'Synchroniseer bibliotheek' inschakelen met Apple Music

Als u geabonneerd bent op Apple Music, kunt u 'Synchroniseer bibliotheek' inschakelen om op alle apparaten toegang te krijgen tot uw muziekbibliotheek en de muziek die u hebt gedownload vanuit Apple Music.

Dit hebt u nodig

De beschikbaarheid van Apple Music en iTunes Match verschilt per land of regio. Lees hier wat er in uw land of regio beschikbaar is.

'Synchroniseer bibliotheek' inschakelen

In de nieuwste versie van iOS, iPadOS en macOS staat 'Synchroniseer bibliotheek' standaard ingeschakeld. Als u 'Synchroniseer bibliotheek' hebt uitgeschakeld, kunt u het weer inschakelen. Volg hiervoor de onderstaande stappen voor uw apparaat.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Muziek'.
  2. Schakel 'Synchroniseer bibliotheek' in. Als u niet geabonneerd bent op Apple Music of iTunes Match, is de optie 'Synchroniseer bibliotheek' niet zichtbaar.

Als 'Synchroniseer bibliotheek' wordt bijgewerkt of is uitgeschakeld, ziet u een bericht bovenaan het tabblad 'Bibliotheek' in de Muziek-app.

Op een Mac

1. Open de Muziek-app.
  2. Kies 'Muziek' > 'Voorkeuren' in de menubalk bovenaan het scherm.
  3. Ga naar het tabblad 'Algemeen' en selecteer 'Synchronisatiebibliotheek' om de functie in te schakelen. Als u niet geabonneerd bent op Apple Music of iTunes Match, is de optie 'Synchronisatiebibliotheek' niet zichtbaar.
  4. Klik op 'OK'.

Als u een grote muziekbibliotheek hebt, kan het even duren voordat uw muziekbibliotheek naar al uw apparaten is geüpload en gesynchroniseerd.

Op een pc met iTunes voor Windows

In iTunes voor Windows is 'Synchroniseer bibliotheek' niet standaard ingeschakeld. 'Synchroniseer bibliotheek' inschakelen:

1. Open iTunes.
  2. Kies 'Bewerken' > 'Voorkeuren' in de menubalk bovenaan het scherm.
  3. Ga naar het tabblad 'Algemeen' en selecteer 'Synchronisatiebibliotheek' om de functie in te schakelen. Als u niet geabonneerd bent op Apple Music of iTunes Match, is de optie 'Synchronisatiebibliotheek' niet zichtbaar.
  4. Klik op 'OK'.

Als u een grote muziekbibliotheek hebt, kan het even duren voordat uw muziekbibliotheek naar al uw apparaten is geüpload en gesynchroniseerd.

Op andere apparaten

Als u geabonneerd bent op Apple Music, hebt u toegang tot uw muziekbibliotheek op andere apparaten die de Muziek-app ondersteunen, zonder dat u 'Synchroniseer bibliotheek' hoeft in te schakelen.

Als u niet bent geabonneerd op Apple Music

Hulp nodig?

• Als uitlogt bij uw Apple ID of uw Apple Music- of iTunes Match-abonnement opzegt, hebt u geen toegang tot uw muziekbibliotheek en kunt u deze niet synchroniseren met al uw apparaten. De oorspronkelijke muziekbestanden blijven bewaard op het apparaat waarvandaan ze geüpload werden.
  • Apple Music is geen voorziening voor reservekopieën. Zorg ervoor dat u een reservekopie van uw iPhone, iPad, iPod touchMac of pc maakt, zodat u een kopie hebt van de muziek en andere gegevens voor het geval dat het apparaat ooit vervangen wordt of verloren of beschadigd raakt.
  • Uw muziekbibliotheek kan maximaal 100.000 nummers bevatten. Nummers die u koopt in de iTunes Store, tellen niet mee voor deze limiet.
  • Als een nummer grijs wordt weergegeven, onjuiste muziek wordt afgespeeld of u geen toegang hebt tot uw muziekbibliotheek, kunt u hier lezen wat u moet doen.

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.