iCloud-foto's configureren en gebruiken

iCloud-foto's werkt samen met de Foto's-app om foto's en video's veilig te bewaren in iCloud en ze up-to-date te houden op uw iPhone, iPad, iPod touch, Mac, Apple TV en op iCloud.com.

Zo werkt het

iCloud-foto's bewaart al uw foto's en video's automatisch in iCloud, zodat u op elk gewenst moment en vanaf elk apparaat toegang hebt tot uw bibliotheek. Elke wijziging die u op een apparaat aanbrengt in uw verzameling, wordt ook doorgevoerd op uw andere apparaten. Uw foto's en video's zijn geordend in jaren, maanden, dagen en Alle foto's. En al uw herinneringen en personen worden overal bijgewerkt. Zo kunt u snel de herinnering, het gezinslid of de vriend vinden die u zoekt.

Uw verzameling wordt geüpload naar iCloud zodra uw apparaat een wifiverbinding heeft en de batterij is opgeladen. Als u iOS 11 of hoger hebt, kan uw bibliotheek ook via het mobiele netwerk worden bijgewerkt. Het kan even duren voordat uw foto's en video's zichtbaar zijn op al uw apparaten en op iCloud.com; dit is afhankelijk van de snelheid van uw internetverbinding.

Voordat u begint

1. Werk uw iPhone, iPad of iPod touch bij naar de nieuwste versie van iOS of iPadOS, uw Mac naar de nieuwste versie van macOS en uw Apple TV naar de nieuwste versie van tvOS.
  2. Configureer iCloud op alle apparaten.
  3. Zorg dat u op alle apparaten waarop u iCloud-foto's wilt gebruiken met dezelfde Apple ID inlogt bij iCloud.
  4. Als u een Windows-pc hebt, werkt u deze bij naar Windows 7 of hoger en downloadt u iCloud voor Windows.

iCloud-foto's inschakelen

• Ga op een iPhone, iPad of iPod touch naar 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'iCloud' > 'Foto's' en schakel iCloud-foto's in.
  • Ga op een Mac naar 'Systeemvoorkeuren' > 'Apple ID'. Klik in de navigatiekolom op 'iCloud' en selecteer vervolgens 'Foto's'. Als u een lagere versie van macOS hebt, gaat u naar 'Systeemvoorkeuren' > 'iCloud'. Klik op 'Opties' naast 'Foto's' en selecteer vervolgens 'iCloud-foto's'.
  • Ga op de Apple TV 4K en Apple TV HD naar 'Instellingen' > 'Gebruikers en accounts' > 'iCloud'. Schakel vervolgens iCloud-foto's in.
  • Op een Windows-pc volgt u deze stappen.

In lagere versies van iOS, macOS, tvOS en iCloud voor Windows heette iCloud-foto's iCloud-fotobibliotheek.

Uw bewerkingen zien op al uw apparaten

Wanneer u bewerkingen uitvoert in de Foto's-app op uw iOS- of iPadOS-apparaat of op uw Mac, wordt de foto automatisch bijgewerkt op al uw apparaten. Dus als u een foto bijsnijdt of verbetert op uw iPhone, ziet u deze wijzigingen ook wanneer u op uw Mac naar uw bibliotheek kijkt. Uw originele foto's en video's worden bewaard in iCloud en u kunt er op elk gewenst moment naar teruggaan en eventuele aangebrachte wijzigingen ongedaan maken.

De foto's en video's die u verwijdert op één apparaat, worden overal verwijderd waar u iCloud-foto's gebruikt. Foto's en video's blijven nog 30 dagen in de map 'Onlangs verwijderd' staan. Daarna worden ze permanent verwijderd.

U kunt bewerkingen uitvoeren op uw iPhone, iPad, iPod touch of Mac, en ze verschijnen automatisch op uw Apple TV. Uw volledige verzameling is beschikbaar op Apple TV, inclusief uw herinneringen en gedeelde albums.

Bestandstypen die u met iCloud-foto's kunt gebruiken

Uw foto's en video's worden in iCloud precies zo bewaard als u ze hebt gemaakt. Alle afbeeldingen worden in de oorspronkelijke structuur en resolutie bewaard: HEIF, JPEG, RAW, PNG, GIF, TIFF, HEVC en MP4, en de speciale structuren van iPhone-opnamen, zoals slowmotion­video, timelapsevideo, 4K-video en Live Photos.

Reservekopieën maken van uw foto's en video's

Wanneer u iCloud-foto's inschakelt, worden uw foto's en video's automatisch geüpload naar iCloud. Ze worden niet ook nog eens opgenomen in uw iCloud-reservekopie, dus u doet er goed aan reservekopieën van uw bibliotheek te bewaren. U kunt de foto's en video's vanaf iCloud.com downloaden naar de computer en ze als een afzonderlijke bibliotheek bewaren, ze overzetten naar een computer via Fotolader of Foto's of ze op een afzonderlijke schijf bewaren.

