De Apple Pencil verbinden met de iPad

Lees hier hoe u de Apple Pencil koppelt.

Voordat u begint

De Apple Pencil (2e generatie) met uw iPad koppelen

Sluit de Apple Pencil aan op de magnetische connector aan de zijkant van uw iPad, zoals hier te zien is:

De Apple Pencil (1e generatie) met uw iPad koppelen

Verwijder de dop en sluit uw Apple Pencil aan op de Lightning-connector van uw iPad.

Tik op de knop 'Koppel' wanneer u deze ziet.

Nadat u uw Apple Pencil hebt gekoppeld, blijft deze gekoppeld totdat u de iPad opnieuw opstart, Vliegtuigmodus inschakelt of de Apple Pencil koppelt met een andere iPad. Koppel uw Apple Pencil opnieuw als u deze wilt gebruiken.

Als u uw Apple Pencil niet kunt koppelen met uw iPad

1. Zorg dat u de Apple Pencil (2e generatie) goed centreert op de magnetische connector aan de rechterrand van de iPad. Bij een Apple Pencil (1e generatie) verwijdert u de dop en steekt u de Apple Pencil in de Lightning-connector van de iPad.
  2. Herstart uw iPad en probeer vervolgens opnieuw te koppelen.
  3. Ga naar 'Instellingen' > 'Bluetooth' en controleer of Bluetooth is ingeschakeld.
  4. Zoek op hetzelfde scherm onder 'Mijn apparaten' naar uw Apple Pencil. Als u deze hebt gevonden, tikt u op . Tik vervolgens op 'Vergeet dit apparaat'.
  5. Sluit de Apple Pencil aan op uw iPad en tik op de knop 'Koppel' als deze na een paar seconden verschijnt.
  6. Als u de knop 'Koppel' niet ziet, wacht u heel even terwijl uw Apple Pencil wordt opgeladen. Probeer de Apple Pencil vervolgens opnieuw aan te sluiten en wacht totdat u de knop 'Koppel' ziet.
  7. Als u de knop 'Koppel' nog steeds niet ziet, neemt u contact op met Apple Support.