iCloud-foto's configureren en gebruiken

iCloud-foto's werkt samen met de Foto's-app om foto's en video's veilig te bewaren in iCloud en ze up-to-date te houden op uw iPhone, iPad, iPod touch, Mac, Apple TV en op iCloud.com.

iPad Pro en iPhone 13 Pro met dezelfde iCloud-fotobibliotheek

Hoe iCloud-foto's werkt

iCloud-foto's bewaart al uw foto's en video's automatisch in iCloud, zodat u op elk gewenst moment en vanaf elk apparaat toegang hebt tot uw bibliotheek. Elke wijziging die u op een apparaat aanbrengt in uw verzameling, wordt ook doorgevoerd op uw andere apparaten. Uw foto's en video's zijn geordend in jaren, maanden, dagen en alle foto's. En al uw terugblikken en personen worden overal bijgewerkt. Zo kunt u snel de herinnering, het gezinslid of de vriend vinden die u zoekt.

Uw foto's en video's worden in iCloud opgeslagen in de originele structuur met de volledige resolutie. Dit omvat HEIF, JPEG, RAW, PNG, GIF, TIFF, HEVC en MP4, evenals speciale structuren die u vastlegt met uw iPhone of iPad, zoals slowmotion, timelapse, 4K-video en Live Photos. De foto's en video's die u met deze apparaten maakt, worden in de HEIF- en HEVC-structuur bewaard. Het kan even duren voordat uw foto's en video's zichtbaar zijn op al uw apparaten en op iCloud.com. Dit is afhankelijk van de snelheid van uw internetverbinding.

iCloud-foto's inschakelen

Configureer iCloud op al uw apparaten en log op alle apparaten met dezelfde Apple ID in bij iCloud. Als u een pc hebt, hebt u Windows 7 of hoger nodig en iCloud voor Windows.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen' > '[uw naam]'.
  2. Tik op 'iCloud'.
  3. Tik op 'Foto's' en schakel iCloud-foto's in.

Op een Mac

1. Kies Apple-menu  > 'Systeeminstellingen' of Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren'.
  2. Klik op 'Apple ID'.
  3. Klik in de navigatiekolom op 'iCloud' en selecteer vervolgens 'Foto's'.

Op een Apple TV 4K of Apple TV HD

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Gebruikers en accounts'.
  2. Selecteer 'iCloud'.
  3. Schakel iCloud-foto's in.

Wat er gebeurt als u foto's bewerkt of verwijdert

Wanneer u foto's of video's bewerkt of verwijdert, worden de wijzigingen doorgevoerd op al uw apparaten.

Wijzigingen worden op al uw apparaten weergegeven

Wanneer u bewerkingen aanbrengt in de Foto's-app op uw iPhone, iPad of iPod touch of op uw Mac, wordt de foto automatisch bijgewerkt op al uw apparaten, inclusief uw Apple TV. Dus als u een foto bijsnijdt of verbetert op uw iPhone, ziet u deze wijzigingen ook wanneer u op uw Mac naar uw bibliotheek kijkt. Uw originele foto's en video's worden bewaard in iCloud en u kunt er op elk gewenst moment naar teruggaan en eventuele aangebrachte wijzigingen ongedaan maken.

Foto's worden van al uw apparaten verwijderd

Wanneer u foto's en video's verwijdert op een bepaald apparaat, worden ze overal verwijderd waar u iCloud-foto's gebruikt. Als u iets per ongeluk verwijdert, kunt u het tot 30 dagen herstellen via de map 'Recent verwijderd'. Daarna wordt de foto of video permanent verwijderd.

Kopieën van uw foto's en video's downloaden

Wanneer u 'iCloud-foto's' inschakelt, worden uw foto's en video's automatisch geüpload naar iCloud. Ze worden niet ook nog eens opgenomen in uw iCloud-reservekopie, dus u doet er goed aan reservekopieën van uw bibliotheek te bewaren. Volg de onderstaande stappen om kopieën van uw foto's en video's naar uw Mac of pc te downloaden. U kunt ook uw bibliotheek importeren op uw Mac of pc

Uw foto's en video's downloaden vanaf iCloud.com

1. Klik op iCloud.com op 'Foto's'.
  2. Selecteer de foto's en video's die u wilt downloaden.
  3. Klik op de downloadknop  rechtsboven en houd deze ingedrukt. Als u het materiaal wilt downloaden precies zoals het is opgenomen of geïmporteerd, kiest u 'Ongewijzigde originelen'. Voor de formaten JPEG of H.264 (inclusief bewerkingen en zelfs als het materiaal oorspronkelijk het formaat HEIF of HEVC had) kiest u 'Meest compatibel'.
  4. Klik op 'Download'.

