materiaal verwijderen en opnieuw downloaden

Als het probleem wordt veroorzaakt door materiaal uit de iTunes Store, verwijdert u dit materiaal en downloadt u het opnieuw. U kunt het materiaal ook direct downloaden naar een iPhone, iPad of iPod touch.

Materiaal verwijderen en opnieuw importeren

Als het materiaal niet afkomstig is uit de iTunes Store, verwijdert u het. Vervolgens importeert u het opnieuw vanaf de oorspronkelijke bron.

Pdf-bestanden verwijderen uit het synchronisatieproces

Dit probleem kan zich voordoen wanneer u iTunes-aankopen probeert over te zetten van een iOS- of iPadOS-apparaat naar een computer. Het probleem kan zich ook voordoen wanneer u probeert te synchroniseren met Apple Books, omdat hierbij hetzelfde proces wordt gebruikt. Als dit het geval is, is er mogelijk een probleem met een pdf-bestand dat met de Boeken-app is bewaard op het iOS-apparaat.

Om het probleem op te lossen, gebruikt u de deeloptie in de Boeken-app op het apparaat om het pdf-bestand naar uzelf te mailen. Hierdoor wordt een kopie van het pdf-bestand bewaard in uw e-mailaccount en gedeeld met het e-mailadres van uw keuze, waartoe u toegang hebt vanaf uw computer. Daarna verwijdert u het pdf-bestand van het apparaat.