Audio met Dolby Atmos of surround sound afspelen op de Apple TV

De Apple TV is ontworpen om de beste geluidskwaliteit te leveren die door uw thuisbioscoopsysteem wordt ondersteund. Lees welke audiostructuren door de Apple TV worden ondersteund en welke instellingen u moet gebruiken om geluid met de hoogste kwaliteit af te spelen.

Audiostructuren die door de Apple TV worden ondersteund

De Apple TV 4K en Apple TV (4e generatie) spelen geluid automatisch af met de hoogste kwaliteit die door uw thuisbioscoopsysteem wordt ondersteund en die beschikbaar is voor het materiaal waarnaar u kijkt.

Als de audiostructuur die automatisch door de Apple TV wordt geselecteerd niet door uw thuisbioscoopsysteem wordt ondersteund, kunt u de audiostructuur handmatig wijzigen. Ga naar 'Instellingen' > 'Video en audio' > 'Audiostructuur' en schakel 'Wijzig structuur' in. Hier kunt u de volgende instellingen kiezen:

• Dolby Digital 5.1: speelt audio op meerdere luidsprekers en een subwoofer af, zoals een 5.1-luidsprekerconfiguratie.
  • Stereo: audiokwaliteit die door alle televisies, films en tv-programma's wordt ondersteund, waarbij geluid via een rechter- en linkerkanaal wordt afgespeeld.

Dolby Atmos instellen

Op een Apple TV 4K met tvOS 12 kunt u geluid afspelen in Dolby Atmos. Dolby Atmos biedt een geweldige geluidservaring, waarbij de luisteraar door geluid wordt omgeven in een driedimensionale ruimte.

Als u films en tv-programma's in Dolby Atmos wilt afspelen vanaf een Apple TV 4K, stelt u uw thuisbioscoopsysteem in op audio met een hoge kwaliteit. U kunt een van de volgende twee configuraties gebruiken:

De firmware van sommige AV-ontvangers en soundbars van andere fabrikanten moet mogelijk worden bijgewerkt voor ondersteuning van Dolby Atmos. Bekijk de website van de fabrikant voor meer informatie.

Voer de volgende stappen uit om Dolby Atmos op een Apple TV 4K in te stellen:

1. Zorg ervoor dat u de Apple TV 4K rechtstreeks op de HDMI-invoer van uw soundbar of AV-ontvanger aansluit via een HDMI-kabel. De meeste televisies ondersteunen geen doorvoer van Dolby Atmos naar soundbars en ontvangers.*
  2. Sluit het ene uiteinde van een HDMI-kabel aan op de HDMI-uitvoer van uw soundbar of AV-ontvanger. Sluit het andere uiteinde van de HDMI-kabel vervolgens aan op de HDMI-invoer van uw televisie.

*Sommige soundbars en AV-ontvangers bieden ondersteuning voor Dolby Atmos, maar niet voor videostructuren zoals HDR10 en Dolby Vision. In dit geval kunt u de Apple TV 4K op de soundbar of AV-ontvanger aansluiten om geluid in Dolby Atmos af te spelen. Of u kunt de Apple TV 4K op uw televisie aansluiten om video in HDR of Dolby Vision te bekijken. Om beide te doen, hebt u een televisie of een AV-ontvanger of soundbar nodig die ondersteuning biedt voor Dolby Atmos en videostructuren met een hoge kwaliteit. De Apple TV 4K gebruikt een vorm van Dolby Atmos met een hoge bandbreedte die niet werkt via ARC-verbindingen.

Controleren of Dolby Atmos is ingesteld

Ga naar 'Instellingen' > 'Video en audio' op de Apple TV 4K en selecteer 'Audiostructuur'. Controleer of 'Dolby Atmos' is ingeschakeld onder 'Atmosferische audio'. Als de opties 'Atmosferische audio' en 'Dolby Atmos' niet worden weergegeven, kan het zijn dat u de instellingen van uw thuisbioscoopsysteem moet wijzigen.

U kunt het ook controleren terwijl u op uw tv naar materiaal kijkt dat Dolby Atmos ondersteunt. Veeg omlaag op het Touch-oppervlak van uw Apple TV Remote. Zoek onder 'Info' naar  .

U kunt geen geluid afspelen in Dolby Atmos als 'Begin direct' is uitgeschakeld in 'Instellingen'. Om dit te controleren, gaat u naar 'Instellingen' > 'Apps' > 'iTunes-films en -tv-programma's' > 'Begin direct'.

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.