Foto's en video's downloaden vanaf een iPhone, iPad of iPod touch

1. Open de Foto's-app en selecteer een of meer foto's of video's.
  2. Tik op de knop 'Deel' .
  3. Tik op 'AirDrop' en selecteer het apparaat waarmee u wilt delen. Meer informatie over het gebruik van AirDrop.

Voor grote aantallen foto's is het handiger om foto's te importeren.

Foto's en video's downloaden vanaf een Mac

1. Open de app Foto's op de Mac.
  2. Selecteer een of meer foto's of video's.
  3. Sleep het materiaal naar het bureaublad, of Control-klik en selecteer 'Deel' > 'AirDrop'.

Zorg voor voldoende opslagruimte

Foto's en video's die u in iCloud-foto's bewaart, nemen opslagruimte in beslag in iCloud en op uw apparaat. Zolang u voldoende iCloud-opslagruimte hebt en voldoende ruimte op uw apparaat, kunt u zo veel foto's en video's bewaren als u wilt. Meer informatie over iCloud-opslag en apparaatopslag.

Als u meer iCloud-opslagruimte nodig hebt

Wanneer u zich aanmeldt voor iCloud, krijgt u automatisch 5 GB gratis opslag. Als u meer ruimte nodig hebt, en toegang wilt tot premiumfuncties, kunt u upgraden naar iCloud+.

Lees hier hoe u kunt upgraden naar iCloud+

Als u ruimte op uw apparaat wilt besparen

iCloud-foto's bewaart al uw foto's en video's in hun oorspronkelijke versie met hoge resolutie. Om opslagruimte te besparen op uw apparaat, kunt u 'Optimaliseer opslag' inschakelen.

Als u 'Optimaliseer opslag' inschakelt, wordt de grootte van de bibliotheek op uw apparaat automatisch beheerd met iCloud-foto's. Uw originele foto's en video's worden bewaard in iCloud, terwijl op uw apparaat plaatsbesparende versies worden bewaard. Uw bibliotheek wordt alleen geoptimaliseerd wanneer er ruimte nodig is. De foto's en video's die u het minst vaak bekijkt, worden als eerste geoptimaliseerd. Als u de originele foto's en video's nodig hebt, kunt u deze downloaden via wifi of een mobiel netwerk.

Als u 'Download originelen' inschakelt, worden uw originele foto's en video's in hoge resolutie bewaard in iCloud en op uw apparaat.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'iCloud'.
  2. Tik op 'Foto's'.
  3. Kies 'Optimaliseer [apparaat]-opslag'.
    Een iPhone met foto-instellingen voor iCloud, inclusief de opties om iPhone-opslag te optimaliseren of originelen te downloaden en te bewaren

Op een Mac

1. Open de app Foto's en klik op 'Foto's' in de menubalk.
  2. Klik op 'Instellingen' of klik op 'Voorkeuren'.
  3. Ga naar het tabblad 'iCloud' en selecteer een opslaginstelling.

Uploads van een bibliotheek naar iCloud onderbreken

Wanneer u 'iCloud-foto's' inschakelt, worden uw foto's en video's geüpload naar iCloud. Hoelang dit duurt, hangt af van de grootte van uw verzameling en van de snelheid van uw internetverbinding. Als u een grote verzameling foto's en video's hebt, kan het uploaden wat langer duren. U kunt zien wat de status is, en u kunt de upload één dag uitstellen.

• Open de Foto's-app op uw iPhone, iPad of iPod touch, ga naar het tabblad 'Bibliotheek' en tik op 'Alle foto's'. Scrol vervolgens naar de onderkant van het scherm.
  • Open de app Foto's op de Mac.  Selecteer 'Bibliotheek' in de navigatiekolom en klik vervolgens op 'Alle foto's' in de lijst met tabs op de knoppenbalk. Scrol naar de onderkant van uw foto's en klik op 'Onderbreek'.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.