Siri gebruiken op Apple TV

Siri maakt tv kijken, apps zoeken en meer heel eenvoudig. Vraag om films, tv-programma's of apps en Siri zoekt deze voor u. Makkelijker kan het niet.

Hier kunt u Siri gebruiken

Siri is momenteel beschikbaar op Apple TV 4K en Apple TV (4e generatie) in deze landen, regio's en talen: Australië (Engels), Brazilië (Portugees), Canada (Engels, Frans), Duitsland (Duits), Frankrijk (Frans), Japan (Japans), Mexico (Spaans), Nederland (Nederlands), Noorwegen (Noors Bokmål), Spanje (Spaans), Verenigd Koninkrijk (Engels), Verenigde Staten (Engels, Spaans), Zweden (Zweeds).*

Vraag het aan Siri

Houd de Siri-knop op de Siri Remote ingedrukt, zeg wat u wilt zien en laat de knop los. Siri zoekt in populaire apps, afhankelijk van uw land of regio, en geeft weergaveopties of het antwoord op uw vraag weer. Siri praat niet tegen u, dus u wordt tijdens het kijken of luisteren niet gestoord.

Als u op de Siri-knop drukt en deze weer loslaat, geeft Siri tips en suggesties. Hieronder ziet u enkele voorbeelden.

Een livekanaal zien, materiaal zoeken en het afspelen bedienen

Wilt u een bepaalde film of een bepaald tv-programma zien? Of wilt u iets live zien? Vraag aan Siri wat u wilt zien en Siri leidt u ernaartoe. U kunt ook Siri gebruiken om het afspelen te bedienen.

Zoeken op titel
Als u de titel weet die u wilt kijken, kunt u zoeken op titel. Als er meer dan één keuze is, geeft Siri u de optie om de juiste te kiezen. Bijvoorbeeld:

• "Ik wil Gone Girl kijken."
  • "Zoek Pitch Perfect."
  • "Zoek Harry Potter en de Orde van de Feniks."

Zoek op genre, cast en meer
Weet u niet precies wat u zoekt? Siri laat u zoeken op genre, cast, regisseur, beoordeling, leeftijdscategorie, populariteit en meer. Bijvoorbeeld:

• "Zoek grappige horrorfilms."
  • "Vind nieuwe films in 4K."*
  • "Wat is er onlangs uitgebracht?"
  • "Zoek tv-programma's voor kinderen."

*4K-materiaal kan alleen worden afgespeeld op een Apple TV 4K.

De zoekopdracht verfijnen
Nadat u Siri hebt gevraagd te zoeken naar een film of tv-programma, kunt u de zoekopdracht verfijnen op acteur, tijdsperiode, regisseur en meer. Bijvoorbeeld:

• "Alleen de goede."
  • "Alleen uit de jaren '80."
  • "Alleen comedy's."
  • "Alleen uit dit jaar."

Bepalen wat wordt afgespeeld
Als u een video bekijkt, kunt u Siri vragen stellen over het programma, kunt u instellingen wijzigen en meer. Bijvoorbeeld:

• "Schakel ondertiteling in."
  • "Spoel twee minuten vooruit."
  • "Wat zei hij?"
  • "Wie speelt hierin?"

Andere manieren om Siri te gebruiken

Siri geeft u sportuitslagen, controleert de weersvoorspelling en opent apps. Siri herkent ook de naam van labels op het scherm, zodat u met uw stem kunt bladeren op de Apple TV.

Apps zoeken

Zoek een app of type app in de App Store. Bijvoorbeeld:

• "Zoek de Showtime-app."
  • "Zoek fitness-apps."
  • "Zoek apps van Disney."
  • "Zoek apps voor kinderen."

Zoeken in YouTube

Als u naar materiaal op YouTube wilt zoeken, neemt u dit op in de Siri-zoekopdracht:

• "Zoek op YouTube naar de snelste auto ter wereld."
  • "Zoek grappige kattenvideo's op YouTube."
  • "Zoek surflessen op YouTube."
  • "Zoek vegetarische kookvideo's op YouTube."

Zoek mijn iPhone

Als u Zoek mijn iPhone inschakelt, kunt u Siri vragen een geluid af te spelen op een apparaat om u te helpen het te vinden. Hier volgen enkele voorbeelden:

• "Waar is mijn iPhone?"
  • "Speel een geluid af op mijn iPhone."
  • "Waar is mijn Apple Watch?"

Het weerbericht bekijken

Siri kan de weersverwachting van uw verblijfsplaats of een andere plaats controleren. Bijvoorbeeld:

• "Wat is de buitentemperatuur?"
  • "Hoe laat gaat de zon onder in Parijs?"
  • "Wat voor weer is het in Californië?"

De uitslag bekijken

Bekijk de meest recente sportuitslagen of stel vragen over schema's, teams of spelers.

• "Wat is het NBA-schema?"
  • "Welke voetbalwedstrijden zijn op tv?"
  • "Wie is de startende pitcher voor de Boston Red Sox vandaag?"

Aandelen controleren

Siri kan ook prijzen zoeken voor individuele markten en aandelen controleren. Bijvoorbeeld:

• "Waar staat de NASDAQ vandaag op?"
  • "Hoe hoog staat het aandeel van Apple vandaag?"

Nog meer

U kunt Siri gebruiken om apps op de Apple TV te openen. Bijvoorbeeld:

• "Ga naar Foto's."
  • "Open de App Store."
  • "Open Instellingen."
  • "Open Hulu."

U kunt ook weerberichten, sport en aandelen bekijken voor meer informatie.

Een livekanaal zien

In ondersteunde apps en landen kan Siri live-inhoud voor u starten. Bijvoorbeeld:

• "Kijk live naar ESPN."
  • "Kijk live naar FX."
  • "Kijk live naar ABC News."

Siri in- of uitschakelen

Ga op de Apple TV naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Siri'.

Als de Apple TV de namen van symbolen of instellingen uitspreekt, controleert u of u per ongeluk VoiceOver hebt ingeschakeld. VoiceOver is geen Siri-functie. Om VoiceOver uit te schakelen, gaat u naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Toegankelijkheid' > 'VoiceOver' en schakelt u VoiceOver uit.

Hulp krijgen

• Als u Siri niet kunt inschakelen, moet u twee dingen controleren:
    • In 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Taal en regio' zorgt u ervoor dat u een ondersteunde taal en een ondersteund land of ondersteunde regio hebt geselecteerd.
    • Zorg ervoor dat de factuurgegevens voor de iTunes Store en App Store zijn gebaseerd op hetzelfde land of dezelfde regio. Siri is bijvoorbeeld niet beschikbaar als uw factuurgegevens voor de iTunes Store zijn gebaseerd op een ander land of andere regio, ook niet als uw systeemtaal is ingesteld op een door Siri ondersteunde taal.

Meer doen met Siri op Apple TV

*Siri-beschikbaarheid verschilt per taal en land of regio. Apple TV 4K en Apple TV (4e generatie) worden overal met dezelfde afstandsbediening geleverd. In landen en regio's die Siri ondersteunen, heet de afstandsbediening Siri Remote. In andere landen heet de afstandsbediening 'Apple TV Remote'. Siri werkt met beide afstandsbedieningen zolang de Apple TV 4K of Apple TV (4e generatie) in een taal en land of regio met ondersteuning voor Siri is geconfigureerd.