Je wifiwachtwoord delen vanaf je iPhone, iPad of iPod touch

Lees hoe je je wifiwachtwoord deelt met vrienden en familie.

Voordat je begint

• Beide apparaten moeten de nieuwste versie van iOS of iPadOS of macOS High Sierra of nieuwer gebruiken.

• Schakel wifi en Bluetooth in op beide apparaten. Als op een van de apparaten een persoonlijke hotspot is ingeschakeld, schakel je die uit.

• Log in bij iCloud met je Apple ID. Controleer vervolgens of het e-mailadres dat je voor je Apple ID gebruikt, in de contacten van de andere persoon staat. En controleer of het e-mailadres van de andere persoon in jouw contacten staat.

• Het apparaat van de andere persoon moet zich binnen Bluetooth- en wifibereik bevinden.

Je wifiwachtwoord delen

1. Zorg dat je apparaat (het apparaat dat het wachtwoord deelt) ontgrendeld is en verbonden is met het wifinetwerk.

2. Selecteer het wifinetwerk op het apparaat dat je met het wifinetwerk wilt verbinden.

3. Tik op je apparaat op 'Deel wachtwoord' en vervolgens op 'Gereed'.

iPhone-scherm met uitleg over hoe je je wifiwachtwoord kunt delen.

Nog steeds hulp nodig?

Als je het wifiwachtwoord nog steeds niet kunt delen, probeer je deze stappen en test je na elke stap of het al werkt:

1. Als je de configuratie-animatie niet ziet, start je beide apparaten opnieuw op en probeer je het opnieuw.

2. Als je het wifiwachtwoord nog steeds niet kunt delen, vraag je de andere persoon om het wachtwoord handmatig in te voeren.