Een terugbetaling aanvragen voor apps die of materiaal dat u van Apple hebt gekocht

Sommige aankopen uit de App Store, iTunes Store, Apple Books of andere Apple voorzieningen komen mogelijk in aanmerking voor een terugbetaling. U kunt elk apparaat met een webbrowser gebruiken om een terugbetaling aan te vragen.

Een terugbetaling aanvragen

1. Ga naar reportaproblem.apple.com
  2. Log in met uw Apple ID en wachtwoord.
  3. Als u de knop 'Meld' of 'Meld een probleem' ziet naast het item waarvoor u een terugbetaling wilt aanvragen, klikt u erop.
  4. Volg de instructies op de pagina om de reden te kiezen waarom u een terugbetaling wilt en verstuur uw verzoek.

Als u geen terugbetaling kunt aanvragen op reportaproblem.apple.com

Als de betaling in behandeling is, kunt u nog geen terugbetaling aanvragen. Nadat de kosten in rekening zijn gebracht, kunt u de terugbetaling opnieuw aanvragen.

Als u een onbetaalde bestelling hebt, moet u die bestelling eerst betalen voordat u een terugbetaling kunt aanvragen. U moet mogelijk uw betaalgegevens bijwerken.

Meer informatie over terugbetalingen

Lees hier hoe lang een terugbetaling duurt.

Voor meer informatie over terugbetalingsverzoeken of terugbetalingen die u niet kunt aanvragen via reportaproblem.apple.com, kunt u contact opnemen met Apple Support.

Hebt u een probleem met een abonnement?

U kunt een terugbetaling aanvragen. U kunt ook het abonnement opzeggen.

Als u of een gezinslid per ongeluk een item heeft gekocht

Als u of een gezinslid per ongeluk een item heeft gekocht, configureert u Schermtijd om te verhinderen dat er in de toekomst onbedoelde aankopen worden gedaan. U kunt instellen dat aankopen alleen met een wachtwoord kunnen worden gedaan, dat sommige soorten aankopen niet kunnen worden gedaan of dat er helemaal geen aankopen kunnen worden gedaan. Schermtijd configureren.

Wat er in aanmerking komt voor terugbetaling kan per land of regio verschillen. Raadpleeg de Algemene voorwaarden Apple mediadiensten voor meer informatie. In landen en regio's met wetgeving voor consumentenbescherming behouden gebruikers hun rechten onder deze bescherming. In Australië en Nieuw-Zeeland behouden consumenten hun rechten onder de toepasselijke wet- en regelgeving inzake consumentenbescherming.

De beschikbaarheid en functionaliteit van de Stores kunnen per land of regio verschillen. Lees hier wat er in uw land of regio beschikbaar is.