Over de externe functies en poorten van iMac en iMac Pro

Lees hier meer over de externe functies en poorten van iMac-computers uit 2012 en later en iMac Pro (2017).

iMac Pro (2017)

Voorpaneel

Retina 5K-display

Het heldere Retina 5K-display van 27-inch heeft een resolutie van 5120x2880 en ondersteunt brede kleurweergave (P3).

1080p FaceTime HD-camera

Voer videogesprekken met FaceTime en maak foto's en video's met de camera boven in het scherm. Als het lampje brandt, is de camera ingeschakeld.

Luidsprekers en microfoons

Verwijder ongewenste geluiden, maak uw stem duidelijker en spreek met Siri via de vier ingebouwde microfoons. De microfoons werken samen met de stereoluidsprekers om uw ervaring met FaceTime en videoconferenties te verbeteren.

Achterpaneel

Koptelefoonaansluiting van 3,5 mm

Sluit een stereokoptelefoon aan voor een hoogwaardige geluidskwaliteit wanneer u films afspeelt of uw favoriete muziek beluistert.

SDXC-kaartsleuf

Zet foto's, video's en gegevens over van en naar een iMac Pro dankzij SD-kaarten met een hoge capaciteit. De SDXC-kaartsleuf ondersteunt SD-kaarten met prestaties tot UHS-II.

USB 3-poorten

Sluit een iPad, iPhone, iPod, digitale camera, videocamera, extern opslagapparaat of printer snel en eenvoudig aan. De USB 3-poorten van de iMac Pro ondersteunen USB 3- en USB 2-apparaten.

Thunderbolt 3-poorten (USB-C)

Sluit Thunderbolt 3- en USB-C-apparaten of -beeldschermen aan. Of gebruik een adapter om Thunderbolt 2-randapparaten, een beeldscherm of projector en meer aan te sluiten.

10 Gigabit Ethernet (RJ-45)-poort

Nbase-T Ethernet-technologie ondersteunt meerdere gegevensoverdrachten tot 10 Gbit/s via standaard twisted-pair koperkabel met een lengte van maximaal 100 meter. Afhankelijk van het apparaat dat u wilt aansluiten, het type kabel, de gebruikte technologie en de lengte van de kabel, wordt de hoogste koppelingssnelheid automatisch onderhandeld. Meer informatie over Ethernet-snelheden op een iMac Pro.

Door de gebruiker installeerbare VESA-montagebeugel

U kunt de voet van een iMac Pro vervangen door een VESA-montagebeugel. Met de VESA-montageadapterset voor iMac Pro kunt u een iMac Pro bevestigen aan elke wandsteun, bureaustandaard of scharnierende arm die compatibel is met VESA.

iMac-computers van 2017

Voorpaneel

Omgevingslichtsensor

Uw iMac gebruikt de omgevingslichtsensor om de helderheid van het scherm aan te passen op basis van uw omgeving.

FaceTime HD-camera

U kunt de FaceTime HD-camera gebruiken om te videochatten met FaceTime voor Mac via een breedbandverbinding, foto's te nemen met Photo Booth of films te maken met iMovie. Een groen indicatielampje licht op wanneer de camera in gebruik is.

Microfoon

De ingebouwde microfoon ondersteunt opnames met een bitdiepte van 16, 20 of 24 bits per sample en een samplefrequentie van 44,1 kHz, 48 kHz of 96 kHz. Audio die met de microfoon is opgenomen, wordt weergegeven als een stereogegevensstroom met identieke gegevens in het linker- en rechterkanaal. U kunt de microfoonversterking van -16 dB tot +30 dB aanpassen.

Achterpaneel

Koptelefoonaansluiting van 3,5 mm

De koptelefoonuitgang ondersteunt een stereogegevensstroom met een bitdiepte van 16, 20 of 24 bits per sample en een samplefrequentie van 44,1 kHz of 48 kHz. Het volume van de koptelefoonuitgang kan worden aangepast tussen 0,0 dB en -43,0 dB.

