Accountherstel gebruiken als u uw Apple ID-wachtwoord niet opnieuw kunt instellen

Als u twee-factor-authenticatie gebruikt en niet kunt inloggen of uw wachtwoord niet opnieuw kunt instellen, kunt u weer toegang krijgen na de wachttijd die geldt voor accountherstel.

Wat is accountherstel?

Accountherstel is een procedure die is ontworpen om u weer toegang te geven tot uw Apple ID-account wanneer u niet voldoende informatie hebt om uw wachtwoord opnieuw in te stellen. Om veiligheidsredenen kan het een aantal dagen of nog langer duren voordat u uw account weer kunt gebruiken. Het is natuurlijk vervelend dat u moet wachten, maar het is nodig omdat wij uw account en uw gegevens optimaal beveiligd willen houden.

Probeer uw wachtwoord opnieuw in te stellen voordat u de wachttijd voor accountherstel start. Lees hoe u uw Apple ID-wachtwoord opnieuw instelt op een vertrouwd apparaat of via de Apple Support-app op de iPhone, iPad of iPod touch van een gezinslid. U kunt ook in een Apple Store vragen of u daar een apparaat mag gebruiken.

Gebruik accountherstel alleen als laatste redmiddel wanneer u niet kunt inloggen of uw Apple ID-wachtwoord niet opnieuw kunt instellen.

Nadat u accountherstel hebt gestart

Nadat u accountherstel hebt aangevraagd, ontvangt u een e-mail met een bevestiging van uw verzoek en de datum en tijd waarop u naar verwachting weer toegang krijgt.

• Als u uw verzoek voor accountherstel via iforgot.apple.com hebt ingediend vanuit de browser op uw apparaat, kunt u dat apparaat tijdens het herstel beter niet meer gebruiken. Als u er toch gebruik van maakt, kan het accountherstel worden geannuleerd.
  • Om vertragingen te voorkomen, schakelt u andere apparaten uit die zijn aangemeld met uw Apple ID totdat het accountherstel is voltooid.

Wanneer de wachttijd is verstreken, ontvangt u een tekstbericht of geautomatiseerd telefoontje van Apple met instructies om weer toegang te krijgen tot uw account. Als u deze instructies volgt, krijgt u meteen weer toegang tot uw Apple ID.

In sommige gevallen kunt u de accountherstelprocedure mogelijk bespoedigen of uw wachtwoord onmiddellijk opnieuw instellen door een zescijferige code te verifiëren die naar uw primaire e-mailadres is verstuurd. U kunt de wachttijd wellicht ook verkorten door creditcardgegevens op te geven om uw identiteit te bevestigen. Als u deze optie krijgt, gaat er een autorisatieverzoek naar de kaartuitgever.*

De status van uw aanvraag controleren

U kunt op elk moment zien hoelang het nog duurt voordat uw account klaar is voor herstel of wanneer er meer informatie komt. Ga hiervoor naar iforgot.apple.com en voer uw Apple ID in.

Uw aanvraag annuleren

• Als u zich uw gegevens weer herinnert en met succes kunt inloggen, vervalt de wachttijd automatisch en kunt u uw Apple ID meteen weer gebruiken.
  • Volg de instructies in uw e-mailbevestiging om een herstelverzoek dat u niet hebt gedaan, te annuleren.

* Apple Pay werkt niet zoals een creditcard. Als u de creditcardgegevens correct invoert en u wordt gevraagd om uw beveiligingsinformatie opnieuw in te voeren, neemt u contact op met uw kaartverstrekker. Mogelijk zijn uw autorisatieverzoeken door de verstrekker geweigerd.

Hulp krijgen