Als een vraagteken wordt weergegeven wanneer u de Mac start

Als er een mapsymbool met een knipperend vraagteken wordt weergegeven, betekent dit dat uw opstartschijf niet meer beschikbaar is of geen werkend Mac-besturingssysteem bevat.

Scherm met knipperend vraagteken

Als het vraagteken blijft staan en de Mac niet normaal opstart:

1. Houd de aan/uit-knop van de Mac tot 10 seconden ingedrukt totdat de Mac wordt uitgeschakeld.
    Elke Mac heeft een aan/uit-knop. Op notebookcomputers met Touch ID houdt u de Touch ID-knop ingedrukt.
  2. Herstel de opstartschijf met Schijfhulpprogramma. Volg de stappen voor een Mac met een Intel-processor.
  3. Als Schijfhulpprogramma geen fouten heeft gevonden of alle fouten heeft hersteld, installeert u macOS opnieuw.
  4. Als u toch nog hulp nodig hebt, kunt u contact opnemen met Apple Support.

Als er tijdens het opstarten even een vraagteken verschijnt, maar de Mac verder normaal opstart, controleert u of de gewenste opstartschijf is geselecteerd in de opstartschijfinstellingen. Als dat niet helpt en het vraagteken maar even verschijnt, stelt u het NVRAM opnieuw in en controleert u daarna nogmaals de instellingen.