Tijdens het afspelen van een 1 kHz sinusgolf met -3 dBFS spanningsniveau, 24-bits samplediepte, 44,1 kHz uitvoersamplefrequentie, 100 k lading (tenzij anders opgegeven) heeft de audio-uitvoer de volgende nominale specificaties:

• Type aansluiting: 3,5 mm (1/8-inch) stereocombo
  • Maximale uitgangsspanning: 1,4 VRMS (+5,15 dBu)
  • Uitgangsimpedantie: <24 ohm
  • Frequentierespons: 20 Hz tot 20 kHz, +0,5 dB/-3 dB
  • Signaal-ruisverhouding (SNR): >90 dB
  • Totale harmonische vervorming + ruis (THD+N): <-80 dB (0,007%)
  • Kanaalscheiding: > 85 dB

SDXC-kaartsleuf (Secure Digital Extended Capacity)

Met de ingebouwde SDXC-kaartsleuf kan de iMac gegevens lezen van en schrijven naar SD-media. De sleuf accepteert standaard SD-kaarten (Secure Digital) met een capaciteit van 4 MB tot 4 GB, SDHC-kaarten (Secure Digital High Capacity) met een capaciteit van 4 GB tot 32 GB en SDXC-kaarten (Secure Digital Extended Capacity) met een capaciteit van 32 GB en hoger. Meer informatie Over de SD- en SDXC-kaartsleuf.

USB 3-poorten

Uw iMac heeft vier USB 3.0-compatibele poorten. U kunt USB 3.0-, USB 2.0- en USB 1.1-compatibele apparaten aansluiten op deze poorten. Meer informatie over het gebruik van USB-apparaten met Mac-computers.

Thunderbolt 3-poorten (USB-C)

Uw iMac heeft ook twee Thunderbolt 3-poorten (USB-C). Thunderbolt 3 is een I/O-technologie waarmee apparaten op de computer kunnen worden aangesloten met snelheden tot 40 Gbps. Thunderbolt 3 combineert gegevensoverdracht, video-uitvoer en oplaadmogelijkheden in één compacte connector. De Thunderbolt 3 biedt hogere snelheden dan Thunderbolt 2, tot maximaal 40 Gbps met een kabel die compatibel is met Thunderbolt 3. Thunderbolt 3 ondersteunt ook USB 3.1 Gen 2-connectiviteit bij maximaal 10 Gbps en kan 15 W per poort leveren aan externe apparaten.

Ethernet-poort (10/100/1000Base-T)

iMac-computers hebben een ingebouwde Ethernet-poort voor gebruik met 10Base-T/UTP-, 100Base-TX- en 1000Base-T Gigabit. U kunt op een iMac een Ethernet-kabel van een kabel- of DSL-modem, hub, switch, router of andere Mac-computer aansluiten.

Het aangesloten apparaat kan een 10Base-T-, 100Base-T- of 1000Base-T-apparaat zijn. De poort detecteert automatisch welk type apparaat is aangesloten. U hoeft geen Ethernet/crossover-kabel te gebruiken om de computer aan te sluiten op andere Ethernet-apparaten.

De Ethernet-poort ondersteunt de configuratie van Ethernet-frames die groter zijn dan 1500 MTU (Maximum Transmission Unit).

Sleuf voor Kensington-beveiligingsslot

Beveilig uw iMac via de sleuf voor het Kensington-slot. Deze vindt u onder de aansluiting van de voedingskabel.

iMac-computers van 2012 tot en met 2015

Voorpaneel

Omgevingslichtsensor

Uw iMac gebruikt de omgevingslichtsensor om de helderheid van het scherm aan te passen op basis van uw omgeving.

