iCloud-fotobibliotheek

iCloud-fotobibliotheek werkt naadloos samen met de nieuwe app Foto's om foto's en video's veilig te bewaren in iCloud en ze up-to-date te houden op uw iPhone, iPad, iPod touch, Mac, Apple TV en op iCloud.com.

Zo werkt het

Elke foto en video die u maakt, wordt automatisch bewaard in iCloud-fotobibliotheek, zodat u op elk gewenst moment en vanaf elk apparaat toegang hebt tot uw bibliotheek. Elke wijziging die u in uw verzameling op een apparaat aanbrengt, wordt ook doorgevoerd op uw andere apparaten. Uw foto's en video's blijven ingedeeld in 'Momenten', 'Verzamelingen' en 'Jaren'. En al uw herinneringen en personen worden overal bijgewerkt. Zo kunt u snel de herinnering, het gezinslid of de vriend vinden die u zoekt.

Uw verzameling wordt geüpload naar iCloud zodra uw apparaat een wifiverbinding heeft en de batterij is opgeladen. Als u iOS 11 of hoger gebruikt, wordt de bibliotheek ook via een mobiel netwerk bijgewerkt. Het kan even duren voordat uw foto's en video's zichtbaar zijn op al uw apparaten en op iCloud.com; dit is afhankelijk van de snelheid van uw internetverbinding.

Voordat u begint

1. Werk uw iPhone, iPad of iPod touch bij naar de nieuwste versie van iOS, uw Mac naar de nieuwste versie van macOS en uw Apple TV 4K en Apple TV (4e generatie) naar de nieuwste versie van tvOS.
  2. Configureer iCloud op alle apparaten.
  3. Let erop dat u op alle apparaten waarop u iCloud-fotobibliotheek wilt gebruiken, met dezelfde Apple ID inlogt bij iCloud.
  4. Als u een Windows-pc hebt, werkt u deze bij naar Windows 7 of hoger en downloadt u iCloud voor Windows.

iCloud-fotobibliotheek inschakelen

• Ga op de iPhone, iPad of iPod touch met iOS 10.3 of hoger naar 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'iCloud' > 'Foto's' en schakel 'iCloud-fotobibliotheek' in. Ga in iOS 10.2 of eerder naar 'Instellingen' > 'iCloud' > 'Foto's'.
  • Ga op een Mac met OS X 10.10.3 of hoger naar 'Systeemvoorkeuren' > 'iCloud'. Klik op 'Opties' naast 'Foto's' en selecteer 'iCloud-fotobibliotheek'.
  • Ga op de Apple TV 4K of Apple TV (4e generatie) met tvOS 9.2 of hoger naar 'Instellingen' >'Accounts' > 'iCloud' > 'iCloud-fotobibliotheek'.
  • Op een Windows-pc volgt u deze stappen.

Uw bewerkingen zien op al uw apparaten

Wanneer u bewerkingen uitvoert in de Foto's-app op uw iOS-apparaat of uw Mac, wordt de foto automatisch bijgewerkt op al uw apparaten. Dus als u een foto bijsnijdt of verbetert op uw iPhone, ziet u deze wijzigingen ook wanneer u op uw Mac naar uw bibliotheek kijkt. Als u van gedachten verandert en terug wilt naar de oorspronkelijke weergave, is dat geen probleem. De oorspronkelijke foto's en video's worden bewaard in iCloud en u kunt er op elk gewenst moment naar terugkeren.

Zelfs de foto's en video's die u verwijdert op één apparaat, worden overal verwijderd waar u iCloud-fotobibliotheek gebruikt. En als u een verwijderde foto wilt terughalen, kunt u die nog 30 dagen lang terughalen uit het album 'Onlangs verwijderd'.

U kunt bewerkingen uitvoeren op uw iPhone, iPad, iPod touch of Mac, en ze verschijnen automatisch op uw Apple TV. Uw volledige verzameling is beschikbaar op Apple TV, inclusief uw herinneringen en gedeelde albums.

Bestandstypen die u met iCloud-fotobibliotheek kunt gebruiken

Uw foto's en video's worden in iCloud precies zo bewaard als u ze hebt gemaakt. Alle afbeeldingen worden in de oorspronkelijke structuur en resolutie bewaard: HEIF, JPEG, RAW, PNG, GIF, TIFF, HEVC en MP4, en de speciale structuren van iPhone-opnamen, zoals slowmotion­video, timelapsevideo, 4K-video en Live Photos.

Reservekopieën maken van uw foto's en video's

Wanneer u iCloud-fotobibliotheek inschakelt, worden uw foto's en video's automatisch geüpload naar iCloud. Ze worden niet ook nog eens opgenomen in uw iCloud-reservekopie, maar u doet er goed aan reservekopieën van uw bibliotheek te bewaren. U kunt de foto's en video's vanaf iCloud.com downloaden naar de computer en ze als een afzonderlijke bibliotheek bewaren, ze overzetten naar een computer via Fotolader of Foto's of ze op een afzonderlijke schijf bewaren.

Als u een apparaat met iOS 11 of macOS High Sierra gebruikt, hebben de foto's en video's die u maakt, de structuren HEIF en HEVC. In deze structuren neemt het materiaal minder ruimte in, terwijl de kwaliteit gelijk blijft.

Uw originele foto's en video's downloaden

U kunt een kopie van uw originele foto's of video's downloaden op iCloud.com, op een iOS-apparaat of op de Mac.

• Op iCloud.com: Klik op 'Foto's' en selecteer een of meer video's die u wilt downloaden. Klik rechtsboven op en houd de muisknop ingedrukt. Als u het materiaal wilt downloaden precies zoals het is opgenomen of geïmporteerd, kiest u 'Ongewijzigd origineel'. Voor de structuren JPEG of H.264 (inclusief bewerkingen, en zelfs als het materiaal oorspronkelijk de structuur HEIF of HEVC had) kiest u 'Meest compatibel'. Klik op 'Download'.

• Op de Mac: Klik op 'Foto's'. Selecteer een of meer foto's. Sleep het materiaal naar het bureaublad, of klik erop met de rechter muisknop en selecteer 'Deel' > 'AirDrop'.

Zorg voor voldoende opslagruimte

Foto's en video's die u in iCloud-fotobibliotheek bewaart, nemen opslagruimte in beslag in iCloud en op uw apparaat. Zolang u voldoende iCloud-opslagruimte hebt en voldoende ruimte op uw apparaat, kunt u zo veel foto's en video's bewaren als u wilt. Wanneer u zich aanmeldt voor iCloud, krijgt u automatisch 5 GB gratis opslag. Als u meer opslagruimte nodig hebt, kunt u meer iCloud-opslag kopen. Abonnementen zijn beschikbaar vanaf 50 GB voor USD 0,99 per maand. Als u een abonnement van 200 GB of 2 TB kiest, kunt u uw opslag delen met uw gezinLees meer over de abonnementen en prijzen in uw regio.

Ruimte besparen op uw apparaat

iCloud-fotobibliotheek bewaart al uw foto's en video's in hun oorspronkelijke versie met hoge resolutie. U kunt ruimte besparen op uw apparaat door 'Optimaliseer opslag' in te schakelen.

Op een iPhone, iPad of iPod touch:

1. Tik op 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'iCloud'. Als u iOS 10.2 of lager gebruikt, tikt u op 'Instellingen' > 'iCloud'.
  2. Tik op 'Foto's'.
  3. Selecteer 'Optimaliseer [apparaat]-opslag'.

Op een Mac:

1. Open de app Foto's en klik op 'Foto's' in de menubalk.
  2. Klik op 'Voorkeuren'.
  3. Ga naar het tabblad 'iCloud' en selecteer een opslaginstelling.

Als u 'Optimaliseer opslag' inschakelt, wordt de omvang van de bibliotheek op uw apparaat automatisch beheerd door iCloud-fotobibliotheek. Uw originele foto's en video's worden bewaard in iCloud, terwijl op uw apparaat plaatsbesparende versies worden bewaard. Uw bibliotheek wordt alleen geoptimaliseerd wanneer er ruimte nodig is. De foto's en video's die u het minst vaak bekijkt, worden als eerste geoptimaliseerd. Als u de originele foto's en video's nodig hebt, kunt u deze downloaden via wifi of een mobiel netwerk. U kunt 'Optimaliseer opslag' gebruiken op uw iPhone, iPad, iPod touch en Mac.

Als u 'Download originelen' inschakelt, worden uw originele foto's en video's in hoge resolutie bewaard in iCloud-fotobibliotheek en op uw apparaat.

Uploads van een bibliotheek naar iCloud onderbreken

Wanneer u iCloud-fotobibliotheek inschakelt, worden uw foto's en video's geüpload naar iCloud. Hoe lang dit duurt, hangt af van de omvang van uw verzameling en van de snelheid van uw internetverbinding. Als u een grote verzameling foto's en video's hebt, kan het uploaden wat langer duren. U kunt zien wat de status is, en u kunt de upload één dag uitstellen.

• Ga op een iPhone, iPad of iPod touch naar 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'iCloud' > 'Foto's'. Ga in iOS 10.2 of lager naar 'Instellingen' > 'iCloud' > 'Foto's'. U kunt ook de app Foto's openen, naar de weergave Momenten gaan en naar de onderkant van het scherm scrollen.
  • Open de app Foto's op de Mac. Selecteer 'Foto's' in de navigatiekolom en klik vervolgens op 'Moment' in de lijst met tabbladen in de knoppenbalk. Scrol naar de onderkant van uw foto's en klik op 'Pauzeer'.

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.