De Woning-app instellen en gebruiken

Doe het licht aan, stel de thermostaat in of stel een scène in om beide te bedienen. Met de Woning-app kunt u eenvoudig en veilig de producten bedienen die u thuis gebruikt. Dit kunt u allemaal doen vanaf uw iPhone, iPad, iPod touch of Mac.

Met de Woning-app kunt u alle accessoires bedienen die "geschikt zijn voor Apple HomeKit". U kunt ook uw woning bedienen met Siri. Of u kunt woningautomatisering instellen en de Woning-app al het werk voor u laten doen. U kunt de bediening met familie en vrienden delen. En u kunt meldingen ontvangen over de activiteiten in uw huis zodat u nooit iets mist.

Aan de slag

Accessoires toevoegen

Gebruik uw iOS-apparaat als u een ​​accessoire wilt toevoegen aan de Woning-app. U kunt geen accessoires toevoegen aan de Woning-app op een Mac. Voordat u uw accessoire instelt, controleert u eerst het volgende:

• Controleer of het accessoire is ingeschakeld en in de buurt is.
  • Kijk in de handleiding van uw accessoire of er extra hardware nodig is om het accessoire met HomeKit te laten werken.

Voer vervolgens deze stappen uit:

1. Open de Woning-app en tik op 'Voeg accessoire toe' of op symbool 'Voeg toe'.
  2. Gebruik de camera op uw iOS-apparaat om de achtcijferige HomeKit-code of de QR-code op het accessoire of in de bijbehorende documentatie te scannen. Als u een iPhone 7 of nieuwer gebruikt en er   op het accessoire staat, kunt u het accessoire toevoegen door uw iPhone er dicht bij te houden.
  3. Als het accessoire wordt weergegeven, tikt u erop. Als u wordt gevraagd om een accessoire aan het netwerk toe te voegen, tikt u op 'Sta toe'.
  4. Geef uw accessoire een naam en wijs het toe aan een kamer zodat u het kunt herkennen in de Woning-app en kunt bedienen met Siri.
  5. Tik op 'Volgende' en vervolgens op 'Gereed'.

Lees hoe u uw HomePod, Apple TV of andere met AirPlay 2 compatibele luidsprekers toevoegt aan de Woning-app.

Voor sommige accessoires, zoals Phillips Hue-lampen en Honeywell-thermostaten, is aanvullende configuratie met de app van de fabrikant vereist.

Gegevens over uw accessoire wijzigen

Nadat u uw accessoire aan uw iOS-apparaat hebt toegevoegd, kunt u daar de gegevens over uw accessoire wijzigen op uw iOS-apparaat of Mac.

• Op een iOS-apparaat: houd een accessoire ingedrukt en tik op 'Instellingen'.
  • Op een Mac: dubbelklik op een accessoire en klik vervolgens op 'Instellingen'.

Vanaf hier kunt u de naam en kamer wijzigen waar het accessoire zich bevindt. Schakel 'Zet in favorieten' in om het accessoire te bedienen in het bedieningspaneel, op de tab 'Woning' en op uw Apple Watch.

U kunt ook accessoires, zoals lampen, groeperen om ze als één accessoire te bedienen.

Lees hoe u de status controleert en meldingen ontvangt voor uw HomeKit-accessoires.

Met het bedieningspaneel kunt u maximaal negen accessoires bedienen die u aan 'Favorieten' hebt toegevoegd.

Uw accessoires bedienen

U kunt Siri gebruiken om uw accessoires in te schakelen en te bedienen.. Of u kunt uw accessoires handmatig bedienen in de Woning-app.

Een accessoire in- of uitschakelen:

• Tik op uw iOS-apparaat op een accessoire.
  • Klik op uw Mac op een accessoire.

Extra functies vinden en aanpassen, zoals regelaars voor helderheid, kleur en temperatuur:

• Houd op uw iOS-apparaat een accessoire ingedrukt.
  • Dubbelklik op uw Mac op een accessoire.

Wilt u uw woning kunnen bedienen wanneer u niet thuis bent? U kunt een woninghub configureren met een HomePod, Apple TV of iPad.

Een scène instellen om meerdere accessoires te bedienen

Met 'Scènes' kunt u tegelijkertijd meerdere accessoires bedienen. U kunt bijvoorbeeld een scène aanmaken met de naam "Ik ben er" die tegelijkertijd alle lichten inschakelt en de voordeur ontgrendelt.

Op een iOS-apparaat:

1. Tik in de Woning-app op symbool 'Voeg toe' in de rechterbovenhoek en tik vervolgens op 'Voeg Scène toe'.
  2. Kies een voorgestelde scène. Of maak een aangepaste scène aan en geef uw scène een naam.
  3. Tik op 'Voeg accessoires toe'.
  4. Tik op de accessoires die u wilt toevoegen en tik vervolgens op 'Gereed'.
  5. Als u de instellingen voor een accessoire wilt aanpassen, houdt u het accessoire ingedrukt. Tik voor een voorbeeld van de scène op 'Test deze scène'. Schakel 'Zet in favorieten' in voor toegang tot uw scène in het bedieningspaneel, het tabblad Woning en Apple Watch.
  6. Tik op 'Gereed'.

