Uw Apple ID herstellen wanneer u uw wachtwoord niet opnieuw kunt instellen

Als u twee-factor-authenticatie gebruikt en niet kunt inloggen of uw wachtwoord niet opnieuw kunt instellen, kunt u weer toegang krijgen na de wachttijd die geldt voor accountherstel.

Wat moet u doen?

Accountherstel is een procedure die is ontworpen om u weer toegang te geven tot uw Apple ID-account wanneer u niet voldoende informatie hebt om uw wachtwoord opnieuw in te stellen. Om veiligheidsredenen kan het een aantal dagen of nog langer duren voordat u uw account weer kunt gebruiken.

De Apple Support-app is niet beschikbaar in alle landen of regio's en is niet beschikbaar voor iOS 9 en 10. Als u de Apple Support-app niet kunt downloaden, kunt u uw wachtwoord toch opnieuw instellen en opnieuw toegang krijgen tot uw account met accountherstel.

Wat gebeurt er daarna?

Nadat u accountherstel hebt aangevraagd, ontvangt u een e-mail met een bevestiging van uw verzoek en de datum en tijd waarop u naar verwachting weer toegang krijgt.

Als u uw verzoek voor accountherstel hebt ingediend via iforgot.apple.com vanuit de browser van uw apparaat, kunt u dat apparaat tijdens deze periode beter niet meer gebruiken. Als u dat apparaat toch gebruikt, kan het accountherstel worden geannuleerd.

Als u dat nog niet had geprobeerd voordat u het accountherstel startte, kunt u uw account mogelijk herstellen vanaf een ander vertrouwd apparaat. Als u dat wel al had geprobeerd, kan het gebruik van een ander apparaat waarop u met uw Apple ID bent ingelogd, leiden tot annulering van het accountherstel. Om vertragingen te voorkomen, schakelt u andere apparaten uit totdat het accountherstel is voltooid.

Wanneer de wachttijd is verstreken, ontvangt u een tekstbericht of geautomatiseerd telefoontje van Apple met instructies om weer toegang te krijgen tot uw account. Als u deze instructies volgt, krijgt u meteen weer toegang tot uw Apple ID.

De status controleren of het verzoek intrekken

• U kunt op elk moment zien hoelang het nog duurt voordat uw account klaar is voor herstel of wanneer er meer informatie komt. Ga hiervoor naar iforgot.apple.com en voer uw Apple ID in.
  • Als u zich uw gegevens weer herinnert en met succes kunt inloggen, vervalt de wachttijd automatisch en kunt u uw Apple ID meteen weer gebruiken.
  • Volg de instructies in uw e-mailbevestiging om een herstelverzoek dat u niet heeft gedaan, te annuleren.

Mogelijke opties

In sommige gevallen krijgt u mogelijk opties die de wachttijd tijdens het accountherstel kunnen verkorten. U kunt bijvoorbeeld mogelijk creditcardgegevens verstrekken om uw identiteit te bevestigen. Als u de optie krijgt om uw creditcardgegevens te bevestigen, wordt een autorisatieverzoek naar de verstrekker van de kaart verzonden.*

U kunt de accountherstelprocedure mogelijk ook bespoedigen of uw wachtwoord onmiddellijk opnieuw instellen door een zescijferige code te verifiëren die naar uw primaire e-mailadres is verstuurd.

* Apple Pay werkt niet zoals een creditcard. Als u de creditcardgegevens correct invoert en wordt gevraagd om uw beveiligingsinformatie opnieuw in te voeren, neemt u contact op met uw kaartverstrekker. Mogelijk zijn uw autorisatieverzoeken door de verstrekker geweigerd.

Hulp krijgen

• Neem contact op met Apple Support als u meer hulp nodig hebt. We kunnen wel uw vragen over accountherstel beantwoorden, maar niet uw identiteit controleren of het proces op wat voor manier dan ook bespoedigen.
  • Bent u het wachtwoord van uw Apple ID vergeten maar gebruikt u twee-factor-authenticatie niet? Lees wat u moet doen.