Een Apple Watch gebruiken als uw iPhone niet in de buurt is

Lees hier wat u met een Apple Watch kunt doen als u uw iPhone niet bij u hebt.

Bedieningspaneel van Apple Watch met weergave van een mobiele verbinding.

Als u een mobiel netwerk configureert

Als de iPhone en de Apple Watch Series 4 (GPS + Cellular) of Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) zijn verbonden met een mobiel netwerk, kunt u met de Watch doen wat u normaal doet, zelfs als u de iPhone niet bij u hebt.1 Wanneer de Watch verbinding maakt met een mobiel netwerk, verschijnt symbool met groene stippen in het bedieningspaneel.

Als de Watch met een mobiel netwerk is verbonden maar de iPhone niet in de buurt is, kan de Watch doen wat het normaal doet wanneer het met een wifinetwerk is verbonden.

Lees hoe u een mobiel netwerk configureert.

Bedieningspaneel van Apple Watch met weergave van een wifiverbinding

Als u een wifiverbinding hebt

Wanneer uw iPhone is uitgeschakeld of niet binnen handbereik is, kan de Apple Watch wifinetwerken gebruiken. Wanneer u verbinding maakt met een van deze wifinetwerken, verschijnt symbool voor wifi in het bedieningspaneel. U kunt het volgende nog steeds doen:

Siri gebruiken voor routebeschrijvingen, het versturen van iMessages en meer.

Berichten-app

Berichten versturen en ontvangen.1

Telefoon-app

Mensen bellen en telefoongesprekken ontvangen.2

Weer-app

De huidige weersverwachting bekijken.

Aandelen-app

De aandelenkoersen volgen.

Woning-app

Uw woning bedienen.

Zoek mijn vrienden-app

Apps gebruiken die wifi ondersteunen.1

Herinneringen-app

Herinneringen instellen.

Podcasts-app

Luisteren naar podcasts.

Muziek-app

Muziek streamen.

Radio-app

Naar de radio luisteren.

Als u geen verbinding kunt maken met een wifinetwerk, een mobiel netwerk of een iPhone

Wanneer de Apple Watch is losgekoppeld, kunt u nog steeds het volgende doen. U wandelt misschien in een omgeving zonder wifisignaal of mobiel signaal of de iPhone is misschien uitgeschakeld.

Work-out-app

Uw work-outs bijhouden met de Work-out-app.3

Activiteit-app

Uw doelen bijhouden met de Activiteit-app.

Klok-, Wekker-, Timer- en Stopwatch-app

Kijken hoe laat het is en de Wekker-, Timer- en Stopwatch-app gebruiken.

Foto's-app

Foto's uit gesynchroniseerde fotoalbums bekijken.

Wallet-app

Aankopen doen met Apple Pay

Hartslag-app

Uw hartslag controleren.

Ademhaling-app

Ontspannen en bedachtzaam ademhalen.

Podcasts-app

Luisteren naar podcasts op een Apple Watch.

1. Als u sms-, mms- of pushberichten van apps van derden op een Cellular-model van de Apple Watch wilt ontvangen, moet uw gekoppelde iPhone zijn ingeschakeld en zijn verbonden met wifi of een mobiel netwerk, maar hoeft deze zich niet in de buurt te bevinden. U moet ook zijn ingelogd bij iMessage op uw iPhone.
  2. Als u een wifinetwerk gebruikt en een telefoonnummer wilt bellen, controleert u of bellen via wifi is ingeschakeld voor uw Apple Watch. Anders probeert u een FaceTime-audiogesprek te starten.
  3. Voor de nauwkeurigheid van de GPS wanneer u buiten wandelt, hardloopt of fietst, selecteert u de juiste work-out en neemt u de iPhone mee. Voor de nauwkeurigheid van de GPS kunt u de Apple Watch ook kalibreren. Apple Watch Series 2 of nieuwer heeft ingebouwde GPS zodat u nauwkeurige informatie krijgt over de afstand en snelheid tijdens een work-out buiten zonder de gekoppelde iPhone.