Een reservekopie van een Apple Watch maken

Lees hier hoe er een reservekopie van uw Apple Watch-gegevens wordt gemaakt en wat in de reservekopie wordt opgenomen.

Hoe Apple Watch een reservekopie van uw gegevens maakt

Er wordt een reservekopie van uw Apple Watch-gegevens gemaakt op de iPhone waarmee deze is gekoppeld.* Dit gebeurt automatisch zolang uw iPhone en Apple Watch zich dicht bij elkaar bevinden. U hoeft dus niets te doen om reservekopieën van uw Apple Watch te maken.

Als u uw Apple Watch loskoppelt van uw iPhone, wordt er een volledige reservekopie van de Apple Watch gemaakt op uw iPhone, om ervoor te zorgen dat de meest recente gegevens worden bewaard. U kunt de reservekopie met Apple Watch-gegevens op uw iPhone gebruiken als u ooit uw Apple Watch moet herstellen of als u een nieuwe Apple Watch configureert.

Wanneer u een reservekopie van uw iPhone maakt in iCloud of op uw computer, bevat de iPhone-reservekopie ook de gegevens van uw Apple Watch. Dit betekent dat wanneer u een nieuwe iPhone configureert en deze herstelt met een reservekopie, uw meest recente Apple Watch-gegevens ook worden hersteld.

* Als u een Apple Watch hebt geconfigureerd voor een gezinslid dat geen iPhone heeft, wordt er rechtstreeks in iCloud een reservekopie van de Apple Watch-gegevens gemaakt.

De reservekopie van een Apple Watch bevat het volgende:

• Appspecifieke gegevens (voor ingebouwde apps) en instellingen (voor ingebouwde apps en apps van derden). Bijvoorbeeld: Kaarten, afstanden, eenheden en uw instellingen voor Mail, Agenda, Aandelen en Weer.
  • Appindeling op het beginscherm
  • Wijzerplaatinstellingen, inclusief de huidige wijzerplaat, aanpassingen en volgorde
  • Dock-instellingen, inclusief de volgorde (favorieten of recent geopend) en beschikbare apps
  • Algemene systeeminstellingen, zoals helderheid, geluid en haptische instellingen
  • Gezondheids- en fitnessgegevens, zoals geschiedenis, medailles, de kalibratiegegevens van Work-out en Activiteit van de Apple Watch en door de gebruiker ingevoerde gegevens. (Als u een reservekopie van de gezondheids- en fitnessgegevens wilt maken, moet u iCloud of een versleutelde reservekopie op uw computer gebruiken)
  • Instellingen voor meldingen
  • Afspeellijsten, albums en mixen die gesynchroniseerd worden naar uw Apple Watch, en uw muziekinstellingen
  • De instelling voor gesproken feedback van Siri die bepaalt wanneer Siri spreekt
  • Gesynchroniseerd fotoalbum (om te zien welk album wordt gesynchroniseerd, opent u de Watch-app, tikt u op het tabblad 'Mijn Watch' en tikt u op 'Foto's' > 'Geselecteerd album')
  • Tijdzone

Het volgende wordt niet opgenomen in een reservekopie van uw Apple Watch:

• Bluetooth-koppelingen
  • De creditcards of betaalkaarten die op uw Apple Watch voor Apple Pay worden gebruikt
  • Toegangscode voor de Apple Watch
  • Berichten*

* Als uw apparaten iCloud en Berichten in iCloud gebruiken, worden uw iMessages en sms- en mms-berichten automatisch bewaard in iCloud.