Een Apple Watch gebruiken als je iPhone niet in de buurt is

Lees hier wat je kunt doen met je Apple Watch als je je iPhone niet bij je hebt.

Als je iPhone uitgeschakeld of buiten bereik is, kan de Apple Watch een wifinetwerk gebruiken om gegevens te verzenden en te ontvangen. Een Cellular-model van de Apple Watch kan ook verbinding maken met een mobiel netwerk. En als je een Apple Watch hebt geconfigureerd voor een gezinslid, kan dat gezinslid op die Apple Watch een mobiele verbinding of een wifiverbinding gebruiken.

Wanneer de Apple Watch verbonden is met een wifinetwerk, wordt het wifisymbool in het bedieningspaneel weergegeven. Wanneer deze verbonden is met een mobiel netwerk, wordt het symbool 'Mobiel netwerk' weergegeven.

Als je Apple Watch in de energiebesparingsmodus staat

Als je Apple Watch in de energiebesparingsmodus staat, zijn verschillende functies uitgeschakeld of gewijzigd, wat van invloed kan zijn op sommige van de hieronder vermelde apps.

• Wifi en mobiele data worden uitgeschakeld als je iPhone niet in de buurt is, totdat je een app opent en gebruikt waarvoor een netwerkverbinding vereist is.

• Inkomende oproepen worden doorgestuurd naar de voicemail als je iPhone niet in de buurt is, en uitgaande oproepen kunnen minder snel worden gemaakt.

• Hartslagmetingen op de achtergrond, saturatiemetingen op de achtergrond en hartslagmeldingen zijn uitgeschakeld.

Als je Apple Watch verbonden is met een mobiel of wifinetwerk

Met een mobiele of wifiverbinding kan je Apple Watch de volgende dingen doen, zelfs als je je iPhone niet bij je hebt.

watchos7-siri-icon-graphic

Siri gebruiken voor routebeschrijvingen, het versturen van iMessages en meer.

Als je Apple Watch geen verbinding kan maken met wifi, een mobiel netwerk of je iPhone

Als je Apple Watch geen verbinding heeft, bijvoorbeeld als je een wandeling maakt in een gebied zonder wifi of mobiel signaal of als je iPhone uitgeschakeld is, kun je nog steeds de volgende dingen doen.

watchos2-clock-alarms-icon-graphic

Zien hoe laat het is en de wekker, timer en stopwatch gebruiken.

watchos2-photos-icon-graphic

Foto's bekijken van een gesynchroniseerd album.

watchos7-music-podcasts-audiobooks-icon-graphic

Muziek, podcasts of audioboeken afspelen die je hebt gesynchroniseerd naar de Watch.

Niet alle functies zijn beschikbaar op alle Apple Watch-modellen. Ook zijn niet alle functies beschikbaar in alle landen of regio's.

1. Als je een wifinetwerk gebruikt en een telefoonnummer wilt bellen, controleer je of bellen via wifi is ingeschakeld voor je Apple Watch. Anders probeer je een FaceTime-audiogesprek te starten.

2. Als je sms-, mms- of pushberichten van apps van derden op je Cellular-model van Apple Watch wilt ontvangen, moet je gekoppelde iPhone zijn ingeschakeld en zijn verbonden met wifi of een mobiel netwerk, maar hoeft deze zich niet in de buurt te bevinden. Je moet ook zijn ingelogd bij iMessage op je iPhone om Berichten op je Watch te kunnen gebruiken.

3. Voor een betere gps-nauwkeurigheid tijdens een work-out buitenshuis zonder je gekoppelde iPhone kun je je Apple Watch kalibreren.