Problemen tussen iTunes en beveiligingssoftware van andere fabrikanten oplossen

Als u iTunes niet kunt openen, geen materiaal kunt downloaden, een apparaat niet kunt synchroniseren of thuisdeling niet kunt gebruiken, ligt de oorzaak mogelijk bij de beveiligingssoftware.

Beveiligingssoftware van andere fabrikanten dan Apple kan verhinderen dat iTunes verbinding maakt met Apple-servers of apparaten. Soms ziet u bij het synchroniseren, bijwerken, maken van een reservekopie of herstellen van een apparaat een foutbericht met een nummer.

Als de beveiligingssoftware een probleem met iTunes veroorzaakt, kan het volgende gebeuren:

• Een iPhone, iPad of iPod touch wordt niet herkend in iTunes of kan niet worden hersteld, bijgewerkt, gesynchroniseerd of geactiveerd en er kan geen reservekopie van het apparaat worden gemaakt.
  • U ziet iTunes-fouten 4, 6, 1630–1641, 3000–3999 of 9000–9999.*
  • U kunt geen verbinding maken met de iTunes Store om materiaal aan te schaffen of te downloaden.
  • iTunes wordt niet geopend.

* Als u fout 9006 ziet, kan de computer mogelijk geen verbinding maken met servers van Apple of uw iPhone, iPad of iPod touch. Controleer op communicatieproblemen tussen iTunes en software-updateservers van Apple. Als u het foutbericht nog steeds ziet, lees dan verder om te zien hoe u de verbindings- en beveiligingssoftware kunt controleren.

Aan de slag

Voordat u de configuratie van de beveiligingssoftware wijzigt:

• Zorg dat de datum, tijd en tijdzone correct zijn ingesteld op de computer.
  • Log in bij een beheerdersaccount (dus niet bij een gastaccount).
  • Zorg dat u de nieuwste versie van iTunes hebt.
  • Werk macOS of Windows bij.
  • Werk de beveiligingssoftware bij.

Wordt uw apparaat niet herkend? Lees wat u kunt doen als uw iPhone, iPad of iPod niet wordt herkend in iTunes voor Mac of Windows.

Als u nog steeds problemen hebt, gaat u verder naar het volgende gedeelte.

Test de verbinding

Controleer het hosts-bestand om er zeker van te zijn dat het de communicatie tussen iTunes en de servers van Apple niet blokkeert.

Als u problemen ondervindt bij het gebruik van AirPlay, thuisdeling, iTunes of Remote, test u de verbinding tussen de computers of apparaten in uw huis. Deze moeten met hetzelfde netwerk en subnet zijn verbonden om naar behoren te werken.

Als u nog steeds problemen hebt, gaat u verder naar het volgende gedeelte.

Test de beveiligingssoftware

Als u na het testen van de verbindingen nog steeds problemen ondervindt, kan het zijn dat de beveiligingssoftware de verbinding tussen de computer en iTunes verstoort.

In sommige gevallen moet de beveiligingssoftware tijdelijk worden verwijderd om een probleem te isoleren. Sommige apps voor internetbeveiliging worden niet volledig verwijderd. U moet dus wellicht een opschoonprogramma downloaden en uitvoeren om de beveiligingssoftware volledig te verwijderen.

Werk samen met de aanbieder van uw beveiligingssoftware om ervoor te zorgen dat alle poorten en voorzieningen die Apple-producten gebruiken, worden toegestaan of als u hulp nodig hebt om hun software te verwijderen.

Zorg dat er niet meerdere typen beveiligingssoftware tegelijkertijd zijn geïnstalleerd. Als u meerdere typen beveiligingssoftware hebt geïnstalleerd, ondervindt u mogelijk andere prestatieproblemen.

Als u nog steeds problemen hebt, gaat u verder naar het volgende gedeelte.

Controleer Windows Firewall

Als u iTunes niet hebt toegevoegd als uitzondering, kan Windows Firewall ervoor zorgen dat iTunes geen verbinding met internet kan maken. Controleer of iTunes niet wordt geblokkeerd door de firewall op uw Windows-pc. Volg deze stappen:

1. Druk op de Windows-toets van het toetsenbord. Als het toetsenbord geen Windows-toets heeft, drukt u op de toetsen Control (Ctrl) en Escape (Esc).
  2. Klik op het vergrootglas of het zoekveld. Voer in het zoekveld firewall.cpl in.
  3. Klik in de zoekresultaten op firewall.cpl. Het venster 'Windows Firewall' wordt geopend.
  4. Klik op 'Een app of onderdeel toegang geven via Windows Firewall' (Windows 10 en 8) of 'Een programma of onderdeel toegang geven via Windows Firewall' (Windows 7) en klik vervolgens op 'Instellingen wijzigen'.
  5. Zorg dat voor iTunes zowel 'Particulier' als 'Openbaar' is geselecteerd, en voor Bonjour alleen 'Particulier'.
  6. Als iTunes of Bonjour niet in de lijst staat, klikt u op 'Een andere app toestaan' (Windows 10 en 8) of 'Een ander programma toestaan' (Windows 7).
    • Als iTunes niet in de lijst staat, klikt u op 'Bladeren' en gaat u naar het programma 'iTunes' (in C:\Program Files\iTunes\).
    • Als Bonjour niet in de lijst staat, klikt u op 'Bladeren' en gaat u naar 'mDNSResponder' (in C:\Program Files\Bonjour\).
  7. Klik op 'Openen' nadat u een van de programma's hebt geselecteerd.
  8. Klik op 'Toevoegen' in het venster 'Een app toevoegen' (Windows 10 en 8) of op 'Toevoegen' in het venster 'Een programma toevoegen' (Windows 7).
  9. In het venster 'Toegestane apps' (Windows 10 en 8) of 'Toegestane programma's' (Windows 7) klikt u op 'OK'.
  10. Sluit het venster 'Windows Firewall'.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.