iCloud-fotobibliotheek

iCloud-fotobibliotheek werkt naadloos samen met de nieuwe app Foto's om foto's en video's veilig te bewaren in iCloud en ze up-to-date te houden op uw iPhone, iPad, iPod touch, Mac, Apple TV en op iCloud.com.

Zo werkt het

Elke foto en video die u maakt, wordt automatisch bewaard in iCloud-fotobibliotheek, zodat u op elk gewenst moment en vanaf elk apparaat toegang hebt tot uw bibliotheek. Elke wijziging die u in uw verzameling op een apparaat aanbrengt, wordt ook doorgevoerd op uw andere apparaten. Uw foto's en video's blijven ingedeeld in 'Momenten', 'Verzamelingen' en 'Jaren'. En al uw herinneringen en personen worden overal bijgewerkt. Zo kunt u snel de herinnering, het gezinslid of de vriend vinden die u zoekt.

Uw verzameling wordt geüpload naar iCloud zodra uw apparaat een wifiverbinding heeft en de batterij is opgeladen. Als u iOS 11 of hoger gebruikt, wordt de bibliotheek ook via een mobiel netwerk bijgewerkt. Het kan even duren voordat uw foto's en video's zichtbaar zijn op al uw apparaten en op iCloud.com; dit is afhankelijk van de snelheid van uw internetverbinding.

Voordat u begint

1. Werk de iPhone, iPad of iPod touch bij naar de nieuwste versie van iOS, de Mac naar de nieuwste versie van macOS en de Apple TV (4e generatie) naar de nieuwste versie van tvOS.
  2. Configureer iCloud op alle apparaten.
  3. Log op alle apparaten waarop u iCloud-fotobibliotheek wilt gebruiken, met dezelfde Apple ID in bij iCloud .
  4. Als u een Windows-pc hebt, werkt u deze bij naar Windows 7 of hoger en downloadt u iCloud voor Windows.

iCloud-fotobibliotheek inschakelen

• Ga op de iPhone, iPad of iPod touch met iOS 10.3 of hoger naar 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'iCloud' > 'Foto's' en schakel 'iCloud-fotobibliotheek' in. Ga in iOS 10.2 of lager naar 'Instellingen' > 'iCloud' > 'Foto's'.
  • Ga op een Mac met OS X 10.10.3 of hoger naar 'Systeemvoorkeuren' > 'iCloud'. Klik op 'Opties' naast 'Foto's' en selecteer 'iCloud-fotobibliotheek'.
  • Op een Apple TV (4e generatie) met tvOS 9.2 of hoger gaat u naar 'Instellingen' > 'Accounts' > 'iCloud' > 'iCloud-fotobibliotheek'.
  • Op een Windows-pc volgt u deze stappen.

Uw bewerkingen zien op al uw apparaten

Wanneer u bewerkingen uitvoert in de app Foto's op uw iOS-apparaat of uw Mac, wordt de foto automatisch bijgewerkt op al uw apparaten. Dus als u een foto bijsnijdt of verbetert op uw iPhone, ziet u deze wijzigingen ook wanneer u op uw Mac naar uw bibliotheek kijkt. Als u van gedachten verandert en terug wilt naar de oorspronkelijke weergave, is dat geen probleem. De oorspronkelijke foto's en video's worden bewaard in iCloud en u kunt er op elk gewenst moment naar terugkeren.

Zelfs de foto's en video's die u verwijdert op één apparaat, worden overal verwijderd waar u de iCloud-fotobibliotheek gebruikt. En als u een verwijderde foto wilt terughalen, kunt u die nog 30 dagen lang terughalen uit het album 'Onlangs verwijderd'.

U kunt wijzigingen aanbrengen op de iPhone, iPad, iPod touch of Mac en deze worden automatisch op de Apple TV weergegeven. Uw volledige verzameling is beschikbaar op Apple TV, inclusief uw herinneringen en gedeelde albums.

Bestandstypen die u met iCloud-fotobibliotheek kunt gebruiken

Uw foto's en video's worden in iCloud precies zo bewaard als u ze hebt gemaakt. Alle afbeeldingen worden in de oorspronkelijke structuur en resolutie bewaard: HEIF, JPEG, RAW, PNG, GIF, TIFF, HEVC en MP4, en de speciale structuren van iPhone-opnamen, zoals Slo-mo, Tijdsverloop, 4K-video en Live Photos.

