Over de externe kenmerken en poorten van iMac en iMac Pro

Lees hier over de externe kenmerken en poorten aan de voor- en achterzijde van deze computers.

Meer informatie over eerdere modellen vindt u in de productspecificaties van die modellen. U kunt de poorten op uw Mac ook identificeren aan de hand van hun vorm.

iMac Pro-modellen geïntroduceerd in 2017

Voorpaneel

Retina 5K-display
Het heldere 27-inch Retina 5K-scherm heeft een resolutie van 5120 x 2880 en ondersteunt brede kleurweergave (P3).

1080p FaceTime HD-camera
Voer videogesprekken met FaceTime en maak foto's en video's met de camera bovenaan het scherm. Als het lampje brandt, is de camera ingeschakeld.

Luidsprekers en microfoons
Onderdruk ongewenste geluiden, maak uw stem duidelijker en spreek met Siri via de vier ingebouwde microfoons. De samenwerking tussen de microfoons en de stereoluidsprekers maakt het gebruik van FaceTime en deelname aan videoconferenties een stuk prettiger.

Achterpaneel

Koptelefoonaansluiting van 3,5 mm
Sluit een stereokoptelefoon aan voor een hoogwaardige geluidskwaliteit wanneer u films afspeelt of uw favoriete muziek beluistert.

SDXC-kaartsleuf
Zet foto's, video's en gegevens over van en naar een iMac Pro met behulp van SD-kaarten met een hoge capaciteit. De SDXC-kaartsleuf ondersteunt SD-kaarten met prestaties tot UHS-II.

USB 3-poorten
Sluit een iPad, iPhone, iPod, digitale camera, videocamera, extern opslagapparaat of printer snel en eenvoudig aan. De USB 3-poorten van de iMac Pro ondersteunen USB 3- en USB 2-apparaten.

Thunderbolt 3 (USB-C)-poorten
Sluit Thunderbolt 3- en USB-C-apparaten of -beeldschermen aan. Of gebruik een adapter om Thunderbolt 2-randapparaten, een beeldscherm of projector en meer aan te sluiten.

10 Gigabit Ethernet (RJ-45)-poort
Nbase-T Ethernet-technologie ondersteunt meerdere overdrachtssnelheden tot maximaal 10 Gbit/s via standaard koperkabels met getwiste aderparen met een maximale lengte van 100 meter. Afhankelijk van het apparaat dat u wilt aansluiten, het type kabel, de gebruikte technologie en de lengte van de kabel, wordt de hoogste koppelingssnelheid automatisch onderhandeld. Meer informatie over Ethernet-snelheden op een iMac Pro.

Door de gebruiker installeerbare VESA-montagebeugel

U kunt de voet van een iMac Pro vervangen door een VESA-montagebeugel. Met de VESA-montageadapterset voor iMac Pro kunt u een iMac Pro bevestigen aan elke wandsteun, bureaustandaard of scharnierende arm die compatibel is met VESA.

iMac-computers geïntroduceerd in 2017 of later

Voorpaneel

Omgevingslichtsensor
De iMac gebruikt de omgevingslichtsensor om de helderheid van het scherm aan te passen aan de lichtomstandigheden.

FaceTime HD-camera
Met de FaceTime HD-camera kunt u met FaceTime videochatten via een breedbandnetwerkverbinding, foto's maken met Photo Booth of video opnemen met iMovie. Een groen indicatielampje licht op wanneer de camera in gebruik is.

Microfoon
De ingebouwde microfoon ondersteunt opnamen met een bitdiepte van 16, 20 of 24 bits per sample en een samplefrequentie van 44,1 kHz, 48 kHz of 96 kHz. Audio die met de microfoon is opgenomen, wordt weergegeven als stereogegevensstroom met identieke gegevens in het linker- en rechterkanaal. U kunt de microfoonversterking van -16 dB tot +30 dB aanpassen.