Als u een apparaat met iOS 11 of hoger of macOS High Sierra of hoger gebruikt, hebben de foto's en video's die u maakt, de structuren HEIF en HEVC. In deze structuren neemt het materiaal minder ruimte in, terwijl de kwaliteit gelijk blijft.

Foto's en video's downloaden

U kunt een kopie van uw originele foto's of video's downloaden op iCloud.com, op een iOS- of iPadOS-apparaat of op de Mac.

• Op iCloud.com: Klik op 'Foto's' en selecteer de foto's en video's die u wilt downloaden. Houd de downloadknop  rechtsboven ingedrukt. Als u het materiaal wilt downloaden precies zoals het is opgenomen of geïmporteerd, kiest u 'Ongewijzigd origineel'. Voor de structuren JPEG of H.264 (inclusief bewerkingen en zelfs als het materiaal oorspronkelijk de structuur HEIF of HEVC had) kiest u 'Meest compatibel'. Klik op 'Download'.
  • In iOS en iPadOS kunt u AirDrop gebruiken: selecteer in de Foto's-app enkele foto's of video's. Tik op de deelknop  en selecteer vervolgens het apparaat waarmee u wilt delen. Meer informatie over het gebruik van AirDrop.
  • Selecteer op de Mac een of meer foto's. Sleep het materiaal naar het bureaublad, of klik erop met de rechter muisknop en selecteer 'Deel' > 'AirDrop'.

Zorg voor voldoende opslagruimte

Foto's en video's die u in iCloud-foto's bewaart, nemen opslagruimte in beslag in iCloud en op uw apparaat. Zolang u voldoende iCloud-opslagruimte hebt en voldoende ruimte op uw apparaat, kunt u zo veel foto's en video's bewaren als u wilt.

Wanneer u zich aanmeldt voor iCloud, krijgt u automatisch 5 GB gratis opslag. Als u meer opslagruimte nodig hebt, kunt u meer iCloud-opslag kopen. Abonnementen zijn beschikbaar vanaf 50 GB voor USD 0,99 per maand. Als u een abonnement van 200 GB of 2 TB kiest, kunt u uw opslag delen met uw gezin

Meer informatie over abonnementen en prijzen in uw regio.

Ruimte besparen op uw apparaat

iCloud-foto's bewaart al uw foto's en video's in hun oorspronkelijke versie met hoge resolutie. U kunt ruimte besparen op uw apparaat door 'Optimaliseer opslag' in te schakelen.

Op een iPhone, iPad of iPod touch:

1. Ga naar 'Instellingen' > [uw naam] > 'iCloud'.
  2. Tik op 'Foto's'.
  3. Selecteer 'Optimaliseer [apparaat]-opslag'.

Op een Mac:

1. Open de app Foto's en klik op 'Foto's' in de menubalk.
  2. Klik op 'Voorkeuren'.
  3. Ga naar het tabblad 'iCloud' en selecteer een opslaginstelling.

Als u 'Optimaliseer opslag' inschakelt, wordt de grootte van de bibliotheek op uw apparaat automatisch beheerd door iCloud-foto's. Uw originele foto's en video's worden bewaard in iCloud, terwijl op uw apparaat plaatsbesparende versies worden bewaard. Uw bibliotheek wordt alleen geoptimaliseerd wanneer er ruimte nodig is. De foto's en video's die u het minst vaak bekijkt, worden als eerste geoptimaliseerd. Als u de originele foto's en video's nodig hebt, kunt u deze downloaden via wifi of een mobiel netwerk. U kunt 'Optimaliseer opslag' gebruiken op uw iPhone, iPad, iPod touch en Mac.

Als u 'Download originelen' inschakelt, worden uw originele foto's en video's in hoge resolutie bewaard in iCloud en op uw apparaat.

Uploads van een bibliotheek naar iCloud onderbreken

Wanneer u iCloud-foto's inschakelt, worden uw foto's en video's geüpload naar iCloud. Hoelang dit duurt, hangt af van de grootte van uw verzameling en van de snelheid van uw internetverbinding. Als u een grote verzameling foto's en video's hebt, kan het uploaden wat langer duren. U kunt zien wat de status is, en u kunt de upload één dag uitstellen.

• Ga op een iPhone, iPad of iPod touch naar 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'iCloud' > 'Foto's'. U kunt ook de Foto's-app openen, naar het tabblad 'Foto's' gaan en helemaal omlaag scrollen.
  • Open de app Foto's op de Mac. Selecteer 'Foto's' in de navigatiekolom en klik vervolgens op 'Alle foto's' in de lijst van tabs op de knoppenbalk. Scrol naar de onderkant van uw foto's en klik op 'Pauzeer'.

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.