Accountherstel gebruiken als je het Apple ID-wachtwoord niet opnieuw kunt instellen

Als je twee-factor-authenticatie gebruikt en niet kunt inloggen of je wachtwoord niet opnieuw kunt instellen, kun je weer toegang krijgen na de wachttijd die geldt voor accountherstel.

Wat is accountherstel?

Accountherstel is een procedure die is ontworpen om je weer toegang te geven tot je Apple ID-account wanneer je niet voldoende informatie hebt om je wachtwoord opnieuw in te stellen. Om veiligheidsredenen kan het een aantal dagen of nog langer duren voordat je je account weer kunt gebruiken. Het is natuurlijk vervelend dat je moet wachten, maar het is nodig omdat wij je account en je gegevens optimaal beveiligd willen houden.

Probeer je wachtwoord opnieuw in te stellen voordat je de wachttijd voor accountherstel start.

Gebruik accountherstel alleen als laatste redmiddel wanneer je niet kunt inloggen of je Apple ID-wachtwoord niet opnieuw kunt instellen.

Nadat je accountherstel hebt gestart

Nadat je accountherstel hebt aangevraagd, ontvang je een e-mail met een bevestiging van je verzoek en de datum en tijd waarop je naar verwachting weer toegang krijgt. Deze e-mail komt binnen 72 uur aan.

• Als je je accountherstelverzoek hebt ingediend via webiforgot.apple.com Als je dat apparaat toch gebruikt, wordt het accountherstel mogelijk geannuleerd.

• Om vertragingen te voorkomen, schakel je alle andere apparaten uit die zijn ingelogd met je Apple ID totdat het accountherstel is voltooid.

Wanneer de wachttijd is verstreken, ontvang je een tekstbericht of geautomatiseerd telefoontje van Apple met instructies om weer toegang te krijgen tot je account. Volg deze instructies om weer toegang te krijgen tot je Apple ID.

In sommige gevallen kun je de accountherstelprocedure mogelijk bespoedigen of je wachtwoord onmiddellijk opnieuw instellen door een zescijferige code te verifiëren die naar je primaire e-mailadres is verstuurd. Je kunt de wachttijd wellicht ook verkorten door creditcardgegevens te verstrekken om je identiteit te bevestigen. Als je deze optie krijgt, gaat er een autorisatieverzoek naar de kaartverstrekker.*

De status van je aanvraag controleren

Je kunt op elk moment zien hoelang het nog duurt voordat je account klaar is voor herstel of wanneer er meer informatie komt. Ga gewoon naar iforgot.apple.com en voer je Apple ID in.

Je aanvraag annuleren

• Als je je de gegevens weer herinnert en met succes kunt inloggen, vervalt de wachttijd automatisch en kun je je Apple ID meteen weer gebruiken.

• Volg de instructies in de e-mailbevestiging om een herstelverzoek dat je niet hebt gedaan, te annuleren.

* Apple Pay werkt niet zoals een creditcard. Als je de creditcardinformatie correct invoert en wordt gevraagd om de beveiligingsinformatie opnieuw in te voeren, neem je contact op met je kaartverstrekker. Mogelijk zijn je autorisatieverzoeken door de verstrekker geweigerd.