Uw aankoopgeschiedenis in de App Store of iTunes Store bekijken

Bekijk een lijst met de apps, nummers, films, tv-programma's, boeken of andere artikelen die u hebt gekocht met uw Apple ID.

Een iPhone X waarop een voorbeeld van een aankoopgeschiedenis is te zien.

Wanneer u materiaal hebt gekocht in de App Store of iTunes Store, of andere digitale aankopen hebt gedaan met uw Apple ID, kunt u deze aankopen opnieuw downloaden op elk compatibel apparaat. Als u een volledige lijst van uw aankopen wilt bekijken in chronologische volgorde, kunt u uw aankoopgeschiedenis raadplegen. In uw aankoopgeschiedenis kunt u het volgende doen:

• Bekijken wanneer een bestelling in rekening is gebracht op uw account.
  • Zien op welke datum een aankoop is gedaan.
  • E-mailfacturen opnieuw versturen.
  • Een probleem melden of een terugbetaling aanvragen.
  • Zoeken op afgeschreven bedrag (op internet)

Volg de aanwijzingen hieronder als u momenteel niet bent ingelogd met dezelfde Apple ID die u gebruikt om aankopen te doen in de App Store en iTunes Store, als u een ander apparaat gebruikt of als u een aankoop niet ziet.

In deze lijst staan mogelijk ook betalingen voor abonnementen, maar u kunt uw abonnementen niet vanuit de aankoopgeschiedenis beheren. Lees hier hoe u abonnementen bekijkt of opzegt.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Ga naar 'Instellingen' > [uw naam] > 'iTunes en App Store'.
  2. Tik op uw Apple ID en tik vervolgens op 'Toon Apple ID'. U wordt mogelijk gevraagd in te loggen met uw Apple ID.
    Als u 'Delen met gezin' gebruikt, ziet u in uw aankoopgeschiedenis wat u hebt gekocht met uw Apple ID. U ziet echter niet wat andere gezinsleden hebben aangeschaft. Om te zien wat andere gezinsleden hebben aangeschaft, moet u met hun Apple ID inloggen.
  3. Veeg omhoog naar 'Aankoopgeschiedenis' en tik erop.
    Het scherm 'Accountinstellingen' op een iPhone X. 'Aankoopgeschiedenis' is gemarkeerd.

Aankopen worden geordend op de datum waarop ze in rekening zijn gebracht via de betaalmethode die u hebt ingesteld. U ziet wellicht de sectie 'In behandeling' boven aan uw geschiedenis. Deze artikelen zijn nog niet in rekening gebracht. Standaard worden alleen de afgelopen 90 dagen in uw aankoopgeschiedenis weergegeven. Om het bereik te veranderen, tikt u op 'Afgelopen 90 dagen' boven aan het scherm. Selecteer daarna het bereik dat u wilt bekijken. Lees wat u kunt doen als u uw aankoop nog steeds niet terug kunt vinden of als u onverwachte kosten ziet.

Tik op de > rechts van het totaalbedrag om de informatie over een factuur te bekijken, waaronder de factuurdatum en de bestellings-ID. Als het totaalbedrag hoger was dan nul, kunt u op 'Stuur opnieuw' tikken onder aan het scherm met factuurgegevens. U ontvangt dan een nieuwe factuur per e-mail.

Een iPhone X waarop een voorbeeldfactuur is te zien in 'Aankoopgeschiedenis'.

Om de datum te zien waarop u het artikel hebt gekocht of hebt gedownload, tikt u op het artikel in de factuur. Deze datum en het apparaat waarmee u het hebt gekocht kunnen namelijk verschillen van de datum waarop en het apparaat waarmee het artikel is gekocht. Als u een terugbetaling wilt aanvragen, tikt u op 'Meld een probleem' om de website voor terugbetalingsverzoeken weer te geven.

Een iPhone X waarop meer informatie is te zien over een specifiek item op de voorbeeldfactuur. De knop 'Meld een probleem' is te zien onder de informatie.

Als u steeds terugkomende facturen ziet, leest u hier hoe u abonnementen kunt wijzigen of annuleren.

Op een Mac of pc

1. Open iTunes.
  2. Kies 'Account' > 'Toon mijn account' in de menubalk boven in het computerscherm of boven in het iTunes-venster.
    Een iTunes-venster waarin het menu 'Account' is geopend op de voorgrond. 'Toon mijn account' is geselecteerd.
  3. Log in met uw Apple ID en klik vervolgens op 'Toon account'.
    Als u 'Delen met gezin' gebruikt, ziet u in uw aankoopgeschiedenis wat u hebt gekocht met uw Apple ID. U ziet echter niet wat andere gezinsleden hebben aangeschaft. Om te zien wat andere gezinsleden hebben aangeschaft, moet u met hun Apple ID inloggen.
  4. Scrol omlaag op de pagina 'Accountinformatie' naar 'Aankoopgeschiedenis'. Klik rechts van 'Meest recente aankoop' op 'Alles bekijken'. Het kan even duren voordat de aankoopgeschiedenis verschijnt.
    Een iTunes-venster waarin 'Accountinformatie' is te zien.