Zorg voor voldoende opslagruimte

Foto's en video's die u in iCloud-fotobibliotheek bewaart, nemen opslagruimte in beslag in iCloud en op uw apparaat. Zolang u voldoende iCloud-opslagruimte hebt en voldoende ruimte op uw apparaat, kunt u zo veel foto's en video's bewaren als u wilt. Wanneer u zich aanmeldt voor iCloud, krijgt u automatisch 5 GB gratis opslag. Als u meer opslagruimte nodig hebt, kunt u meer iCloud-opslag kopen. Abonnementen zijn beschikbaar vanaf 50 GB voor $ 0,99 per maand. Als u een abonnement van 200 GB of 2 TB kiest, kunt u uw opslag delen met uw gezinLees meer over de abonnementen en prijzen in uw regio.

Ruimte besparen op uw apparaat

iCloud-fotobibliotheek bewaart al uw foto's en video's in hun oorspronkelijke versie met hoge resolutie. U kunt ruimte besparen op uw apparaat door 'Optimaliseer opslag' in te schakelen.

Op een iPhone, iPad of iPod touch:

1. Tik op 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'iCloud'. Als u iOS 10.2 of lager gebruikt, tikt u op 'Instellingen' > 'iCloud'.
  2. Tik op 'Foto's'.
  3. Selecteer 'Optimaliseer [apparaat]-opslag'.

Op een Mac:

1. Open de app Foto's en klik op 'Foto's' in de menubalk.
  2. Klik op 'Voorkeuren'.
  3. Ga naar het tabblad 'iCloud' en selecteer een opslaginstelling.

Als u 'Optimaliseer opslag' inschakelt, wordt de omvang van de bibliotheek op uw apparaat automatisch beheerd door iCloud-fotobibliotheek. Uw originele foto's en video's worden bewaard in iCloud, terwijl op uw apparaat plaatsbesparende versies worden bewaard. Uw bibliotheek wordt alleen geoptimaliseerd wanneer er ruimte nodig is. De foto's en video's die u het minst vaak bekijkt, worden als eerste geoptimaliseerd. Als u de originele foto's en video's nodig hebt, kunt u ze downloaden via wifi of een mobiel netwerk. U kunt 'Optimaliseer opslag' gebruiken op uw iPhone, iPad, iPod touch en Mac.

Als u 'Download originelen' inschakelt, worden uw originele foto's en video's in hoge resolutie bewaard in iCloud-fotobibliotheek en op uw apparaat.

Uploads van een bibliotheek naar iCloud onderbreken

Wanneer u iCloud-fotobibliotheek inschakelt, worden uw foto's en video's geüpload naar iCloud. Hoe lang dit duurt, hangt af van de omvang van uw verzameling en van de snelheid van uw internetverbinding. Als u een grote verzameling foto's en video's hebt, kan het uploaden wat langer duren. U kunt zien wat de status is, en u kunt de upload één dag uitstellen.

• Ga op een iPhone, iPad of iPod touch naar 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'iCloud' > 'Foto's'. Ga in iOS 10.2 of lager naar 'Instellingen' > 'iCloud' > 'Foto's'. U kunt ook de app Foto's openen, naar de weergave Momenten gaan en naar de onderkant van het scherm scrollen.
  • Open de app 'Foto's' op de Mac. Klik in de menubalk op 'Foto's' > 'Voorkeuren'. Klik op het tabblad 'iCloud'.

U hoeft iCloud-fotobibliotheek niet uit te schakelen om de upload van foto's en video's te hervatten. Bekijk de status en pauzeer of hervat de upload aan de onderkant van het tabblad Momenten in Foto's of in Instellingen.

Reservekopieën maken van uw foto's en video's

Wanneer u iCloud-fotobibliotheek inschakelt, worden uw foto's en video's automatisch geüpload naar iCloud. Ze worden niet ook nog eens opgenomen in uw iCloud-reservekopie. Toch raden we u altijd aan reservekopieën van uw bibliotheek te bewaren. U kunt de foto's en video's vanaf iCloud.com downloaden naar de computer en ze als een afzonderlijke bibliotheek bewaren, ze overzetten naar een computer via Fotolader of Foto's of ze op een afzonderlijke schijf bewaren.

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.