Muziek van Apple Music toevoegen en downloaden of muziek kopen in de iTunes Store

Als u een abonnement hebt op Apple Music, gebruikt u de Apple Music-app om nummers te downloaden of toe te voegen aan uw bibliotheek. Als u een nummer wilt kopen of als u geen abonnement hebt op Apple Music, kunt u de iTunes Store gebruiken.

Apple Music gebruiken om muziek te downloaden of toe te voegen aan uw bibliotheek

Voordat u Apple Music kunt gebruiken, moet u zich erop abonneren.

Op een iPhone, iPad, iPod touch of Android-apparaat

1. Op een iPhone, iPad of iPod touch opent u de Muziek-app. Op een Android-apparaat opent u de Apple Music-app.
  2. Zoek muziek die u aan uw bibliotheek wilt toevoegen.
  3. Tik op de knop 'Voeg toe'  om een nummer toe te voegen aan uw bibliotheek. Om een volledig album of een volledige afspeellijst toe te voegen, tikt u op '+VOEG TOE'.
  4. Als u muziek wilt downloaden om deze offline te beluisteren, voegt u deze toe aan uw bibliotheek. Vervolgens tikt u op de downloadknop .
  5. Om op al uw apparaten toegang te krijgen tot uw muziekbibliotheek, schakelt u 'Synchroniseer bibliotheek' in.

Op een computer

1. Open de Muziek-app of iTunes.
  2. Zoek muziek die u aan uw bibliotheek wilt toevoegen.
  3. Klik op de knop 'Voeg toe'  om een nummer toe te voegen aan uw bibliotheek. Om een volledig album of een volledige afspeellijst toe te voegen, klikt u op '+Voeg toe'.
  4. Als u muziek wilt downloaden om deze offline te beluisteren, voegt u deze toe aan uw bibliotheek. Vervolgens klikt u op de downloadknop . U kunt ook een afspeellijst in de navigatiekolom zoeken en klikken op de downloadknop .
  5. Om op al uw apparaten toegang te krijgen tot uw muziekbibliotheek, schakelt u 'Synchroniseer bibliotheek' in.

Muziek in de iTunes Store kopen

Als u geen abonnement hebt op Apple Music of als u een nummer wilt kopen, kunt u muziek kopen in de iTunes Store.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Open de iTunes Store-app.
  2. Tik onderaan het scherm op 'Muziek'.
  3. Zoek het gewenste nummer of album en tik op de prijs om het te kopen.
  4. De muziek verschijnt in de bibliotheek van de Apple Music-app. Als u muziek wilt downloaden om deze offline te beluisteren, tikt u op de downloadknop .

Op een Mac met macOS Catalina

1. Open de Apple Music-app.
  2. Gebruik de zoekbalk om het gewenste nummer of album te vinden.
  3. Klik op de knop 'iTunes Store' onder de volumeregelaars. Ziet u de iTunes Store niet?
    De Apple Music-app op een Mac met de knop 'iTunes Store' onder de volumeregelaars, naast de knop 'Jouw bibliotheek'.
  4. Klik op de prijs om het nummer of album te kopen.
  5. De muziek verschijnt in uw bibliotheek. Als u muziek wilt downloaden zodat u deze offline kunt beluisteren, zoekt u het nummer of album in uw bibliotheek en tikt of klikt u op de downloadknop

Op een pc of Mac met macOS Mojave of lager

1. Open iTunes.
  2. Kies 'Muziek' in het venstermenu en klik vervolgens op 'Store' in de navigatiebalk.
  3. Zoek het gewenste nummer of album en klik op de prijs om het te kopen.
  4. De muziek verschijnt in uw bibliotheek.Als u muziek wilt downloaden zodat u deze offline kunt beluisteren, zoekt u het nummer of album in uw bibliotheek en tikt of klikt u op de downloadknop

Als u de iTunes Store niet ziet staan op uw Mac

1. Open de Apple Music-app.
  2. In de menubalk kiest u 'Muziek' > 'Voorkeuren'.
  3. Ga naar 'Algemeen' en selecteer 'iTunes Store'.
  4. Klik op 'OK'.

Meer informatie

De beschikbaarheid van Apple Music kan per land of regio verschillen. Lees hier wat er in uw land of regio beschikbaar is.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.