Uw aankoopgeschiedenis bekijken in de App Store, iTunes Store en andere locaties

Bekijk uw aankoopgeschiedenis om te zien welke apps, muziek en ander materiaal u hebt gekocht.

Bekijk een lijst met aankopen in de App Store, iTunes Store, Apple Books en de Apple TV-app.

Aankoopgeschiedenis weergeven

Recente aankopen bekijken op internet

1. Ga naar reportaproblem.apple.com.
  2. Log in met uw Apple ID en wachtwoord.
  3. Er wordt een lijst van uw recente aankopen weergegeven. Als u niet zeker weet waarvoor de kosten waren, maar u het exacte bedrag weet, zoekt u op het bedrag. Als er een probleem is met een artikel dat u hebt gekocht, kunt u dit bij Apple melden via deze website.

Om kosten voor oudere aankopen te zien, moet u mogelijk uw aankoopgeschiedenis bekijken in Instellingen of uw aankoopgeschiedenis controleren in de App Store op uw Mac.

Lees wat u moet doen als u het item waarnaar u zoekt niet ziet of als u onverwachte kosten ziet.

Uw aankoopgeschiedenis bekijken op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Open de Instellingen-app.
  2. Tik op uw naam en tik vervolgens op 'Media en aankopen'. Mogelijk wordt u gevraagd om in te loggen.
  3. Tik op 'Aankoopgeschiedenis'.
    iPhone met de menuoptie 'Aankoopgeschiedenis' in Instellingen.
  4. Uw aankoopgeschiedenis wordt weergegeven. Als u aankopen wilt bekijken die u meer dan 90 dagen geleden hebt gedaan, tikt u op 'Afgelopen 90 dagen' en selecteert u een ander datumbereik.

Lees wat u moet doen als u het item waarnaar u zoekt niet ziet of als u onverwachte kosten ziet.

Uw aankoopgeschiedenis bekijken op een computer

1. Open de Muziek-app of iTunes. Kies 'Account' en klik vervolgens op 'Toon mijn account' in de menubalk bovenaan het scherm.
  2. Scrol omlaag op de pagina 'Accountinformatie' naar 'Aankoopgeschiedenis'. Klik naast 'Meest recente aankoop' op 'Bekijk alles'.
    Mac met het gedeelte 'Aankoopgeschiedenis' van de accountinformatiepagina met 'Bekijk alles' geselecteerd.
  3. Zoek het item. Het kan even duren voordat de aankoopgeschiedenis verschijnt. Als u aankopen wilt bekijken die u meer dan 90 dagen geleden hebt gedaan, klikt u op 'Afgelopen 90 dagen' en selecteert u een datumbereik.

Lees wat u moet doen als u het item waarnaar u zoekt niet ziet of als u onverwachte kosten ziet.

Als u een item niet kunt vinden in uw aankoopgeschiedenis

Als u het item waarnaar u zoekt niet kunt vinden, probeert u de volgende dingen voordat u contact opneemt met Apple.

Uitzoeken of een gezinslid het item heeft gekocht

Als u 'Delen met gezin' gebruikt, geeft uw aankoopgeschiedenis aankopen weer die u hebt gedaan met uw Apple ID. U ziet echter niet wat andere gezinsleden hebben gekocht. Om te zien wat andere gezinsleden hebben gekocht, moet u met hun Apple ID inloggen.

Als uw apparaat ook wordt gebruikt door uw gezinsleden, kan het verstandig zijn om een wachtwoord voor elke aankoop te vereisen.

Om te beheren wat kinderen kopen op hun apparaten, schakelt u 'Vraag om te kopen' in.

Controleren of u het item met een andere Apple ID hebt gekocht

Als u het een item niet ziet in uw aankoopgeschiedenis, was u mogelijk met een andere Apple ID ingelogd toen u de aankoop deed. Log in met die Apple ID en controleer of de aankopen bij die account in rekening zijn gebracht.

Log in met uw Apple ID.

Als u aankopen ziet die u niet herkent of onverwachte kosten ziet

Meer informatie

De beschikbaarheid en functionaliteit van de Stores kunnen per land of regio verschillen. Lees wat er in uw land of regio beschikbaar is.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.