Een Apple Watch gebruiken als uw iPhone niet in de buurt is

Lees hier wat u kunt doen met uw Apple Watch als u uw iPhone niet bij u hebt.

Als de Watch is verbonden met wifi of een mobiel netwerk

Als uw iPhone is uitgeschakeld of buiten bereik is, kan de Apple Watch een wifinetwerk gebruiken om gegevens te verzenden en te ontvangen. Een Cellular-model van de Apple Watch kan ook verbinding maken met een mobiel netwerk. En als u een Apple Watch hebt geconfigureerd voor een gezinslid, kan dat gezinslid op die Apple Watch een mobiele verbinding of een wifiverbinding gebruiken.

Wanneer de Apple Watch verbonden is met een wifinetwerk, wordt het wifisymbool  in het bedieningspaneel weergegeven. Wanneer de Watch verbonden is met een mobiel netwerk, wordt het symbool 'Mobiel netwerk'  weergegeven. Lees hoe u een mobiele verbinding configureert.

Met een wifi- of mobiele verbinding kan uw Apple Watch het volgende doen, zelfs als u uw iPhone niet bij u hebt.1

Siri

Siri gebruiken voor routebeschrijvingen, het versturen van iMessages en meer.

Als u geen verbinding kunt maken met een wifinetwerk, een mobiel netwerk of een iPhone

Wanneer de Apple Watch geen verbinding heeft, bijvoorbeeld als u een wandeling maakt in een gebied zonder wifi of mobiel signaal of als uw iPhone is uitgeschakeld, kunt u nog steeds de volgende dingen doen.

Klok-, Wekker-, Timer- en Stopwatch-app

Zien hoe laat het is en de wekker, timer en stopwatch gebruiken.

Foto's-app

Foto's bekijken van een gesynchroniseerd album.

Muziek, podcasts of audioboeken afspelen die u hebt gesynchroniseerd naar de Watch.

Wallet-app

Aankopen doen met Apple Pay

Gedachten en ideeën vastleggen.

Niet alle functies zijn beschikbaar op alle Apple Watch-modellen. Ook zijn niet alle functies beschikbaar in alle landen of regio's.

1. Als u sms-, mms- of pushberichten van apps van derden op uw Cellular-model van Apple Watch wilt ontvangen, moet uw gekoppelde iPhone zijn ingeschakeld en zijn verbonden met wifi of een mobiel netwerk, maar hoeft deze zich niet in de buurt te bevinden. U moet ook ingelogd zijn bij iMessage op uw iPhone.

2. Als u een wifinetwerk gebruikt en een telefoonnummer wilt bellen, controleert u of bellen via wifi is ingeschakeld voor uw Apple Watch. Anders probeert u een FaceTime-audiogesprek te starten.

3. Het streamen van muziek en podcasts is beschikbaar op de Apple Watch Series 3 en nieuwer en op de Apple Watch SE.

4. Voor de nauwkeurigheid van gps wanneer u buiten wandelt, hardloopt of fietst, selecteert u de juiste work-out en neemt u de iPhone mee. Voor de nauwkeurigheid van gps kunt u de Apple Watch ook kalibreren. De Apple Watch Series 2 en nieuwer en de Apple Watch SE hebben ingebouwde gps, waarmee u nauwkeurigere informatie over afstand en snelheid krijgt tijdens een work-out buiten wanneer u de gekoppelde iPhone niet bij u hebt.

5. De Kompas-app is beschikbaar op de Apple Watch Series 5 en nieuwer en op de Apple Watch SE.