Siri gebruiken op de Apple TV

Siri maakt dingen zoals tv kijken en apps zoeken heel eenvoudig. Vraag om een film, tv-programma of app en Siri zoekt het voor je op. Makkelijker kan het niet.

Waar je Siri kunt gebruiken

Vraag het aan Siri

Gebruik Siri om naar inhoud en apps te zoeken

Meer manieren om Siri te gebruiken

Siri in- of uitschakelen

Als je Siri niet kunt inschakelen

Hier kun je Siri gebruiken op de Apple TV

Siri is momenteel beschikbaar op Apple TV 4K (1e generatie en nieuwer) en de Apple TV HD in de volgende landen, regio's en talen: Australië (Engels), België (Frans, Nederlands), Brazilië (Portugees), Canada (Engels, Frans), Chili (Spaans), Denemarken (Deens), Duitsland (Duits), Finland (Fins), Frankrijk (Frans), Hongkong (Kantonees), India (Engels), Ierland (Engels), Israël (Hebreeuws), Italië (Italiaans), Japan (Japans), Luxemburg (Duits, Frans), Maleisië (Maleis), Mexico (Spaans), Nederland (Nederlands), Nieuw-Zeeland (Engels), Noorwegen (Noors - Bokmål), Oostenrijk (Duits), Rusland (Russisch), Saoedi-Arabië (Arabisch), Singapore (Engels), Spanje (Spaans), Taiwan (Mandarijn), Thailand (Thai), Turkije (Turks), Verenigde Arabische Emiraten (Arabisch), Verenigd Koninkrijk (Engels), Verenigde Staten (Engels, Spaans), Zuid-Afrika (Engels), Zuid-Korea (Koreaans), Zweden (Zweeds), Zwitserland (Duits, Frans, Italiaans).*

Vraag het aan Siri op Apple TV

Houd de Siri-knop op de Siri Remote ingedrukt, zeg wat je wilt en laat de knop los.

Als je een HomePod hebt, gebruik je je stem om de aandacht van Siri te trekken of leg je je hand even op de bovenkant van HomePod. Zorg ervoor dat je je verzoek op HomePod eindigt met "op de tv" om materiaal op je tv te zoeken of af te spelen.

Lees hoe je Siri op al je Apple apparaten gebruikt

Je kunt voor Siri een andere taal instellen dan de taal die op je Apple TV wordt weergegeven. Ga op de Apple TV naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Siri-taal'.

Siri zoekt in populaire apps, afhankelijk van je land of regio Siri praat niet tegen je, dus je wordt tijdens het kijken of luisteren niet gestoord.

Wil je een bepaalde film of een bepaald tv-programma zien? Of wil je iets live zien? Vraag aan Siri wat je wilt zien en Siri leidt je ernaartoe.

Zoeken op titel

Als je de titel weet van wat je wilt kijken, kun je zoeken op titel. Als er meer dan één keuze is, geeft Siri je de optie om de juiste te kiezen. Bijvoorbeeld:

• "Ted Lasso kijken."

• "Transformers: Rise of the Beasts afspelen."

• "Dune."

Zoeken op genre, cast enzovoort

Weet je niet precies wat je zoekt? Met Siri kun je zoeken op genre, cast, regisseur, beoordeling, leeftijdscategorie, populariteit en meer. Bijvoorbeeld:

• "Zoek grappige horrorfilms."

• "Vind nieuwe films in 4K."*

• "Wat is er onlangs uitgebracht?"

• "Zoek tv-programma's voor kinderen."

* 4K-materiaal kan alleen worden afgespeeld op een Apple TV 4K.

Apps zoeken

Zoek een app of app-type in de App Store. Bijvoorbeeld:

• "Open Hulu."

• "Zoek fitness-apps."

• "Ga naar de App Store."

Gepersonaliseerde aanbevelingen

In landen en regio's waar dit wordt ondersteund, kan Siri de stem herkennen die is gekoppeld aan de Apple ID die je gebruikt op Apple TV en een ander Apple apparaat. 'Herken mijn stem' configureren maakt het onder andere mogelijk persoonlijke aanbevelingen te krijgen en je favoriete muziek af te spelen. Probeer vervolgens:

• "Waar moet ik naar kijken?"

• "Speel muziek af."

• "Schakel over naar mijn profiel."

Zoeken op YouTube

Als je naar materiaal op YouTube wilt zoeken, neem je 'YouTube' op in de Siri-zoekopdracht:

• "Zoek op YouTube naar de snelste auto ter wereld."

• "Zoek grappige kattenvideo's op YouTube."

• "Zoek surflessen op YouTube."

• "Zoek vegetarische kookvideo's op YouTube."

Livemateriaal afspelen

In ondersteunde apps en landen kan Siri livemateriaal voor je starten. Bijvoorbeeld:

• "Kijk live naar ESPN."

• "Kijk live naar FX."

• "Kijk live naar ABC News."

Meer manieren om Siri op Apple TV te gebruiken

Siri kan het afspelen van video's regelen, de uitslagen van sportwedstrijden geven, de weersverwachting vertellen en apps openen. Siri herkent ook de naam van labels op het scherm, zodat je met je stem kunt bladeren op de Apple TV.

Bepalen wat er op Apple TV wordt afgespeeld

Als je een video bekijkt, kun je Siri vragen stellen over het programma, instellingen wijzigen enzovoort. Bijvoorbeeld:

• "Schakel ondertiteling in."

• "Spoel twee minuten vooruit."

• "Wat zei hij?"

• "Wie speelt hierin?"

Algemene informatie opvragen

Je kunt Siri allerlei vragen stellen over sport, het weer en de aandelenkoersen en daarnaast specifieke vragen die je anders op internet zou opzoeken. De omvang van Siri's kennis over algemene informatie kan per land en regio verschillen.

• "Welke teams spelen er in de eredivisie vanavond?"

• "Welke keeper heeft de meeste penalty's gestopt?"

• "Wat is de buitentemperatuur?"

• "Waar staat de NASDAQ vandaag op?"

• "Is maïs fruit?"

Zoek mijn iPhone

Als je Zoek mijn iPhone inschakelt Hier volgen enkele voorbeelden:

• "Waar is mijn iPhone?"

• "Speel een geluid af op mijn iPhone."

• "Waar is mijn Apple Watch?"

Nog meer

Je kunt Siri gebruiken om apps op de Apple TV te openen. Bijvoorbeeld:

• "Ga naar Foto's."

• "Open de App Store."

• "Open Settings." (Open Instellingen.)

• "Open Hulu."

Je kunt ook omhoog vegen in weerberichten, sportuitslagen en aandelenkoersen voor meer informatie.

Siri in- of uitschakelen op Apple TV

Ga op de Apple TV naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Siri'.

Als je Apple TV de namen uitspreek van symbolen of instellingen, controleer dan of je per ongeluk VoiceOver hebt ingeschakeld. VoiceOver is geen Siri-functie. Om VoiceOver uit te schakelen, ga je naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Toegankelijkheid' > 'VoiceOver' en schakel je VoiceOver uit.

Als je Siri niet kunt inschakelen op Apple TV

*De beschikbaarheid, functies en commando's van Siri verschillen per taal en land of regio. De Apple TV 4K en Apple TV HD worden overal met dezelfde afstandsbediening geleverd. In de landen en regio's waar Siri wordt ondersteund, heet de afstandsbediening 'Siri Remote'. In andere landen heet de afstandsbediening 'Apple TV Remote'.