Hulp bij het gebruik van iCloud voor Windows

Probeer de onderstaande stappen als u hulp nodig hebt bij het downloaden, installeren, configureren of bijwerken van iCloud voor Windows.

Probeer eerst deze stappen

1. Installeer alle updates op de computer en zoek naar updates voor iCloud voor Windows.
  2. Zorg ervoor dat u aan de systeemvereisten voor iCloud voor Windows voldoet.
  3. Internetverbinding controleren. Probeer www.apple.com/nl of een andere webpagina te openen.
  4. Controleer op de pagina Systeemstatus of er problemen bekend zijn.

Probeer vervolgens de onderstaande stappen voor uw probleem.

iCloud voor Windows installeren en configureren

Er zijn twee versies van iCloud voor Windows:

• iCloud voor Windows 7.x werkt met versies van Microsoft Windows 7, 8, 8.1 en vroege versies van Windows 10. iCloud voor Windows 7.x ontvangt alleen onderhoudsupdates.
  • iCloud voor Windows 10 werkt met de Microsoft Windows 10-update van mei 2019 en nieuwer en biedt betere integratie met Microsoft Windows.

Als u de Microsoft Windows 10-update van mei 2019 of nieuwer gebruikt, raadt Apple u iCloud voor Windows 10 aan.

Als u een Microsoft-account hebt, kunt u iCloud voor Windows 10 downloaden. Als u nog geen Microsoft-account hebt, kunt u er een aanmaken op de website van Microsoft.

Wanneer u iCloud voor Windows 10 installeert, worden eerdere versies van iCloud voor Windows verwijderd voor alle gebruikers.

Log in als beheerder voordat u iCloud voor Windows 7.x probeert te installeren of te configureren. U kunt deze stappen uitvoeren om iCloud voor Windows te downloaden en te configureren op uw pc om documenten, foto's, bladwijzers en meer automatisch up-to-date te houden.

Wat moet ik doen als iCloud voor Windows niet wordt gedownload?

Als het niet lukt om iCloud voor Windows 10 te downloaden, volgt u deze stappen op de supportsite van Microsoft.

Voor iCloud voor Windows 7.x

Als het niet lukt om iCloud voor Windows 7.x te downloaden, probeert u een andere browser. U moet wellicht bevestigen dat u het installatieprogramma wilt uitvoeren of bewaren.

Als u iCloud voor Windows 7.x na het downloaden niet kunt vinden, kijkt u in de map 'Downloads'. U kunt in de help van de browser controleren hoe u recent gedownloade bestanden kunt weergeven. Als u bijvoorbeeld Internet Explorer gebruikt, kunt u in dit artikel van Microsoft lezen hoe u gedownloade bestanden weergeeft.

Als u het venster 'Bestand downloaden' niet ziet, moet u wellicht de instellingen van de pop-upblokkering van de browser wijzigen. Raadpleeg de stappen in de help van het programma.

Ik krijg een bericht dat er mediavoorzieningen ontbreken op mijn computer

Windows Media Player is de app waarmee video- en audiobestanden op de pc worden afgespeeld. U moet Windows Media Player hebben om iCloud voor Windows te kunnen installeren. Als u probeert iCloud voor Windows 10 te downloaden en een melding ziet dat u het Media Feature Pack moet installeren om iCloud te kunnen gebruiken, selecteert u 'Downloaden'. Vervolgens voert u de instructies op het volgende scherm uit.

Als u 'Mediaonderdelen' in Windows hebt uitgeschakeld of als uw pc niet voorzien is van Windows Media Player, kan iCloud voor Windows niet worden geïnstalleerd.

Volg deze stappen om Windows Media Player in te schakelen:

Als u 'Mediaonderdelen' in Windows hebt uitgeschakeld in het configuratiescherm

1. Ga naar 'Configuratiescherm' > 'Alle Configuratiescherm-onderdelen' > 'Programma's en onderdelen'.
  2. Klik op 'Windows-onderdelen in- of uitschakelen'.
  3. Schakel het aankruisvak voor 'Mediaonderdelen' in om deze weer in te schakelen.
  4. Klik op 'OK'.

Als u een bericht ziet dat u de computer opnieuw moet starten, start u de computer opnieuw en installeert u vervolgens iCloud voor Windows.

