Een nieuwe Apple ID aanmaken

Gebruik dezelfde Apple ID voor alle Apple voorzieningen. Het enige wat u nodig hebt, is uw volledige naam, geboortedatum, een e-mailadres en telefoonnummer.

Weet u niet zeker of u een Apple ID hebt of bent u vergeten wat uw Apple ID is? U kunt uw Apple ID opzoeken door uw naam en e-mailadres in te voeren op iforgot.apple.com

Een Apple ID aanmaken op uw iPhone, iPad of iPod touch

U kunt een nieuwe Apple ID aanmaken wanneer u uw apparaat configureert, of later in de App Store.

Een Apple ID aanmaken wanneer u uw apparaat configureert

1. Tik op 'Wachtwoord vergeten of geen Apple ID?'.
  2. Tik op 'Maak gratis Apple ID aan'.
  3. Selecteer uw geboortedatum en voer uw naam in. Tik op 'Volgende'.
  4. Tik op 'Gebruik je huidige e-mailadres' of tik op 'Ontvang gratis iCloud-adres'.
  5. Als daarom wordt gevraagd, volgt u de stappen op het scherm om uw e-mailadres te verifiëren en twee-factor-authenticatie in te stellen. Als u ervoor kiest om deze stap over te slaan, wordt u gevraagd om dit later in Instellingen te doen.

Een Apple ID aanmaken via de App Store op uw apparaat

1. Open de App Store en tik op de inlogknop .
  2. Tik op 'Maak nieuwe Apple ID aan'. Als u deze optie niet ziet, zorgt u dat u uitgelogd bent bij iCloud.
  3. Volg de stappen op het scherm. Het e-mailadres dat u opgeeft, wordt uw nieuwe Apple ID.*
  4. Voer uw creditcard- en factuurgegevens in en tik op 'Volgende'. U kunt ook kiezen voor 'Geen'. Lees wat u moet doen als 'Geen' niet verschijnt of u niet kan worden geselecteerd. Er worden pas kosten in rekening gebracht wanneer u iets koopt.
  5. Bevestig uw telefoonnummer. Hiermee kunt u uw identiteit verifiëren of, indien nodig, uw account terughalen. Tik op 'Volgende'.
  6. U krijgt een verificatiemail van Apple. Wanneer u die hebt ontvangen, bevestigt u uw e-mailadres.

Nadat u uw e-mailadres hebt bevestigd, kunt u met uw Apple ID inloggen bij de iTunes Store, App Store en andere Apple voorzieningen zoals iCloud.

* In het vasteland van China moet u mogelijk een +86-telefoonnummer opgeven voor uw Apple ID. U kunt het nummer later wijzigen of uw land of regio wijzigen in een locatie waarvoor dit niet vereist is. Dit nummer wordt alleen ter controle gebruikt.

Een Apple ID aanmaken op uw Mac

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren'.
  2. Klik op 'Log in'.
  3. Klik op 'Maak Apple ID aan' en volg de stappen op het scherm. Het e-mailadres dat u opgeeft, wordt uw nieuwe Apple ID.*
  4. Voer uw creditcard- en factuurgegevens in en klik op 'Ga door'. U kunt ook kiezen voor 'Geen'. Lees wat u moet doen als 'Geen' niet verschijnt of niet kan worden geselecteerd. Er worden pas kosten in rekening gebracht wanneer u iets koopt.
  5. U krijgt een verificatiemail van Apple. Wanneer u die hebt ontvangen, bevestigt u uw e-mailadres.

Nadat u uw e-mailadres hebt bevestigd, kunt u met uw nieuwe Apple ID inloggen bij de App Store en andere Apple voorzieningen zoals iCloud.

* In het vasteland van China moet u mogelijk een +86-telefoonnummer opgeven voor uw Apple ID. U kunt het nummer later wijzigen of uw land of regio wijzigen in een locatie waarvoor dit niet vereist is. Dit nummer wordt alleen ter controle gebruikt.

