Als u hulp nodig hebt bij het wifiwachtwoord

Weet u het wachtwoord van een wifinetwerk niet of bent u dit vergeten? Deze oplossingen kunnen helpen.

Als er naast de naam van een wifinetwerk een slot  staat, is het netwerk beveiligd met een wachtwoord. Wifiwachtwoorden zijn hoofdlettergevoelig, dus zorg ervoor dat u de juiste kleine letters en hoofdletters gebruikt.

Het wifiwachtwoord bij een ander apparaat opvragen

Andere Apple-apparaten die met het wifi-netwerk zijn verbonden, kunnen het netwerkwachtwoord met u delen. Of u bekijkt het wachtwoord op een ander apparaat en kopieert het wachtwoord.

Mac

Wachtwoord delen vanaf een Mac

Of kopieer het wachtwoord als de Mac macOS Ventura of hoger gebruikt:

1. Selecteer Apple-menu  > Systeeminstellingen.
  2. Klik op Netwerk in de zijbalk en vervolgens op Wifi aan de rechterkant.
  3. Scrol omlaag en klik op Geavanceerd om de lijst met bekende netwerken te openen.
  4. Klik op de knop Meer  naast de netwerknaam en selecteer vervolgens Wachtwoord kopiëren.
  5. Plak het wachtwoord ergens anders om het te zien. Als beide apparaten van u zijn, kunt u mogelijk Universeel klembord gebruiken om het wachtwoord direct naar uw andere apparaat te kopiëren.

Kijk of u het wifiwachtwoord ergens anders kunt vinden

Als u gebruikmaakt van een openbaar wifinetwerk in een bibliotheek, hotel, bedrijf of andere openbare plek, moet u een medewerker om hulp vragen of naar bordjes zoeken waarop de netwerknaam en het wachtwoord staan. Op sommige openbare wifinetwerken wordt u mogelijk gevraagd om in te loggen nadat u verbinding hebt gemaakt met het netwerk.

Als u bij de beheerderswebpagina of -app van de wifirouter kunt inloggen, kunt u daar het wachtwoord van het netwerk bekijken of wijzigen.

Zoek naar een label op de wifirouter, kijk in de documentatie van de router of ga na of de persoon of internetprovider die de router heeft ingesteld een informatieblad heeft achtergelaten. Op bovengenoemde plekken kunt u mogelijk de netwerknaam (of SSID) en het actuele wachtwoord (of netwerksleutel) vinden.

Neem contact op met de persoon of internetprovider die de router heeft ingesteld. Of neem contact op met de fabrikant van de router. Deze kan u mogelijk helpen het wachtwoord te herstellen of opnieuw in te stellen.

Vergeet het wifinetwerk en maak vervolgens weer verbinding

Als u onlangs verbinding hebt gemaakt met het netwerk en nu verbinding wilt maken met een ander wachtwoord, moet u het wifinetwerk vergeten:

Een wifinetwerk vergeten

Maak vervolgens weer verbinding met het netwerk. Als u weer verbinding met het netwerk maakt, wordt u gevraagd het huidige wachtwoord in te voeren.