Achterpaneel

Koptelefoonaansluiting van 3,5 mm
De koptelefoonuitgang ondersteunt een stereogegevensstroom met een bitdiepte van 16, 20 of 24 bits per sample en een samplefrequentie van 44,1 kHz of 48 kHz. Het volume van de koptelefoonuitgang kan worden aangepast tussen 0,0 dB en -43,0 dB.

Tijdens het afspelen van een sinusgolf van 1 kHz met een spanningsniveau van -3 dBFS, een samplediepte van 24-bits, een uitvoersamplefrequentie van 44,1 kHz en een belasting van 100 k (tenzij anders opgegeven) heeft de audio-uitvoer de volgende nominale specificaties:

• Type aansluiting: 3,5 mm (1/8-inch) stereocombo
  • Maximale uitgangsspanning: 1,4 VRMS (+5,15 dBu)
  • Uitgangsimpedantie: <24 ohm
  • Frequentierespons: 20 Hz tot 20 kHz, +0,5 dB/-3 dB
  • Signaal-ruisverhouding (SNR): >90 dB
  • Totale harmonische vervorming + ruis (THD+N): <-80 dB (0,007%)
  • Kanaalscheiding: > 85 dB

SDXC-kaartsleuf (Secure Digital Extended Capacity)
Met de ingebouwde SDXC-kaartsleuf kan de iMac gegevens lezen van en schrijven naar SD-media. De sleuf accepteert standaard SD-kaarten (Secure Digital) met een capaciteit van 4 MB tot 4 GB, SDHC-kaarten (Secure Digital High Capacity) met een capaciteit van 4 GB tot 32 GB en SDXC-kaarten (Secure Digital Extended Capacity) met een capaciteit van 32 GB en hoger. Lees hier meer over de SD- en SDXC-kaartsleuf.

USB 3-poorten
De iMac heeft vier USB 3.0-compatibele poorten. Op deze poorten kunt u USB 3.0-, USB 2.0- en USB 1.1-compatibele apparaten aansluiten. Lees hier meer over het gebruik van USB-apparaten met een Mac.

Thunderbolt 3 (USB-C)-poorten
De iMac heeft ook twee Thunderbolt 3 (USB-C)-poorten. Thunderbolt 3 is een I/O-technologie waarmee apparaten op de computer kunnen worden aangesloten met snelheden tot 40 Gbps. Thunderbolt 3 combineert gegevensoverdracht, video-uitvoer en oplaadmogelijkheden in één compacte connector. Thunderbolt 3 biedt hogere snelheden dan Thunderbolt 2: tot 40 Gbps bij gebruik van een kabel die compatibel is met Thunderbolt 3. Thunderbolt 3 ondersteunt ook USB 3.1 Gen 2-connectiviteit bij maximaal 10 Gbps en kan per poort een vermogen van 15 W leveren aan externe apparaten.

Ethernet-poort (10/100/1000Base-T)
iMac-computers hebben een ingebouwde Ethernet-poort die geschikt is voor 10Base-T/UTP-, 100Base-TX- en 1000Base-T Gigabit. U kunt de iMac met een Ethernet-kabel aansluiten op een DSL-modem, hub, switch of router of op een andere Mac-computer. Het aangesloten apparaat kan een 10Base-T-, 100Base-T- of 1000Base-T-apparaat zijn. De poort detecteert automatisch welk type apparaat is aangesloten. U hoeft geen crossover-Ethernet-kabel te gebruiken om de computer aan te sluiten op andere Ethernet-apparaten. De Ethernet-poort ondersteunt de configuratie van Ethernet-frames die groter zijn dan 1500 MTU (Maximum Transmission Unit).

Sleuf voor Kensington-beveiligingsslot
Beveilig uw iMac via de sleuf voor het Kensington-slot. Deze vindt u onder de aansluiting van de voedingskabel.

iMac-modellen geïntroduceerd in 2012 t/m 2015

Voorpaneel

Omgevingslichtsensor
De iMac gebruikt de omgevingslichtsensor om de helderheid van het scherm aan te passen aan de lichtomstandigheden.