Op een Mac:

1. Klik in de Woning-app op symbool 'Voeg toe' en vervolgens op 'Voeg scène toe'.
  2. Kies een voorgestelde scène. Of maak een aangepaste scène aan en geef uw scène een naam.
  3. Klik op 'Voeg accessoires toe'.
  4. Klik op de accessoires die u wilt toevoegen en tik vervolgens op 'Gereed'.
  5. Als u de instellingen voor een accessoire wilt aanpassen, dubbelklikt u erop. Klik voor een voorbeeld van de scène op 'Test deze scène'. Schakel 'Zet in favorieten' in voor toegang tot uw scène in het bedieningspaneel, het tabblad Woning en Apple Watch.
  6. Klik op 'Gereed'.

Als u een scène wilt inschakelen, tikt of klikt u erop. Of vraag het aan Siri. Als u een woninghub configureert, kunt u ook een scène automatiseren.

Als u accessoires uit een scène op uw iOS-apparaat wilt toevoegen of verwijderen, houdt u een scène ingedrukt en tikt u op 'Instellingen'. Dubbelklik op uw Mac op een scène en klik vervolgens op 'Instellingen'.

Accessoires organiseren per kamer en per zone

Organiseer uw accessoires op kamer zodat u kunt bijhouden waar uw accessoires zich bevinden en kamers kunt bedienen met Siri. U kunt ook kamers groeperen in een zone, bijvoorbeeld 'Boven' of 'Beneden'.

Een kamer toevoegen

Op een iOS-apparaat:

1. Tik op het tabblad 'Kamer', tik op het kamersymbool in de linkerbovenhoek en tik vervolgens op 'Kamerinstellingen'.
  2. Tik op 'Voeg kamer toe'.
  3. Geef uw kamer een naam en tik op 'Bewaar'.

Als u tussen verschillende kamers wilt navigeren, tikt u op de tab 'Kamers' onder in het scherm en veegt u vervolgens naar rechts of links over het scherm.

Op een Mac:

1. Ga in de menubalk naar 'Wijzig' > 'Wijzig kamer'.
  2. Klik op 'Kamers'.
  3. Klik op 'Voeg kamer toe'.
  4. Geef uw kamer een naam, klik op 'Bewaar' en klik vervolgens op 'Gereed'.

Als u tussen verschillende kamers wilt navigeren, klikt u op het thuissymbool in de werkbalk en selecteert u vervolgens een kamer. Of ga naar het tabblad 'Kamers' en veeg naar links of rechts met twee vingers op uw trackpad of Magic Mouse.

Accessoires toevoegen aan een kamer

• Op een iOS-apparaat: houd een accessoire ingedrukt, tik op 'Instellingen' > 'Kamer', kies een kamer en tik op 'Gereed'.
  • Op een Mac: dubbelklik op een accessoire en klik op 'Instellingen' in de rechterbovenhoek. Klik vervolgens op 'Kamer', kies een kamer en klik vervolgens op 'Gereed'.

Kamers organiseren in een zone

U kunt kamers groeperen in een zone, zoals 'Boven' of 'Beneden', zodat u verschillende plekken in huis eenvoudig met Siri kunt bedienen.

Op een iOS-apparaat:

1. Tik op het tabblad 'Kamer', tik op het kamersymbool in de linkerbovenhoek en tik vervolgens op 'Kamerinstellingen'.
  2. Tik op een kamer, bijvoorbeeld 'Woonkamer'.
  3. Tik op 'Zone'. Tik op een voorgestelde zone of tik op 'Maak nieuwe aan'.
  4. Tik op 'Gereed'.

Op een Mac:

1. Kies 'Wijzig' > 'Wijzig kamer'.
  2. Klik op 'Kamers' en klik vervolgens op een kamer.
  3. Klik op 'Zone', klik vervolgens op een voorgestelde zone of klik op 'Maak nieuwe aan'.
  4. Klik op 'Gereed'.

Uw woning of accessoires verwijderen

Als u een ​​accessoire uit de Woning-app wilt verwijderen:

• Op een iOS-apparaat: houd een accessoire ingedrukt, tik op 'Instellingen', scrol vervolgens naar de onderkant en tik op 'Verwijder accessoire'.
  • Op een Mac: dubbelklik op een accessoire, klik op 'Instellingen', scrol omlaag en klik op 'Verwijder accessoire'.

Als u uw woning uit de Woning-app verwijdert, worden al uw gegevens verwijderd, zoals accessoires, scènes, automatiseringen en personen die u hebt uitgenodigd om uw woning te beheren. U moet ook al uw accessoires opnieuw instellen voordat u ze opnieuw kunt configureren. Als u een accessoire opnieuw wilt instellen, kijkt u of er een knopje op het accessoire zit, raadpleegt u de handleiding of neemt u contact op met de fabrikant.

Als u uw Woning en alle bijbehorende gegevens uit de Woning-app wilt verwijderen:

• Op een iOS-apparaat: tik op het symbool van Woninginstellingen in de linkerbovenhoek, scrol vervolgens naar beneden en tik op 'Verwijder woning'.
  • Op een Mac: ga naar 'Wijzig' > 'Wijzig woning', scrol vervolgens naar beneden en klik op 'Verwijder woning'.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.