De Activiteit-app op een Apple Watch gebruiken

Met de Activiteit-app op een Apple Watch kunt u bijhouden hoeveel u dagelijks beweegt, sport en staat.

U hebt deze drie doelen bereikt!

Uw activiteiten bijhouden

Om te beginnen, opent u de app op uw Apple Watch en voert u informatie over uzelf in. Uw Apple Watch laat u weten wanneer u uw doelen bereikt en er worden suggesties en aanmoediging aangeboden om u te helpen uw ringen te sluiten. Lees hieronder hoe u elke ring kunt sluiten.

Bewegen

De cirkel 'Bewegen' toont hoeveel actieve calorieën u tot nu toe hebt verbrand. Behaal uw dagelijkse bewegingsdoel door elke dag actieve calorieën te verbranden. De actieve calorieën, in tegenstelling tot de niet-actieve, zijn de calorieën die u verbrandt doordat u staat of beweegt. Hulp bij het verkrijgen van krediet voor bewegen en trainen.

Meer informatie over hoe u uw bewegingsdoel wijzigt:

1. Open de Activiteit-app op de Apple Watch.
  2. Ga naar uw ringen en druk stevig op het scherm.
  3. Tik om het aantal actieve calorieën voor uw dagelijkse bewegingsdoel te verhogen of te verlagen.
    Wijzig uw dagelijkse bewegingsdoel: 450 calorieën.
  4. Tik op 'Werk bij' wanneer u klaar bent.

U kunt het bewegingsdoel wijzigen, maar niet uw doelen voor trainen of staan.

Trainen

De cirkel 'Trainen' toont hoeveel minuten intense activiteit u tot nu toe achter de rug hebt. Bereik uw dagelijkse trainingsdoel door elke dag minstens 30 minuten te trainen. U kunt uw doel voor trainen niet wijzigen, maar u kunt wel uw bewegingsdoel wijzigen.

Meer informatie over hoe u uw trainingsdoel bereikt

Staan

De cirkel 'Staan' toont de uren dat u hebt gestaan en bewogen gedurende minstens één minuut. Bereik uw dagelijkse staandoel door minstens één minuut van twaalf verschillende uren op een dag te bewegen. Zelfs als u de hele dag staat, moet u rondlopen.

Als u aangeeft dat u een rolstoel gebruikt, schakelt de cirkel 'Staan' naar de cirkel 'Rollen'. 'Rollen' geeft uren weer waarin u minimaal één minuut uw rolstoel hebt voortbewogen.

U kunt uw doel voor staan of rollen niet wijzigen, maar u kunt wel uw bewegingsdoel wijzigen.

Uw activiteitgeschiedenis bekijken

U kunt uw voortgang van de dag op uw Apple Watch bekijken of uw hele geschiedenis bekijken via de Activiteit-app op uw iPhone.

Op uw telefoon

1. Open de Activiteit-app op uw iPhone.
  2. Tik op het tabblad 'Geschiedenis' voor details over uw activiteit van die dag. Op de kalender verschijnt een groene stip naast de dagen waarop u een work-out hebt gedaan.
    Activiteitgeschiedenis voor juni.
  3. Tik op een dag voor meer informatie.
  4. Voor informatie over een work-out, zoals uw route of totale afstand, tikt u op het tabblad 'Work-outs'. Vervolgens tikt u op het item.*

Op een Apple Watch

1. Open de Activiteit-app op de Apple Watch.
  2. Veeg omhoog voor details voor elke ring.
    Doelen voor bewegen, trainen en staan op de Apple Watch.
  3. Veeg nogmaals omhoog om meer te zien, zoals het totale aantal stappen, uw afstand en work-outs.
  4. Druk stevig op het scherm en tik vervolgens op 'Weekoverzicht' om uw weekoverzicht te zien.

Herinneringen instellen

1. Open de Apple Watch-app op de iPhone.
  2. Tik op het tabblad 'Mijn Watch' en tik op 'Activiteit'.
  3. Kies uw meldingen en herinneringen. Coachingmeldingen worden bijvoorbeeld gebaseerd op uw eerdere voortgang.
    Instellingen voor Activiteit in de Watch-app op de iPhone.

* De statistieken die worden weergegeven, zijn afhankelijk van het type work-out. Route is bijvoorbeeld beschikbaar voor work-outs als buiten wandelen, hardlopen, zwemmen in open water of fietsen wanneer u GPS hebt.