Twee microfoons
De twee microfoons werken onafhankelijk van alle andere audio-invoerpoorten en zijn altijd beschikbaar. De ingebouwde microfoons ondersteunen opnamen met een bitdiepte van 16, 20 of 24 bits per sample en een samplefrequentie van 44,1 kHz, 48 kHz of 96 kHz. Audio die met de microfoon is opgenomen, wordt weergegeven als stereogegevensstroom met identieke gegevens in het linker- en rechterkanaal. U kunt de microfoonversterking van -16 dB tot +30 dB aanpassen. De twee microfoons vormen samen een microfoonarray en zorgen zo voor meer precisie bij het gebruik van Dicteren en voor onderdrukking van achtergrondgeluiden tijdens FaceTime-videochats.

FaceTime HD-camera
Met de FaceTime HD-camera kunt u met FaceTime videochatten via een breedbandnetwerkverbinding, foto's maken met Photo Booth of video opnemen met iMovie. Een groen indicatielampje licht op wanneer de camera in gebruik is.

Achterpaneel

Koptelefoonaansluiting van 3,5 mm (lijn-/koptelefoonuitgang)
De koptelefoonuitgang wordt automatisch geselecteerd voor audio-uitvoer als er geen extern optisch digitaal S/PDIF-uitvoerapparaat (Sony/Philips Digital Interface Format) wordt gedetecteerd. De koptelefoonuitgang ondersteunt een stereogegevensstroom met een bitdiepte van 16, 20 of 24 bits per sample en een samplefrequentie van 44,1 kHz, 48 kHz of 96 kHz. Het volume van de koptelefoonuitgang kan worden aangepast tussen 0,0 dB en -43,0 dB.

Tijdens het afspelen van een sinusgolf van 1 kHz met een spanningsniveau van -3 dBFS, een samplediepte van 24-bits, een uitvoersamplefrequentie van 44,1 kHz en een belasting van 100 k (tenzij anders opgegeven) heeft de audio-uitvoer de volgende nominale specificaties:

• Type aansluiting: 3,5 mm (1/8-inch) stereocombo
  • Maximale uitgangsspanning: 1,4 VRMS (+5,15 dBu)
  • Uitgangsimpedantie: <24 ohm
  • Frequentierespons: 20 Hz tot 20 kHz, +0,5 dB/-3 dB
  • Signaal-ruisverhouding (SNR): >90 dB
  • Totale harmonische vervorming + ruis (THD+N): <-80 dB (0,007%)
  • Kanaalscheiding: > 85 dB

Koptelefoonaansluiting van 3,5 mm: optische digitale S/PDIF-uitgang
De optische digitale S/PDIF-uitgang wordt automatisch geselecteerd wanneer een optisch digitaal S/PDIF-uitvoerapparaat wordt gedetecteerd op de externe, gecombineerde audiopoort. De optische digitale S/PDIF-uitgang ondersteunt de audiostructuren Pulse-Code Modulation (PCM) en Arc Consistency Algorithm 3 (AC-3) met de volgende kenmerken voor stereogegevensstromen:

• PCM: 16, 20 of 24 bits per sample met samplefrequentie van 44,1 kHz, 48 kHz of 96 kHz
  • AC-3: 16 bits per sample met samplefrequentie van 44,1 kHz, 48 kHz, 88,2 kHz, 96 kHz

De kanaalstatus van de optische S/PDIF-uitgang is conform de consumentenmodus voor digitale audio van Internationale Elektrotechnische Commissie (IEC) 60958-3.

Tijdens het afspelen van een sinusgolf van 1 kHz (S/PDIF uitvoerstructuur met een uitgangsniveau van 0 dBFS, een samplefrequentie van 44,1 kHz, een samplediepte van 24-bits, tenzij anders opgegeven) heeft de digitale audio-uitvoer de volgende nominale specificaties:

• Type aansluiting: 3,5 mm (1/8-inch) stereocombo
  • Signaal-ruisverhouding (SNR) digitale audio: >130 dB
  • Totale harmonische vervorming + ruis (THD+N) digitale audio: <-130 dB (0,00003%)

SDXC-kaartsleuf (Secure Digital Extended Capacity)
Met de ingebouwde SDXC-kaartsleuf kan de iMac gegevens lezen van en schrijven naar SD-media. De sleuf accepteert standaard SD-kaarten (Secure Digital) met een capaciteit van 4 MB tot 4 GB, SDHC-kaarten (Secure Digital High Capacity) met een capaciteit van 4 GB tot 32 GB en SDXC-kaarten (Secure Digital Extended Capacity) met een capaciteit van 32 GB en hoger. Lees hier meer over de SD- en SDXC-kaartsleuf.

USB 3-poorten
De iMac heeft vier USB 3.0-compatibele poorten. Op deze poorten kunt u USB 3.0-, USB 2.0- en USB 1.1-compatibele apparaten aansluiten. Lees hier meer over het gebruik van USB-apparaten met een Mac.

Thunderbolt 2-poorten
De iMac heeft ook twee poorten die Thunderbolt en Thunderbolt 2 ondersteunen. Thunderbolt is een I/O-technologie (input/output) die beeldschermen met hoge resolutie en hoogwaardige gegevensapparaten ondersteunt. Thunderbolt biedt twee kanalen via dezelfde connector met een doorvoer in beide richtingen van elk 10 Gbps.

iMac-modellen die in 2014 en 2015 zijn geïntroduceerd, zijn uitgerust met Thunderbolt 2. Hierdoor zijn hogere snelheden mogelijk (tot 20 Gbps).

Thunderbolt- en Thunderbolt 2-poorten ondersteunen deze uitvoermodi voor digitale video:

• Mini DisplayPort-uitvoer bij gebruik van een Mini DisplayPort-naar-Mini DisplayPort-kabel (optioneel)
  • DVI-uitvoer bij gebruik van een Mini DisplayPort-naar-DVI-adapter (optioneel)
  • VGA-uitvoer bij gebruik van een Mini DisplayPort-naar-VGA-adapter (optioneel)
  • Dual-Link DVI-uitvoer bij gebruik van een Mini DisplayPort-naar-dual-link-DVI-adapter. Biedt ondersteuning voor 30-inch Apple Cinema HD Display (optioneel)
  • HDMI-audio- en video-uitvoer bij gebruik van een Mini DisplayPort-naar-HDMI-adapter van een andere fabrikant
  • Modus Doelbeeldscherm, waarmee bepaalde iMac-modellen kunnen fungeren als beeldscherm voor een andere Mac die met een Thunderbolt-naar-Thunderbolt-kabel is aangesloten. Deze functie is niet beschikbaar op iMac-modellen die eind 2014 of later zijn geïntroduceerd.

Ethernet-poort (10/100/1000Base-T)
iMac-computers hebben een ingebouwde Ethernet-poort die geschikt is voor 10Base-T/UTP-, 100Base-TX- en 1000Base-T Gigabit. Met een Ethernet-kabel kunt u de iMac aansluiten op een kabel- of DSL-modem, hub, switch of router of op een andere Mac-computer. Het aangesloten apparaat kan een 10Base-T-, 100Base-T- of 1000Base-T-apparaat zijn. De poort detecteert automatisch welk type apparaat is aangesloten. U hoeft geen crossover-Ethernet-kabel te gebruiken om de computer aan te sluiten op andere Ethernet-apparaten. De Ethernet-poort ondersteunt de configuratie van Ethernet-frames die groter zijn dan 1500 MTU (Maximum Transmission Unit).

Sleuf voor Kensington-beveiligingsslot
Beveilig uw iMac via de sleuf voor het Kensington-slot. Deze vindt u onder de aansluiting van de voedingskabel.

FaceTime is niet in alle landen of regio's beschikbaar.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.