Als iTunes uw iPhone, iPad of iPod niet herkent

U vindt hier hulp als u het apparaat aansluit op de computer met een USB-kabel en iTunes uw iPhone, iPad of iPod niet herkent.

Als iTunes op uw computer een apparaat dat u aansluit, niet herkent, ziet u mogelijk een 'onbekende fout' of een '0xE'-fout. Volg in zo'n geval deze stappen en sluit het apparaat na iedere stap opnieuw aan:

1. Controleer of u de nieuwste versie van iTunes hebt die met uw computer werkt.
  2. Controleer of u de nieuwste software hebt op uw Mac of uwWindows-pc.
  3. Controleer of het apparaat wel aan staat.
  4. Als u de waarschuwing 'Wilt u deze computer vertrouwen' ziet, ontgrendelt u uw apparaat en tikt u op 'Vertrouw'.
  5. Ontkoppel alle USB-randapparatuur, behalve het iOS-apparaat. Probeer alle USB-poorten om te zien of er een is die werkt. Probeer vervolgens een andere Apple USB-kabel.
  6. Herstart de computer en de iPhone, iPad of iPod.
  7. Probeer het apparaat aan te sluiten op een andere computer. Als u het probleem op een andere computer ook hebt, neemt u contact op met Apple Support.

Voor meer hulp volgt u de stappen hieronder voor de Mac of Windows-pc.

Als u een Mac gebruikt

1. Houd de Option-toets ingedrukt, klik op het Apple-menu en kies 'Systeeminformatie' of 'Systeemoverzicht'.
  2. Selecteer 'USB' in de lijst aan de linkerkant.
  3. Als u onder de USB-apparaathiërarchie uw iPhone, iPad of iPod ziet staan, verwijdert u alle beveiligingssoftware die niet van Apple is. Zo niet, neem dan contact op met Apple Support.

Als u een Windows-pc gebruikt

Volg deze stappen om het stuurprogramma 'Apple Mobile Device USB driver' opnieuw te installeren:

1. Koppel het apparaat los van de computer.
  2. Sluit het apparaat opnieuw aan. Als iTunes wordt geopend, sluit u het.
  3. Houd de Windows-toets ingedrukt en druk op R om 'Uitvoeren' te openen.
  4. Typ het volgende in het venster 'Uitvoeren':
    %ProgramFiles%\Common Files\Apple\Mobile Device Support\Drivers
  5. Klik op 'OK'.
  6. Klik rechts op het bestand usbaapl64.inf of usbaapl.inf en selecteer 'Installeren'.

Er staan mogelijk ook andere bestanden met namen die beginnen met usbaapl64 of usbaapl. Het bestand dat u moet installeren, eindigt op '.inf'. Als u niet zeker weet welk bestand u moet installeren, klikt u rechts op een leeg stuk van het Verkenner-venster en vervolgens op 'Beeld' en dan op 'Details' om het juiste bestandstype te vinden. U moet het bestand met bestandstype 'Setup-gegevens' installeren.
  7. Koppel het apparaat los van de computer en start de computer opnieuw op.
  8. Sluit het apparaat opnieuw aan en open iTunes.

Als het apparaat nog steeds niet wordt herkend

Kijk in Apparaatbeheer om te zien of het stuurprogramma 'Apple Mobile Device USB driver' geïnstalleerd is. Volg deze stappen om Apparaatbeheer te openen:

1. Houd de Windows-toets ingedrukt en druk op R om 'Uitvoeren' te openen.
  2. Typ devmgmt.msc in het venster 'Uitvoeren' en klik vervolgens op 'OK'. Apparaatbeheer wordt nu geopend.
  3. Ga naar het gedeelte 'Universal Serial Bus-controllers' en vouw het uit.
  4. Kijk of u 'Apple Mobile Device USB driver' ziet staan.

Als u 'Apple Mobile Device USB driver' niet ziet staan of als er een 'Onbekend apparaat' staat:

• Sluit het apparaat met een andere USB-kabel aan op de computer.
  • Sluit het apparaat aan op een andere computer. Als u het probleem op een andere computer ook hebt, neemt u contact op met Apple Support.

Als u 'Apple Mobile Device USB driver' ziet staan met een foutsymbool:

Als u  of  ziet staan naast 'Apple Mobile Device USB driver', volgt u deze stappen:

1. Start de 'Apple Mobile Device Service' opnieuw.
  2. Controleer of er problemen zijn met software van andere leveranciers en los deze op. Start vervolgens de computer opnieuw op.
  3. Probeer het bestand usbaapl64.inf of usbaapl.inf nogmaals te installeren.

Als het probleem aanhoudt, neemt u contact op met Apple Support.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.