Hulp bij een artikel dat u hebt gekocht bij de App Store, iTunes Store of iBooks Store

Gebruik reportaproblem.apple.com om uw aankopen en facturen te bekijken en om een probleem te melden met een artikel dat u hebt gekocht.

Via reportaproblem.apple.com kunt u uw aankopen en facturen bekijken en contact opnemen met Apple Support bij problemen met eerdere aankopen. Als u de pagina opent, voert u de Apple ID en het wachtwoord in die u hebt gebruikt om het artikel te kopen, en selecteert u 'Log in'.

Abonnementen worden niet via reportaproblem.apple.com beheerd. Lees hoe u in-app abonnementen kunt beheren.

Een aankoop zoeken

Als u op zoek bent naar een specifieke aankoop, klikt of tikt u op het veld 'Zoek aankopen' en voert u de naam van de aankoop in. Als u door aankopen wilt bladeren, tikt u op  en kiest u 'Aankopen'. Als u een Mac of pc gebruikt, klikt u op 'Aankopen'.

Een factuur bekijken

Als u kosten die zijn afgeschreven van uw bankrekening, creditcard of betaalkaart, niet herkent, zijn meerdere aankopen mogelijk samengevoegd in één transactie. U ontvangt mogelijk niet voor elke aankoop een aparte factuur via e-mail.

Tik voor uw facturen op  en kies 'Facturen' om een lijst met facturen te bekijken. Op een Mac of pc klikt u op 'Facturen'. Een factuur is mogelijk niet beschikbaar als u de aankoop net pas hebt gedaan.

Een probleem melden

U kunt een probleem melden met een aankoop die binnen de laatste 90 dagen is gedaan. Zoek de aankoop waarbij u hulp nodig hebt, klik op 'Meld een probleem' en volg de stappen op het scherm. Mogelijk moet u ons meer informatie toesturen, contact opnemen met de ontwikkelaar van de app, of het artikel opnieuw downloaden.

Als de aankopen waarbij u hulp nodig hebt, niet worden weergegeven in 'Meld een probleem', of als u niet zeker weet voor welke Apple ID deze kosten worden berekend, controleert u of er een Apple ID is gekoppeld aan uw e-mailadres. Neem vervolgens contact op met Apple Support.

Als u Delen met gezin gebruikt en hulp nodig hebt bij een gedeeld artikel, vraagt u het gezinslid dat de koop heeft gestart om deze stappen uit te voeren.

Lees hoe u hulp kunt krijgen bij abonnementen en apps die onverwacht stoppen, niet meer reageren of niet kunnen worden geopend.

Hulp bij andere iTunes-aankopen