Een reservekopie van een Apple Watch maken

Lees hier hoe er een reservekopie van je Apple Watch-gegevens wordt gemaakt en wat in de reservekopie wordt opgenomen.

Hoe Apple Watch een reservekopie van je gegevens maakt

Er wordt een reservekopie van je Apple Watch-gegevens gemaakt op de iPhone waarmee deze is gekoppeld.* Dit gebeurt automatisch zolang je iPhone en Apple Watch zich dicht bij elkaar bevinden. Je hoeft dus niets te doen om reservekopieën van je Apple Watch te maken.

Als je je Apple Watch loskoppelt van je iPhone, wordt er een volledige reservekopie van de Apple Watch gemaakt op je iPhone, om ervoor te zorgen dat de meest recente gegevens worden bewaard. Je kunt de reservekopie met Apple Watch-gegevens op je iPhone gebruiken als je ooit je Apple Watch moet herstellen of als je een nieuwe Apple Watch configureert.

Wanneer je een reservekopie van je iPhone maakt in iCloud of op je computer, bevat de iPhone-reservekopie ook de gegevens van je Apple Watch. Dit betekent dat wanneer je een nieuwe iPhone configureert en deze herstelt met een reservekopie, je meest recente Apple Watch-gegevens ook worden hersteld.

* Als je een Apple Watch hebt geconfigureerd voor een gezinslid dat geen iPhone heeft, wordt er rechtstreeks in iCloud een reservekopie van de Apple Watch-gegevens gemaakt. Meer informatie over reservekopieën voor een Apple Watch die je hebt geconfigureerd voor een gezinslid.

De reservekopie van een Apple Watch bevat het volgende:

• Appspecifieke gegevens (voor ingebouwde apps) en instellingen (voor ingebouwde apps en apps van derden). Bijvoorbeeld: Kaarten, afstanden, eenheden en je instellingen voor Mail, Agenda, Aandelen en Weer.
  • Appindeling op het beginscherm
  • Wijzerplaatinstellingen, inclusief de huidige wijzerplaat, aanpassingen en volgorde
  • Algemene systeeminstellingen, zoals helderheid, geluid en haptische instellingen
  • Gezondheids- en fitnessgegevens, zoals geschiedenis, medailles, de kalibratiegegevens van Work-out en Activiteit van de Apple Watch en door de gebruiker ingevoerde gegevens. (Als je een reservekopie van de gezondheids- en fitnessgegevens wilt maken, moet je iCloud of een versleutelde reservekopie op je computer gebruiken)
  • Instellingen voor meldingen
  • Afspeellijsten, albums en mixen die gesynchroniseerd worden naar je Apple Watch, en je muziekinstellingen
  • De instelling voor gesproken feedback van Siri die bepaalt wanneer Siri spreekt
  • Gesynchroniseerd fotoalbum (om te zien welk album wordt gesynchroniseerd, open je de Watch-app, tik je op het tabblad 'Mijn Watch' en tik je op 'Foto's' > 'Synchroniseer album')
  • Tijdzone

Het volgende wordt niet opgenomen in een reservekopie van je Apple Watch:

• Bluetooth-koppelingen
  • De creditcards of betaalkaarten die op je Apple Watch voor Apple Pay worden gebruikt
  • Toegangscode voor de Apple Watch
  • Berichten*

* Als je apparaten iCloud en Berichten in iCloud gebruiken, worden je iMessages en sms- en mms-berichten automatisch bewaard in iCloud.

Als je gezinsconfiguratie hebt gebruikt voor de Apple Watch van een gezinslid

Reservekopieën voor een Apple Watch die je voor een gezinslid beheert, worden rechtstreeks in de iCloud-account van het gezinslid bewaard wanneer de Watch is aangesloten op een stopcontact en is verbonden met een wifinetwerk.

Als je iCloud-reservekopieën voor die Watch wilt uitschakelen, open je de Instellingen-app op de beheerde Apple Watch, ga je naar '[accountnaam]' > 'iCloud' > 'iCloud-reservekopie' en schakel je 'iCloud-reservekopie' uit.