Een terugbetaling aanvragen voor apps die of materiaal dat u van Apple hebt gekocht

Sommige recente aankopen uit de App Store, iTunes Store, Apple Books of andere Apple voorzieningen komen mogelijk in aanmerking voor een terugbetaling. U kunt elk apparaat met een webbrowser gebruiken om een terugbetaling aan te vragen.

Een terugbetaling aanvragen met elk apparaat

1. Ga naar reportaproblem.apple.com
  2. Log in met uw Apple ID en wachtwoord.
  3. Als u de knop 'Meld' of 'Meld een probleem' ziet naast het item waarvoor u een terugbetaling wilt aanvragen, klikt u erop.
  4. Volg de instructies op de pagina om de reden te kiezen waarom u een terugbetaling wilt en verstuur uw verzoek.

Als u geen terugbetaling kunt aanvragen op reportaproblem.apple.com

Als de betaling in behandeling is, kunt u nog geen terugbetaling aanvragen. Nadat de kosten in rekening zijn gebracht, kunt u de terugbetaling opnieuw aanvragen.

Als u een onbetaalde bestelling hebt, moet u die bestelling eerst betalen voordat u een terugbetaling kunt aanvragen. U moet mogelijk uw betaalgegevens bijwerken.

Contact opnemen met Apple Support

Voor meer informatie over terugbetalingsverzoeken kunt u contact opnemen met Apple Support.

Hebt u een probleem met een abonnement?

U kunt een terugbetaling aanvragen voor de meest recente factuurperiode. U kunt ook het abonnement opzeggen.

Als u of een gezinslid per ongeluk een item heeft gekocht

Als u of een gezinslid per ongeluk een item heeft gekocht, configureert u Schermtijd om te verhinderen dat er in de toekomst onbedoelde aankopen worden gedaan. U kunt instellen dat aankopen alleen met een wachtwoord kunnen worden gedaan, dat sommige soorten aankopen niet kunnen worden gedaan of dat er helemaal geen aankopen kunnen worden gedaan.

Schermtijd configureren >

Sommige aankopen komen niet in aanmerking voor terugbetaling. Raadpleeg de de algemene voorwaarden voor Apple mediadiensten voor meer informatie.

De beschikbaarheid en functionaliteit van de Stores kunnen per land of regio verschillen. Lees hier wat er in uw land of regio beschikbaar is.