Als u in Europa of Zuid-Korea woont en uw pc geleverd is zonder Windows Media Player, kunt u deze downloaden bij Microsoft (maakt deel uit van het Media Feature Pack).

Wat moet ik doen als ik iCloud voor Windows wil bijwerken?

Als u iCloud voor Windows 10 wilt bijwerken, kunt u dit doen wanneer u de Microsoft Store bezoekt.

iCloud voor Windows 7.x bijwerken

Open Apple Software Update op uw pc om naar updates voor iCloud voor Windows 7.x te zoeken. Er wordt automatisch naar updates gezocht wanneer u Apple Software Update opent en u kunt kiezen welke updates u installeert.

U kunt ook de nieuwste versie van iCloud voor Windows downloaden.

Als iCloud voor Windows niet wordt bijgewerkt door Apple Software Update 2.3, gaat u naar het Windows-configuratiescherm > 'Netwerk en internet' > 'Internetopties'. In het dialoogvenster 'Internetopties' klikt u op de tab 'Geavanceerd'. In het gedeelte 'Instellingen' zorgt u dat onder 'Beveiliging' het aankruisvak bij 'Versleutelde pagina's niet op schijf opslaan' is uitgeschakeld. Probeer nu nogmaals om iCloud voor Windows bij te werken.

Ik krijg het bericht 'kan geen verbinding maken met server'

1. Internetverbinding controleren. Probeer www.apple.com/nl te openen. Als u geen verbinding met het internet kunt maken, moet u wellicht contact opnemen met de internetaanbieder voor hulp.
  2. Controleer op de pagina Systeemstatus of er problemen bekend zijn. Probeer het later opnieuw als er een storing is of als er onderhoud wordt uitgevoerd.

Wat moet ik doen als ik niet kan inloggen bij iCloud?

Volg deze stappen als u het wachtwoord van uw Apple ID bent vergeten. U kunt deze stappen ook uitvoeren om de gebruikersnaam van uw Apple ID te vinden.

Waar kan ik foto's of bestanden vinden in iCloud voor Windows?

Klik op 'Starten', kies 'iCloud' en selecteer 'iCloud-foto's' om uw foto's in iCloud voor Windows 10 toegankelijk te maken.*

Uw bestanden worden op iCloud Drive bewaard en zijn voorzien van symbolen die de huidige status en locatie van de bestanden aangeven:**

• Een wit vinkje in een groen rondje  betekent dat het bestand lokaal op uw apparaat wordt bewaard, offline toegankelijk is en niet kan worden verwijderd met 'Slim opslaan' van Microsoft.
  • Een groen vinkje in een wit rondje  betekent dat het bestand lokaal op uw apparaat wordt bewaard, offline toegankelijk is en kan worden verwijderd met 'Slim opslaan' van Microsoft.
  • Een wolksymbool  betekent dat het bestand online is opgeslagen en dat het alleen kan worden geopend of gedownload wanneer u online bent.
  • Een synchronisatiesymbool  betekent dat het bestand wordt geüpload of gedownload of in de wachtrij staat om te worden geüpload of gedownload.

Als u iCloud voor Windows 10 gebruikt, kunt u een bestand of map lokaal op uw pc bewaren zodat dit onderdeel zonder een internetverbinding toegankelijk is:

1. Open iCloud voor Windows op uw pc.
  2. Selecteer 'iCloud Drive' en kies de bestanden of mappen die u lokaal wilt bewaren.
  3. Klik rechts op het bestand en kies 'Altijd bewaren op dit apparaat'.

Wellicht kunt u ook 'Ruimte vrijmaken' kiezen om lokaal bewaarde bestanden of mappen te verwijderen. Als u 'Ruimte vrijmaken' kiest, wordt het bestand of de map van uw apparaat verwijderd en is dit onderdeel online toegankelijk op iCloud Drive.

*Als u iCloud voor Windows 7.x gebruikt, kiest u 'Starten' > 'iCloud' > 'iCloud-foto's'.

**Als u iCloud voor Windows 7.x gebruikt, worden er geen statussymbolen bij uw bestanden weergegeven.

Als u geen bestanden uit iCloud voor Windows kunt verplaatsen

Als er een fout wordt weergegeven wanneer u probeert om een bestand uit iCloud voor Windows te verplaatsen, kan het zijn dat u het bestand naar uw Windows-pc moet downloaden. Probeer het bestand opnieuw te verplaatsen nadat u het hebt gedownload.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.