Apple Pencil gebruiken met iPad Pro en iPad (6e generatie)

Ontdek hoe u uw Apple Pencil koppelt, gebruikt en oplaadt en hoe u de punt wisselt.

Wat zit er in de doos?

• Uw Apple Pencil
  • Een Lightning-adapter
  • Een extra punt

Een Apple Pencil met een iPad koppelen

U kunt Apple Pencil gebruiken met iPad Pro en iPad (6e generatie). Wanneer u een Apple Pencil voor het eerst gebruikt, haalt u de dop eraf en sluit u deze aan op de Lightning-connector van de iPad.

Tik op de knop 'Koppel' wanneer u deze ziet.

Nadat u uw Apple Pencil hebt gekoppeld, blijft deze gekoppeld totdat u de iPad opnieuw opstart, de vliegtuigmodus inschakelt of koppelt met een andere iPad. Koppel uw Apple Pencil opnieuw als u deze wilt gebruiken.

Apple Pencil is alleen compatibel met iPad Pro en iPad (6e generatie).

Apple Pencil gebruiken

U kunt Apple Pencil gebruiken om te schrijven, markeren en tekenen met ingebouwde apps en apps uit de App Store. Met enkele apps, zoals Notities, kunt u tekenen en schetsen met een Apple Pencil.

Tekenen of schetsen in de Notities-app:

1. Open Notities.
  2. Tik op .
  3. Tik op  om te tekenen.  Als u niet ziet, werkt u Notities bij. Om te schetsen, tikt u op  en tikt u op 'Voeg schets toe'.
  4. Begin met uw tekening of schets. U kunt kiezen uit verschillende tekengereedschappen en kleuren en u kunt de gum gebruiken als u een fout maakt. U kunt tijdens het tekenen of schetsen de Apple Pencil kantelen om schaduw toe te voegen en harder drukken om de lijn dikker te maken.

Meer informatie over het gebruik van Apple Pencil met iPad Pro en iPad (6e generatie).

Als u dicht bij de rand tekent met de Apple Pencil, wordt Bedieningspaneel, Berichtencentrum of Multitasking niet geactiveerd in iOS. U kunt ongestoord overal op het scherm tekenen.

Een Apple Pencil opladen

U kunt uw Apple Pencil opladen door deze aan te sluiten op de Lightning-connector op uw iPad. U kunt deze ook opladen met een USB-lichtnetadapter door de Apple Pencil-adapter te gebruiken die bij de Apple Pencil is geleverd. Apple Pencil wordt snel opgeladen wanneer deze is aangesloten op een van de bovenstaande stroombronnen.

Om de batterijlading van de Apple Pencil te zien, controleert u de weergave Widgets op uw iPad.

De punt vervangen.

Als de punt van uw Apple Pencil versleten of beschadigd raakt, kunt u deze vervangen. In de doos zit een extra punt. U kunt er indien nodig ook meer kopen. Schroef gewoon de punt los en schroef de nieuwe punt vast.

Als u uw Apple Pencil niet kunt koppelen met uw iPad

1. Herstart uw iPad en probeer opnieuw te koppelen.
  2. Ga naar 'Instellingen' > 'Bluetooth' en controleer of Bluetooth is ingeschakeld.
  3. Zoek op hetzelfde scherm onder 'Mijn apparaten' naar uw Apple Pencil. Als u deze hebt gevonden, tikt u op . Tik vervolgens op 'Vergeet dit apparaat'.
  4. Steek uw Apple Pencil in uw iPad en tik op de knop 'Koppel' als deze na een paar seconden verschijnt.
  5. Als u de knop 'Koppel' niet ziet, wacht u heel even terwijl uw Apple Pencil wordt opgeladen. Koppel vervolgens uw Apple Pencil los, steek deze opnieuw in de iPad Pro en wacht totdat u de knop 'Koppel' ziet.
  6. Als u de knop Koppel' nog steeds niet ziet, neemt u contact op met Apple Support.