De wijzerplaat van uw Apple Watch aanpassen

Lees hier hoe u verschillende ontwerpen kunt kiezen, de kleuren kunt aanpassen en met complicaties informatie aan uw wijzerplaat kunt toevoegen.

De wijzerplaat van uw Apple Watch veranderen

1. Druk op de Digital Crown om naar de wijzerplaat te gaan.
  2. Veeg vanaf de wijzerplaat naar links of rechts van rand tot rand om de wijzerplaten te zien die u hebt toegevoegd aan uw wijzerplaten.
  3. Stop als u de gewenste wijzerplaat ziet.

Lees meer over alle wijzerplaten en functies van de Apple Watch.

Niet alle wijzerplaten zijn in alle landen of regio's beschikbaar. Wijzerplaten van Hermès en Nike zijn alleen beschikbaar op de desbetreffende modellen.

De wijzerplaat van uw Apple Watch aanpassen

1. Druk op de Digital Crown om naar de wijzerplaat te gaan.
  2. Houd uw vinger op het beeldscherm.
  3. Veeg naar links of rechts om een wijzerplaat te kiezen en tik op 'Wijzig'.
  4. Veeg naar links of rechts om een functie te selecteren en draai de Digital Crown om deze functie te wijzigen. U kunt bijvoorbeeld de kleur van de secondewijzer of de aanduidingen op de wijzerplaat wijzigen.
  5. Veeg helemaal naar links om complicaties te wijzigen. Deze kunt u gebruiken om bijvoorbeeld de weersverwachting, uw activiteit of informatie van andere door u geïnstalleerde apps te bekijken. Tik op een complicatie om deze te selecteren en draai de Digital Crown om de complicatie te wijzigen.
  6. Als u klaar bent, drukt u op de Digital Crown om uw wijzigingen te bewaren.
  7. Tik op de wijzerplaat om deze in te stellen als de huidige wijzerplaat.

Een wijzerplaat toevoegen aan uw beschikbare wijzerplaten

1. Druk op de Digital Crown om naar de wijzerplaat te gaan.
  2. Houd uw vinger op het beeldscherm, veeg helemaal naar rechts en tik op de knop 'Voeg toe' het plus-symbool.
  3. Draai aan de Digital Crown om door alle wijzerplaten te bladeren.
  4. Wanneer u een wijzerplaat hebt gevonden die u leuk vindt, tikt u 'Voeg toe'. Als de wijzerplaat geen aanpassingsmogelijkheden heeft, wordt deze onmiddellijk de huidige wijzerplaat. Anders kunt u vegen door beschikbare functies zoals kleuren en complicaties en deze aanpassen.
  5. Druk tweemaal op de Digital Crown om naar de zojuist toegevoegde wijzerplaat te gaan.

Een wijzerplaat van uw Apple Watch verwijderen

1. Ga naar de huidige wijzerplaat en houd uw vinger op het beeldscherm.
  2. Veeg naar links of rechts naar de wijzerplaat die u wilt verwijderen.
  3. Veeg omhoog en tik op 'Verwijder'.

De tijd veranderen die op de Apple Watch wordt weergegeven

1. Open de Instellingen-app op de Watch en tik op 'Klok'.
  2. Tik op '+0 min'.
  3. Draai de Digital Crown en kies hoe ver vooruit u de tijd op uw Watch wilt zetten.
  4. Tik op 'Annuleer' of 'Stel in'.

U kunt alleen de tijd die op de wijzerplaat wordt weergegeven, vooruit zetten. Uw alarmen, meldingen, wereldklok en eventuele andere tijden blijven gelijk aan de daadwerkelijke tijd.

'Huidige' op de Apple Watch verbergen

Wanneer u muziek afspeelt, wordt 'Huidige' automatisch geopend. Zo wijzigt u de instelling:

1. Open de Instellingen-app op de Watch.
  2. Tik op 'Algemeen' > 'Activeer scherm'.
  3. Schakel 'Start audio-apps automatisch' uit.

Meer informatie

Met watchOS 7 en hoger kunt u wijzerplaten delen met anderen.