Een Apple ID aanmaken op uw Windows-pc

1. Open iTunes voor Windows. Zorg ervoor dat u de nieuwste versie hebt.
  2. Kies 'Account' > 'Aanmelden' in de menubalk bovenaan het computerscherm of het iTunes-venster. Klik dan op 'Nieuwe Apple ID aanmaken'.
  3. Volg de stappen op het scherm. Het e-mailadres dat u opgeeft, wordt uw nieuwe Apple ID.*
  4. Voer uw creditcard- en factuurgegevens in en klik op 'Ga door'. U kunt ook kiezen voor 'Geen'. Lees wat u moet doen als 'Geen' niet verschijnt of niet kan worden geselecteerd. We brengen alleen kosten in rekening als u een aankoop doet.
  5. U krijgt een verificatiemail van Apple. Wanneer u die hebt ontvangen, bevestigt u uw e-mailadres.

* In het vasteland van China moet u mogelijk een +86-telefoonnummer opgeven voor uw Apple ID. U kunt het nummer later wijzigen of uw land of regio wijzigen in een locatie waarvoor dit niet vereist is. Dit nummer wordt alleen ter controle gebruikt.

Een Apple ID aanmaken op een ander apparaat

Als u een Apple ID wilt aanmaken op een Apple TV, Android-apparaat, smart-tv of streamingapparaat, kunt u normaal gesproken de stappen op het scherm volgen en uw volledige naam, geboortedatum, e-mailadres of telefoonnummer en een betaalmethode invoeren. Als u de Apple TV-app op uw smart-tv configureert, wordt u mogelijk doorgestuurd naar activate.apple.com om een Apple ID aan te maken. U kunt ook op internet een Apple ID aanmaken. Volg daarvoor de stappen hieronder.

Een Apple ID aanmaken op internet

1. Ga naar appleid.apple.com en klik op 'Maak je Apple ID aan'.
    Schermafbeelding van appleid.apple.com, met in het midden een Apple logo omringd door concentrische gekleurde cirkels
  2. Volg de stappen op het scherm. Het e-mailadres dat u opgeeft, wordt uw nieuwe Apple ID.*
  3. Voer een telefoonnummer in waartoe u altijd toegang hebt.
  4. Schakel de selectievakjes in om u indien gewenst aan te melden voor updates van Apple. Hiermee wordt u op de hoogte gehouden van het laatste nieuws en van de nieuwste software, producten en voorzieningen van Apple.
  5. Klik op 'Ga door'.
  6. Volg de stappen op het scherm om uw e-mailadres en telefoonnummer te verifiëren.

Nadat u uw e-mailadres hebt bevestigd, kunt u met uw nieuwe Apple ID inloggen bij de iTunes Store en andere Apple voorzieningen zoals iCloud.

* In het vasteland van China moet u mogelijk een +86-telefoonnummer opgeven voor uw Apple ID. U kunt het nummer later wijzigen of uw land of regio wijzigen in een locatie waarvoor dit niet vereist is. Dit nummer wordt alleen ter controle gebruikt.

Als u een bericht ziet met de melding dat u moet inloggen bij iTunes

Als u een nieuwe Apple ID hebt aangemaakt op internet en een bericht ziet dat u moet inloggen bij iTunes, volgt u de onderstaande stappen voor uw apparaat:

• Op een iPhone, iPad of iPod touch: open Instellingen, tik op 'Log in op je [apparaat]' en log in met uw Apple ID.
  • Op een Mac: kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en selecteer vervolgens 'Apple ID' en log in met uw Apple ID.
  • Op een Apple TV: log in bij de App Store, iTunes Store of Apple Music met uw Apple ID.
  • Op een pc: log in bij iTunes met uw Apple ID.
  • Op een Android-apparaat: log in bij Apple Music voor Android met uw Apple ID.

Meer informatie

De beschikbaarheid en functies van de Stores kunnen per land of regio verschillen.