Aankopen worden geordend op de datum waarop ze in rekening zijn gebracht via de betaalmethode die u hebt ingesteld. U ziet wellicht de sectie 'In behandeling' boven aan uw geschiedenis. Deze artikelen zijn nog niet in rekening gebracht. Standaard worden alleen de afgelopen 90 dagen in uw aankoopgeschiedenis weergegeven. Om het bereik te veranderen, klikt u op 'Afgelopen 90 dagen' boven aan het scherm. Selecteer daarna het bereik dat u wilt bekijken. Lees wat u kunt doen als u uw aankoop nog steeds niet terug kunt vinden of als u onverwachte kosten ziet.

Een iTunes-venster waarin een voorbeeldfactuur is te zien in 'Aankoopgeschiedenis'.

Klik op de bestellings-ID rechts van de besteldatum om de informatie over een factuur te bekijken, waaronder de datum waarop het artikel in rekening is gebracht. Als het totaalbedrag hoger was dan nul, kunt u op 'Stuur opnieuw' tikken onder aan het scherm met factuurgegevens. U ontvangt dan een nieuwe factuur per e-mail.

Een iTunes-venster waarin meer informatie is te zien over de items op de voorbeeldfactuur.

Om de datum te zien waarop u het artikel hebt gekocht of hebt gedownload, klikt u op 'Meer' onder de prijs van het artikel. Deze datum en het apparaat waarmee u het hebt gekocht kunnen namelijk verschillen van de datum waarop en het apparaat waarmee het artikel is gekocht. Als u een terugbetaling wilt aanvragen, tikt u op 'Meld een probleem' om de website voor terugbetalingsverzoeken weer te geven.

Als u steeds terugkomende facturen ziet, leest u hier hoe u abonnementen kunt wijzigen of annuleren.

Op internet

U kunt uw aankopen van de afgelopen 90 dagen met een browser weergeven op elk apparaat. Ga naar reportaproblem.apple.com en meld u aan met de Apple ID en het wachtwoord die u gebruikt voor aankopen in de App Store of iTunes Store. Als u hulp nodig hebt bij een code voor twee-factor-authenticatie, leest u hier wat u moet doen.

Als u 'Delen met gezin' gebruikt, ziet u aankopen die u hebt gedaan met uw Apple ID. U ziet echter niet wat andere gezinsleden hebben aangeschaft. Om te zien wat andere gezinsleden hebben aangeschaft, moet u met hun Apple ID inloggen.

Op het tabblad 'Aankopen'

Een Safari-venster dat is geopend op reportaproblem.apple.com met het tabblad 'Aankopen' geselecteerd.

Tik of klip op het tabblad 'Aankopen' en tik of klik op 'Alle' om een lijst te zien met al uw aankopen van de afgelopen 90 dagen, behalve Apple Music en iCloud-opslag. Als u kosten voor Apple Music of iCloud-opslag wilt zien, of kosten van langer dan 90 dagen geleden, geeft u uw aankoopgeschiedenis weer via 'Instellingen' of iTunes.

Als u een terugbetaling wilt aanvragen, tikt u op 'Meld een probleem'.

Als u terugkerende kosten hebt, leest u hier hoe u abonnementen kunt wijzigen of opzeggen.

Op het tabblad 'Facturen'

Tik of klik op het tabblad 'Facturen' om uw aankoopfacturen van de afgelopen 90 dagen te zien. Hier ziet u ook het specifieke bedrag dat in rekening is gebracht bij de betaalmethode die u hebt ingesteld en hoe specifieke aankopen zijn gegroepeerd. U kunt ook zoeken op het bedrag dat in rekening is gebracht. Als u kosten van langer dan 90 dagen geleden wilt zien, geeft u uw aankoopgeschiedenis weer via 'Instellingen' of iTunes.

Aankopen worden geordend op de datum waarop ze in rekening zijn gebracht via de betaalmethode die u hebt ingesteld. U ziet wellicht de sectie 'In behandeling' boven aan uw geschiedenis. Deze artikelen zijn nog niet in rekening gebracht. Lees wat u kunt doen als u uw aankoop nog steeds niet terug kunt vinden of als u onverwachte kosten ziet.

Een Safari-venster dat is geopend op reportaproblem.apple.com met een voorbeeldfactuur.

Tik of klik op 'Factuur' rechts van het totaalbedrag om de informatie over een factuur te bekijken, waaronder de factuurdatum en de bestellings-ID. Als het totaalbedrag hoger was dan nul, tikt of klikt u op 'Druk af' of 'Verstuur' onder aan het scherm met factuurgegevens. U ontvangt dan een nieuwe factuur per e-mail.

Als u een aankoop niet terug kunt vinden of onverwachte kosten ziet

Meer informatie

De beschikbaarheid en functionaliteit van de Stores kunnen per land of regio verschillen. Meer informatie over wat er in uw land of regio beschikbaar is.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.