Twee microfoons

De twee microfoons werken onafhankelijk van alle andere audio-invoerpoorten en zijn altijd beschikbaar. De ingebouwde microfoons ondersteunen opnames met een bitdiepte van 16, 20 of 24 bits per sample en een samplefrequentie van 44,1 kHz, 48 kHz of 96 kHz.

Audio die met de microfoon is opgenomen, wordt weergegeven als een stereogegevensstroom met identieke gegevens in het linker- en rechterkanaal. U kunt de microfoonversterking van -16 dB tot +30 dB aanpassen.

De twee microfoons maken straalvorming mogelijk, waardoor een grotere nauwkeurigheid wordt bereikt bij het gebruik van de dicteerfunctie en de achtergrondgeluiden bij FaceTime-videochats worden onderdrukt.

FaceTime HD-camera

U kunt de FaceTime HD-camera gebruiken om te videochatten met FaceTime voor Mac via een breedbandverbinding, foto's te nemen met Photo Booth of films te maken met iMovie. Een groen indicatielampje licht op wanneer de camera in gebruik is.

Achterpaneel

Koptelefoonaansluiting van 3,5 mm: lijn-/koptelefoonuitgang

De koptelefoonuitgang wordt automatisch geselecteerd voor audio-uitvoer als geen extern optisch digitaal Sony/Philips S/PDIF-uitvoerapparaat (Digital Interface Format) is gedetecteerd. De koptelefoonuitgang ondersteunt een stereogegevensstroom met een bitdiepte van 16, 20 of 24 bits per sample en een samplefrequentie van 44,1 kHz, 48 kHz of 96 kHz. Het volume van de koptelefoonuitgang kan worden aangepast tussen 0,0 dB en -43,0 dB.

Tijdens het afspelen van een 1 kHz sinusgolf met -3 dBFS spanningsniveau, 24-bits samplediepte, 44,1 kHz uitvoersamplefrequentie, 100 k lading (tenzij anders opgegeven) heeft de audio-uitvoer de volgende nominale specificaties:

• Type aansluiting: 3,5 mm (1/8-inch) stereocombo
  • Maximale uitgangsspanning: 1,4 VRMS (+5,15 dBu)
  • Uitgangsimpedantie: <24 ohm
  • Frequentierespons: 20 Hz tot 20 kHz, +0,5 dB/-3 dB
  • Signaal-ruisverhouding (SNR): >90 dB
  • Totale harmonische vervorming + ruis (THD+N): <-80 dB (0,007%)
  • Kanaalscheiding: > 85 dB

Koptelefoonaansluiting van 3,5 mm: optische digitale S/PDIF-uitgang

De optische digitale S/PDIF-uitgang wordt automatisch geselecteerd wanneer een optisch digitaal S/PDIF-uitvoerapparaat wordt gedetecteerd op de externe, gecombineerde audiopoort. De optische digitale S/PDIF-uitgang ondersteunt de audiostructuren Pulse-Code Modulation (PCM) en Arc Consistency Algorithm 3 (AC-3) met de volgende kenmerken voor stereogegevensstromen:

• PCM: 16, 20 of 24 bits per sample met samplefrequentie van 44,1 kHz, 48 kHz of 96 kHz
  • AC-3: 16 bits per sample met samplefrequentie van 44,1 kHz, 48 kHz, 88,2 kHz, 96 kHz

De kanaalstatus van de optische S/PDIF-uitgang is conform de consumentenmodus voor digitale audio van Internationale Elektrotechnische Commissie (IEC) 60958-3.

