Muziek- en videomateriaal uit de Apple Music-catalogus toevoegen en downloaden

Als Apple Music-abonnee kunt u materiaal uit de hele Apple Music-catalogus toevoegen aan uw bibliotheek. U kunt materiaal ook downloaden om ernaar te luisteren of te kijken wanneer u geen internetverbinding hebt.

Een iPhone X met daarop het gedeelte 'Ontdekken' van de Muziek-app

Om materiaal te kunnen toevoegen of downloaden, moet u een abonnement nemen op Apple Music en iCloud-muziekbibliotheek inschakelen op al uw apparaten.

Wanneer u materiaal aan uw bibliotheek toevoegt, kunt u ook vanaf al uw andere apparaten bij dit materiaal. U moet dan wel op al uw apparaten ingelogd zijn met dezelfde Apple ID.

Materiaal dat u hebt toegevoegd, kunt u downloaden op uw iOS-apparaten of computers, zodat u ernaar kunt luisteren of kijken wanneer u geen internetverbinding hebt. U moet het materiaal downloaden op elk apparaat waarop u het offline wilt beluisteren.

Er zijn geen kosten verbonden aan het downloaden of toevoegen van materiaal. Meer informatie over Apple Music en hoe u zich kunt aanmelden. Als u geen abonnement op Apple Music hebt, maar wel materiaal wilt downloaden op uw apparaat, kunt u muziek kopen in de iTunes Store-app op uw iOS-apparaat of in iTunes op uw Mac of pc.

De functies van Apple Music kunnen per land of regio verschillen. Lees hier wat er in uw land of regio beschikbaar is.

Materiaal toevoegen

Als u materiaal wilt toevoegen, zoekt u eerst het gewenste materiaal op. Vervolgens volgt u de stappen voor uw apparaat.

Wanneer u in Apple Music een album bekijkt, ziet u soms het grijze stersymbool links naast de titel van een nummer. De ster geeft aan dat het nummer een van de meest beluisterde Apple Music-nummers is. Als u op zoek bent naar hitnummers, let dan op de ster.

Een iPhone met daarop het album 'Voicenotes' van Charlie Puth in de Muziek-app

Op uw iPhone, iPad, iPod touch of Android-apparaat

1. Open de Muziek-app op uw iOS-apparaat of de Apple Music-app op uw Android-apparaat en zoek iets dat u aan uw bibliotheek wilt toevoegen.
  2. Tik op het plusteken om een enkel nummer toe te voegen of tik op '+VOEG TOE' om een heel album, een hele afspeellijst of videomateriaal toe te voegen.

Nummers, albums en video's die u toevoegt, vindt u in terug in uw bibliotheek, en afspeellijsten in 'Bibliotheek' > 'Afspeellijsten'.

Op een Mac of pc

Een iTunes-venster met daarin het album 'Voicenotes' van Charlie Puth

1. Open iTunes op de Mac of pc en zoek iets dat u aan uw bibliotheek wilt toevoegen.
  2. Klik op het plusteken om een enkel nummer toe te voegen of tik op '+VOEG TOE' om een heel album, een hele afspeellijst of videomateriaal toe te voegen.

Nummers, albums en video's die u toevoegt, vindt u in terug in uw bibliotheek, en afspeellijsten in de navigatiekolom van de bibliotheek onder 'Apple Music-afspeellijsten'.

Op een Apple Watch Series 3 of nieuwer

U kunt nummers toevoegen vanuit de Radio-app.

1. Open de Radio-app.
  2. Wanneer u een nummer hoort dat u aan uw bibliotheek wilt toevoegen, tikt u op het symbool 'Meer opties' en vervolgens op '+ Voeg toe aan bibliotheek'.

Materiaal downloaden

U kunt materiaal downloaden uit de Apple Music-catalogus of uit uw iCloud-muziekbibliotheek. Als het materiaal zich nog niet in uw bibliotheek bevindt, moet u het daar eerst aan toevoegen voordat u het kunt downloaden.

Als u een item wilt downloaden, zoekt u het eerst op in uw bibliotheek en zoekt u naar het Download-symbool dat erbij staat. Tik of klik op het Download-symbool om het item naar uw apparaat te downloaden. Wanneer u op uw iOS-apparaat een heel album of een afspeellijst downloadt, verandert het Download-symbool in  'GEDOWNLOAD' wanneer het downloaden voltooid is.

Gebruik de Watch-app op uw iPhone om muziek toe te voegen op uw Apple Watch.

Als u 'Automatische downloads' hebt ingeschakeld, wordt materiaal dat u aan uw bibliotheek toevoegt, automatisch naar uw apparaat of computer gedownload. U ziet dan geen Download-symbool.

U kunt materiaal op maximaal tien apparaten downloaden. Dit materiaal is alleen toegankelijk als uw Apple Music-abonnement actief is.

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.