'Niet storen' gebruiken op uw iPhone, iPad of iPod touch

Met 'Niet storen' kunt u het geluid uitschakelen voor oproepen, waarschuwingen en meldingen die u ontvangt terwijl het apparaat vergrendeld is. U kunt 'Niet storen' ook plannen en gesprekken van bepaalde mensen toestaan.

'Niet storen' in- of uitschakelen

Wanneer 'Niet storen' is ingeschakeld, ziet u het niet storen-symbool, een maansikkel, in de statusbalk. U kunt 'Niet storen' op twee manieren in- of uitschakelen:

Ga naar 'Instellingen' > 'Niet storen' om 'Niet storen' handmatig in te stellen of een planning in te stellen.

Open het bedieningspaneel, druk hard op het niet storen-symbool om uw instellingen voor 'Niet storen' snel aan te passen of tik op het niet storen-symbool om het in of uit te schakelen.

Als u een wekker hebt ingesteld in de Klok-app, gaat de wekker ook als 'Niet storen' is ingeschakeld. Lees hier meer over het zetten en beheren van wekkers.

De instellingen wijzigen

Als u op een bepaald moment niet gestoord wilt worden, kunt u een planning instellen. Tik op 'Instellingen' > 'Niet storen' en schakel 'Gepland' in. Stel vervolgens een tijd in.

U kunt ook kiezen wanneer u waarschuwingen, oproepen en meldingen wilt ontvangen:

• Bedtijd: wanneer 'Bedtijd' is ingeschakeld, wordt het toegangsscherm gedimd, wordt het geluid van oproepen uitgeschakeld en verschijnen meldingen onder Bedtijd in het berichtencentrum totdat het geplande 'Niet storen' is gëeindigd.
  • 'Stilte': kies ervoor om gesprekken en meldingen altijd stil te houden of alleen wanneer het apparaat vergrendeld is.
  • 'Sta oproepen toe van': sta oproepen toe van iedereen, niemand, uw favorieten of specifieke contactgroepen die op uw apparaat of in iCloud zijn bewaard.
  • 'Herhaalde oproepen': als iemand u twee keer belt binnen drie minuten, wordt de tweede oproep niet stilgehouden.