Als u hulp nodig hebt bij het wifiwachtwoord

Lees hier hoe u kunt zien of een wifinetwerk een wachtwoord vereist en wat u moet doen als u het wachtwoord niet (meer) weet.

Controleren of een netwerk een wachtwoord vereist

Als er naast de naam van een wifinetwerk een slot  staat, is netwerk beveiligd met een wachtwoord.

Als u het wifiwachtwoord niet weet

Als het kabelbedrijf of de internetaanbieder de wifirouter heeft geconfigureerd:

• Zoek een label aan de zijkant of onderkant van de router. Mogelijk staan hier de standaard netwerknaam en het wachtwoord op.
    Netwerknaam (SSID): XXXXXXXXXX
    Netwerksleutel (wachtwoord): XXXXXXXX
  • Als u een informatieblad van uw aanbieder hebt, staan uw standaard netwerknaam en wachtwoord hier mogelijk op.
  • Neem contact op met het kabelbedrijf of de internetaanbieder voor hulp bij het herstellen of opnieuw instellen van uw wifiwachtwoord.

Als u in het bezit bent van uw eigen wifirouter:

• Als iemand anders het netwerk heeft geconfigureerd, vraagt u deze persoon om hulp.
  • Als u nog nooit een persoonlijk wachtwoord hebt aangemaakt, controleert u het merk van de wifirouter en zoekt u het standaardwachtwoord op de website van de fabrikant.
  • Om het wachtwoord opnieuw in te stellen, belt u de fabrikant van de router, gaat u naar de website van de fabrikant of raadpleegt u de handleiding van de router.

Als u een openbaar wifinetwerk gebruikt in een bibliotheek, hotel, bedrijf of andere gemeenschappelijke ruimte:

Als u het wifiwachtwoord weet, maar het niet werkt

Op een iPhone, iPad of iPod touch:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Wifi'.
  2. Tik op  naast het netwerk waarmee u verbinding wilt maken.
  3. Tik op 'Vergeet dit netwerk' en bevestig door te tikken op 'Vergeet'.
    Als 'Verbind met dit netwerk' wordt weergegeven in plaats van 'Vergeet dit netwerk', gaat u naar het volgende gedeelte.
  4. Probeer opnieuw verbinding te maken met het netwerk.

Op een Mac:

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Netwerk'.
  2. Selecteer 'Wifi' in de navigatiekolom.
  3. Klik op de knop 'Geavanceerd'.
  4. Selecteer in de lijst met voorkeursnetwerken het wifinetwerk waarmee u verbinding probeert te maken, klik vervolgens op de knop 'Verwijder' (–) en bevestig de actie wanneer daarom wordt gevraagd.
    Als u uw netwerk niet ziet, gaat u naar het volgende gedeelte.
  5. Klik op 'OK'.
  6. Klik op 'Pas toe'.
  7. Probeer opnieuw verbinding te maken met het netwerk.

Als het netwerk uw wachtwoord nog steeds niet accepteert