Tijdens het afspelen van een 1 kHz sinusgolf (S/PDIF-uitvoerstructuur met 0 dBFS uitvoerniveau, 44,1 kHz samplefrequentie, 24-bits samplediepte, tenzij anders opgegeven) heeft de digitale audio-uitvoer de volgende specificaties:

• Type aansluiting: 3,5 mm (1/8-inch) stereocombo
  • Signaal-ruisverhouding (SNR) digitale audio: >130 dB
  • Totale harmonische vervorming + ruis (THD+N) digitale audio: <-130 dB (0,00003%)

SDXC-kaartsleuf (Secure Digital Extended Capacity)

Met de ingebouwde SDXC-kaartsleuf kan de iMac gegevens lezen van en schrijven naar SD-media. De sleuf accepteert standaard SD-kaarten (Secure Digital) met een capaciteit van 4 MB tot 4 GB, SDHC-kaarten (Secure Digital High Capacity) met een capaciteit van 4 GB tot 32 GB en SDXC-kaarten (Secure Digital Extended Capacity) met een capaciteit van 32 GB en hoger. Meer informatie Over de SD- en SDXC-kaartsleuf.

USB 3-poorten

Uw iMac heeft vier USB 3.0-compatibele poorten. U kunt USB 3.0-, USB 2.0- en USB 1.1-compatibele apparaten aansluiten op deze poorten. Meer informatie over het gebruik van USB-apparaten met Mac-computers.

Thunderbolt 2-poorten

Uw iMac heeft ook twee poorten die Thunderbolt en Thunderbolt 2 ondersteunen. Thunderbolt is een I/O-technologie (input/output) die beeldschermen met hoge resolutie en hoogwaardige gegevensapparaten ondersteunt. Thunderbolt biedt twee kanalen via dezelfde connector met een doorvoer in beide richtingen van elk 10 Gbps.

iMac-modellen van 2014 en 2015 zijn uitgerust met Thunderbolt 2. Hierdoor zijn hogere snelheden tot 20 Gbps mogelijk.

Thunderbolt- en Thunderbolt 2-poorten ondersteunen deze uitvoermodi voor digitale video:

• Mini DisplayPort-uitvoer met behulp van een Mini DisplayPort-naar-Mini DisplayPort-kabel (optioneel)
  • DVI-uitvoer met behulp van een Mini DisplayPort-naar-DVI-adapter (optioneel)
  • VGA-uitvoer met behulp van een Mini DisplayPort-naar-VGA-adapter (optioneel)
  • Dual-Link DVI-uitvoer met behulp van een Mini DisplayPort-naar-dual-link-DVI-adapter. Biedt ondersteuning voor 30-inch Apple Cinema HD Display (optioneel)
  • HDMI-audio- en video-uitvoer met behulp van een Mini DisplayPort-naar-HDMI-adapter van een andere fabrikant
  • De modus Doelbeeldscherm: in deze modus kunnen sommige iMac-systemen als beeldscherm voor een andere Mac werken. Dit wordt ondersteund via de Thunderbolt-poort met behulp van een Thunderbolt-naar-Thunderbolt-kabel (niet ondersteund via een Mini DisplayPort-kabel).
    iMac (Retina 5K, 27-inch, eind 2014) en nieuwere iMac-modellen kunnen niet als beeldscherm voor de modus Doelbeeldscherm worden gebruikt.

Ethernet-poort (10/100/1000Base-T)

iMac-computers hebben een ingebouwde Ethernet-poort voor gebruik met 10Base-T/UTP-, 100Base-TX- en 1000Base-T Gigabit. U kunt op een iMac een Ethernet-kabel van een kabel- of DSL-modem, hub, switch, router of andere Mac-computer aansluiten.

Het aangesloten apparaat kan een 10Base-T-, 100Base-T- of 1000Base-T-apparaat zijn. De poort detecteert automatisch welk type apparaat is aangesloten. U hoeft geen Ethernet/crossover-kabel te gebruiken om de computer aan te sluiten op andere Ethernet-apparaten.

De Ethernet-poort ondersteunt de configuratie van Ethernet-frames die groter zijn dan 1500 MTU (Maximum Transmission Unit).

Sleuf voor Kensington-beveiligingsslot

Beveilig uw iMac via de sleuf voor het Kensington-slot. Deze vindt u onder de aansluiting van de voedingskabel.

FaceTime is niet in alle landen of regio's beschikbaar.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.