Als u hulp nodig hebt bij het wifiwachtwoord

Lees hier hoe u kunt bepalen of een netwerk een wachtwoord vereist. U kunt hier ook lezen wat u moet doen als u het wachtwoord van een wifinetwerk niet weet of bent vergeten.

Hoe kan ik bepalen of er een wachtwoord is vereist voor een netwerk?

Naast de naam van een met een wachtwoord beveiligd netwerk ziet u een hangslot hangslotsymbool.

Wat moet ik doen als ik mijn wifiwachtwoord niet weet?

Als het kabelbedrijf of de internetaanbieder de wifirouter heeft geconfigureerd:

• Kijk of u een etiket op de zijkant of onderkant van de router kunt vinden. Misschien vindt u er het standaardwachtwoord.
         Network Name (SSID): XXXXX
         Network Key (Password): XXXXXXXXXX
  • Als u een configuratie-overzicht hebt gekregen van de aanbieder, kijkt u of u hierin informatie over het netwerk en het wachtwoord vindt.
  • Neem contact op met het kabelbedrijf of de internetaanbieder voor hulp bij het herstellen of opnieuw instellen van uw wifiwachtwoord.

Als u in het bezit bent van uw eigen wifirouter:

• Als iemand anders het netwerk heeft geconfigureerd, vraagt u deze persoon om hulp.
  • Als u nog nooit een persoonlijk wachtwoord hebt aangemaakt, controleert u het merk van de wifirouter en zoekt u het standaardwachtwoord op de website van de fabrikant.
  • Als u het wachtwoord opnieuw wilt instellen, neemt u contact op met de fabrikant of raadpleegt u de website of gebruikershandleiding van de router.

Als u een openbaar wifinetwerk gebruikt in een bibliotheek, hotel, bedrijf of andere gemeenschappelijke ruimte:

Wat gebeurt er als ik het wachtwoord weet, maar het netwerk het niet accepteert?

In iOS:

1. Tik op 'Instellingen' > 'Wifi'.
  2. Tik op infosymbool naast het netwerk waarmee u verbinding wilt maken.
  3. Tik op 'Vergeet dit netwerk' en bevestig door te tikken op 'Vergeet'.
  4. Probeer opnieuw verbinding te maken met het netwerk.

In macOS:

1. Ga naar het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren'.
  2. Klik op 'Netwerk' en selecteer 'Wifi' links in de navigatiekolom.
  3. Klik op de knop 'Geavanceerd'.
  4. Selecteer het wifinetwerk waarmee u verbinding probeert te maken en klik vervolgens op de verwijderknop (–). Klik op 'Verwijder' als u wordt gevraagd om te bevestigen.
  5. Klik op 'OK'.
  6. Klik op 'Pas toe'.
  7. Probeer opnieuw verbinding te maken met het netwerk.

Als het netwerk uw wachtwoord nog steeds niet accepteert: